Venäjän yleisurheilijat suljettiin olympialaisista - heti tuli suomalaisittain kiinnostava uran lopettaminen


Kansainvälisen yleisurheiluliiton perjantainen päätös pitää venäläiset ja valkovenäläiset yleisurheilijat ulkona Pariisin ensi kesän olympialaista on poikinut suomalaisittain kiinnostavan uran lopettamisen.
Etusuora: 10.12.2023 12:09Yleisurheilu
Venäjän yleisurheilijat suljettiin olympialaisista - heti tuli suomalaisittain kiinnostava uran lopettaminen
Kuva: Trackpic
Kuvituskuva.
Venäläinen naisten seiväshypyn maailmanmestari 2019 ja Euroopan mestari 2014 Anzhelika Sidorova ilmoitti lauantaina Instagramissa päättävänsä urheilu-uransa.32-vuotias Sidorova synnytti lapsen syyskuussa. Hänen viimeiset kilpailutuloksensa ovat kesältä 2022, jolloin naisen kauden paras noteeraus oli 491. Venäjän yleisurheilijat suljettiin kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle, kun maa oli hyökännyt Ukrainaan helmikuussa 2022.

Sidorovan ennätys on syyskuussa 2021 Zürichissä hypätty 501. Tällä tuloksella hän on maailman kaikkien aikojen tilastossa toisena edellään vain toinen venäläinen Jelena Isinbajeva.

MM- ja EM-kullan lisäksi Sidorovan palkintokaapista löytyvät olympiahopea 2021, sisäratojen EM-kullat 2015 ja 2019, sisäratojen MM-hopeat 2014 ja 2018 sekä sisäratojen EM-pronssi 2013.

Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti Wilma Murto on vahvimpia menestyjäehdokkaita naisten seiväshypyssä ensi kesän Rooman EM-kisoissa ja Pariisin olympialaisissa.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta