Venäläinen yleisurheilija kärysi - menettää kaksi MM-mitalia


Venäjältä kantautui torstaina lisää dopinguutisia. Tällä kertaa kärynnyt urheilija oli kilpakävelijä Anisya Kirdjapkina, jonka verenkuvassa on havaittu epänormaaleja arvoja ja viitteitä dopingin käytöstä vuosina 2011 - 2013. Asiasta tiedotti Venäjän yleisurheiluliitto.
Etusuora: 07.02.2019 13:47Yleisurheilu
Venäläinen yleisurheilija kärysi - menettää kaksi MM-mitalia
Сидик из ПТУ [CC BY-SA 3.0 or GFDL], from Wikimedia Commons
Käryn myötä Anisya Kirdjapkina menettää 20 km:n kävelyn MM-hopeansa vuosilta 2011 ja 2013 sekä viidennen sijansa Lontoon olympialaisista. MM-hopealle 2011 nousee Italian Elisa Rigaudo ja pronssille Kiinan Qieyang Shenjie. Vuoden 2013 MM-hopean saa puolestaan Kiinan Liu Hong ja pronssin Kiinan Sun Huanhuan. Kirdjapkina säilyttää EM-hopeansa vuodelta 2010.

Kävelyvalmentajaksi uransa lopettamisen jälkeen siirtyneen Kirdjapkinan täytyy myös keskeyttää toimintansa valmentajana.

Anisya Kirdjapkina oli ainoa Lontoon olympialaisissa kilpailleista yhdeksästä venäläiskävelijästä, joka ei ollut missään vaiheessa uraansa jäänyt kiinni dopingin käytöstä. Nyt Lontoon olympiatulokset on mitätöity kahdeksalta venäläiskävelijältä. Ainoa venäläiskävelijä, jonka Lontoon suoritus on edelleen voimassa, on naisten 20 km:n voittaja Elena Lashmanova, joka kärysi EPO:n käytöstä vuonna 2014.

Lontoon tulokset on mitätöity muun muassa Anisya Kirdjapkinan aviomieheltä Sergei Kirdjapkinilta, joka voitti Lontoossa 50 km:n olympiakullan.

Lähde: Sun Herald
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta