Viestin kaksinkertainen maailmanmestari Niklas Dyrhaug joutuu leikkaukseen - MM-kisat jäävät väliin


Koko alkukauden kilpailematta ollut Niklas Dyrhaug teki perjantaina päätöksen leikkauksesta ja toivoo pääsevänsä operaatioon mahdollisimman pian.
Joona Klemi: 22.12.2018 14:01Hiihto
Viestin kaksinkertainen maailmanmestari Niklas Dyrhaug joutuu leikkaukseen - MM-kisat jäävät väliin
Cephas [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons
Kaksissa edellisissä maastohiihdon MM-kisoissa Norjan kultaa voittaneeseen viestijoukkueeseen kuulunut Niklas Dyrhaug ei pääse hakemaan kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Dyrhaug tunnetaan perinteisen tyylin erikoismiehenä ja luotettavana viestinviejänä, joten hänen poissaolonsa aiheuttaa Norjan viestijoukkueen valitsijoille harmaita hiuksia, vaikka Norjassa tunnetusti kärkikaartissa leveyttä riittääkin.

MM-kisojen sijaan Dyrhaug keskittyy läpi uran vaivanneiden nivusongelmien selättämiseen. Vaiva sai alkunsa jo 15-vuotiaana, kun hän pelasi vielä jalkapalloa. Ongelma on ollut myös pienoinen mysteeri, sillä Dyrhaug ei ole tiennyt tarkalleen, mikä on ollut vikana.

Viimeisimmät tutkimukset kuitenkin osoittivat, että 31-vuotias norjalainen kärsii niin sanotusta urheilijan tyrästä. Samaisesta vaivasta on kärsinyt muun muassa Zlatan Ibrahimovic uransa alkuaikoina.

- Tämä tuntuu jopa pienoiselta läpimurrolta. Olen iloinen siitä, että sain viimein selityksen monivuotiselle vaivalle. Voin elää sen tiedon kanssa, etten pääse kilpailemaan Seefeldissä. Toivon pääseväni operaatioon mahdollisimman pian, jotta voin palata harjoittelemaan toden teolla tammikuun lopulla, Dyrhaug kertoi Expressenille.

Lahden MM-kisoissa myös 15 kilometrin perinteisellä kolmanneksi hiihtänyt Dyrhaug toivoo voivansa kilpailla vielä kuluvan kauden lopulla, mutta katseet on suunnattu pääosin jo tulevaan kauteen.

Niklas Dyrhaugin arvokisamitalit

MitaliKisatLaji
KultaaMM-kisat Falun 2015Viesti 4 x 10 km
KultaaMM-kisat Lahti 2017Viesti 4 x 10 km
PronssiaMM-kisat Lahti 201715 km (p)


Lähde: expressen.se
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta