Viestijuoksuista syttyvä Nea Mattila hakee kokemusta 400 metrin aitajuoksijana - Kisaa Tampereella kahdessa lajissa


Joel Sippola: 10.07.2018 21:34Yleisurheilu
Viestijuoksuista syttyvä Nea Mattila hakee kokemusta 400 metrin aitajuoksijana - Kisaa Tampereella kahdessa lajissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tänä vuonna 400 metrin aitoihin keskittynyt juoksija on ollut osana hyviä viestiporukoita.

Vuonna 1999 syntynyt Nea Mattila tiedettiin vielä ennen tätä vuotta paremmin 400 ja 200 metrin menijänä. Viime vuonna hän oli naisten 400 metrin kotimaan tilaston kolmas ennätyksellään 54,61. Puolestaan kakkosella hän on ikäluokkansa kärkijuoksijoita Suomessa.

Tänä vuonna hänen päälajinaan on 400 metrin aidat, jossa hän kilpailee Tampereen nuorten MM-kisoissa. Hän kisasi viime vuonna ensimmäistä kertaa kyseisessä lajissa. Ennätys 59,57 on Jämsän karnevaaleilta.

Sileä ratakierros pysyy kuitenkin jatkossakin naisen lajiohjelmassa.

– Päätös lähti siitä, että nelonen kulkee niin hyvin. Ominaisuuteni sopii lajiin, joten päätin kokeilla aitoja.

– Voin sanoa, että 400 metriä se tulevaisuudessa tulee olemaan. Se onko siinä sitten aidat,  riippuu paljolti siitä, miten tämä lähtee sujumaan. Olen kuitenkin niin uusi tähän lajiin, joten haen nyt kokemusta.

”Viesti on jännittävä matka”

Vuonna 1999 syntynyt Nea Mattila on muodostanut yhdessä ikätoverinsa Viivi Lehikoisen kanssa HIFK-friidrottin vahvan viestirungon. He ovat tehneet joitakin Suomen ennätyksiä, kuten viime vuonna 19-vuotiaiden satasella.

– SM-viestejä odottaa aina innolla. Meillä on mahtava yhteishenki ja yleensä kaikki toimii.

Viime vuonna hän oli osa Suomen naisten pitkän viestin ryhmää 19-vuotiaiden nuorten MM-kisoissa. Tuolloin joukkue oli mukavasti seitsemäs.

Tampereen nuorten MM-kisoissa hänet nähdään edustamassa Suomea 400 metrin aidoissa myös itkässä viestissä. Tänä vuonna hän odottaa viestiä paljon kotiyleisön takia.

– Viesti on aina jännittävä matka, koska siinä voi sattua mitä vaan. Toisaalta siinä on tullut tehtyä parhaimmat juoksut ikinä. Siinä tulee aina sellainen tietty taistelutahto.

Aiemmin mainittu Lehikoinen on Nea Mattilan seuratoveri, kilpakumppani ja kaveri Millainen innoittaja Viivi hänelle on?

– Onhan se hienoa seurata Viivin jalanjäljissä. Hän on sellainen konkari, kun itse taas olen raakile. Fanitan Viiviä, vaikka olemmekin hyviä kavereita ja vastustajia toisillemme.

 

 

 

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta