Venäläisveteraani hyppäsi kärkituloksen ja kukisti Maria Lasitskenen


Moninkertainen korkeushypyn arvokisamitalisti Anna Tšitšerova kukisti maannaisensa Maria Lasitskenen Tšeljabinskissa käydyssä kilpailussa torstaina.
Jukka Moisio: 17.01.2019 20:35Yleisurheilu
Venäläisveteraani hyppäsi kärkituloksen ja kukisti Maria Lasitskenen
(Augustas Didžgalvis [CC BY-SA 4.0], Wikimedia Commons)
36-vuotiaan Tšitšerovan voittotulokseksi kirjattiin hallikauden kärkinoteeraus 201, jolla hän kukisti korkeuskisoja viime vuosina hallinneen Lasitskenen neljällä sentillä. Hallitsevalle EM- ja MM-kultamitalisti Lasitskenelle tappio oli vasta toinen hänen viimeisimmistä 50 kilpailustaan 2016-2019.

Anna Tšitšerova on olympiavoittaja Lontoon kisoista 2012 ja MM-voittaja Daegusta 2011. Lisäksi hänellä on kaksi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Pekingissä 2008 Tšitšerova voitti olympiapronssia, mutta kisojen dopingnäytteiden uudelleenanalysoinnissa vuonna 2016 hän jäi kiinni Turinabol-steroidin käytöstä ja menetti mitalinsa. Kyseisen dopingrikkeen vuoksi hän kärsi myös kahden vuoden kilpailukiellon 2016-2018. Tšitšerova pitää hallussaan Venäjän ennätystä niin ulkoradoilla (207) kuin hallissa (206).

Veteraani-ikäisen Tšitšerovan tulos 201 sivuaa yli 35-vuotiaiden epävirallista maailmanennätystä. Aiemmin ikäluokassa samaan tulokseen ovat yltäneet Ukrainan Inga Babakova 2003 ja Espanjan Ruth Beitia 2014.

Tšeljabinskin kisassa hypättiin myös miesten hallikauden kärkitulos, kun Ivan Ukhov ylitti korkeuden 231.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta