Vuokatin Suomen Cup-viestit: Niskanen ja Hakola johdattavat joukkonsa voittotaistoon, naisissa tuttu taistelupari


Hiihdon Suomen Cupin avausviikonloppu Vuokatissa huipentuu sunnuntaina aina mielenkiintoisiin viesteihin.
Etusuora: 02.11.2019 20:57Hiihto
Vuokatin Suomen Cup-viestit: Niskanen ja Hakola johdattavat joukkonsa voittotaistoon, naisissa tuttu taistelupari
Kuva: JWSC/Janina Pitkänen
Anita Korvan vauhti alkaa kiihtyä.
Sunnuntaina 3.11. Vuokatin Suomen Cupissa hiihdetään kolmiosuuksiset vapaan tyylin viestit. Naisilla viestiosuuden pituus on neljä kilometriä, miehillä kuusi kilometriä. YLE TV2 näyttää Vuokatin Suomen Cupin viestit suorana lähetyksenä klo 10:50-13:00.

Naisten viestissä kovat suosikit


Naisten viestin voitto on etukäteen ajateltuna kahden kauppa, sillä viime vuoden Suomen Cupin Viesticupin kärkikaksikko Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Kainuun Hiihtoseura näyttävät olevan vahvoilla joukkueillaan muita edellä.

Kainuun trio Anita Korva, Anni Alakoski, Anne Kyllönen on kivikova ja kantaa kisassa niukan suosikin paineet. Hallitsevan Suomen mestarin joukkue vahvistui viime kaudesta entisestään, kun tukun lupaavia esityksiä tehneen Alakoski siirtyi Reisjärven Pilkkeestä täksi kaudeksi Kainuun Hiihtoseuran riveihin. Kainuulaisista Kyllönen voitti lauantaina sprintin ja Korva oli finaalissa kuudes. Alakosken kohtaloksi sprintissä koitui kaatuminen puolivälierässä.

Viesticupin hallitseva mestari Hämeenlinna hiihtää tutulla väkevällä kolmikollaan Anni Kainulainen, Maija Hakala, Laura Mononen ja on taatusti jälleen kerran voittotaistossa. Lauantain sprintissä Mononen oli kakkonen ja Kainulainen selvisi välieriin.

Kolmossijassa vahvimmin on kiinni Vuokatti Ski Team Kainuu (Katri Lylynperä, Aija Söyrinki, Vilma Nissinen), jolla saattaa olla nappisuorituksella edellytyksiä myös haastamaan Hämeenlinna ja Kainuu ilman Eveliina Piippoakin. Viime kauden viesteissä väkevästi esiintynyt Ikaalisten Urheilijat (Hilla Niemelä, Katariina Lonka, Maaret Pajunoja) on tällä kertaa kisassa ilman ykköstykkiään Krista Pärmäkoskea ja sen myötä joukkue joutuu tyytymään taistoon himmeimmästä mitalista. Kolmostaistoon mielii myös Vantaan Hiihtoseura (Hennariikka Rahkola, Jasmi Joensuu, Aira-Maarit Mantsinen), joka on asettanut kaksi kovinta hiihtäjäänsä avausosuuksille.

Katso myös: Naisten 3 x 4 km (v) viestin lähtölista

Miesten viestissä tuttu valtataistelu


Miesten viesti saattaa ratketa jo avausosuudella, sillä Viesticupin hallitsevan mestarin Puijon Hiihtoseuran Antti Honkimaa on avaajana kovassa paikassa yrittäessään pedata hyvän lähtöpaikan toisen osuuden Iivo Niskaselle ja ankkurille Perttu Hyväriselle. Hallitseva Suomen mestari Jämin Jänne on kisassa mukana ykkösjoukkueellaan Markus Vuorela, Antti Ojansivu, Ristomatti Hakola.

Mikäli viime kaudella tasoaan reilusti nostanut Vuorela pystyy avausosuudella jättämään Puijon Honkimaata, antaa hän joukkueelleen voiton avaimet. Niskanen on toki parhaimmillaan sellainen ohjus, että pystyy parhaimmillaan ottamaan Ojansivua reilustikin kiinni ja jätättämäänkin riippuen lähtöasetelmista. Ankkureista Hakola on Hyväristä selvästi parempi loppukirissä, mutta mikäli Hyvärinen pääsee selvästi ennen Hakolaa ladulle, on Hakolalla kova tehtävä saavuttaa Hyvärinen matkan aikana.

Myös Vuokatti Ski Team Kainuu on liikkeellä kilpailukykyisellä joukkueella Juho Mikkonen, Tino Tiilikainen, Miska Poikkimäki. Juho Mikkonen on ollut hurjassa vireessä jo viime keväästä lähtien ja on takuuvarmasti avausosuuden jälkeen kärkikahinoissa. Mikäli Tiilikainen pystyy venymään toisella osuudella, on joukkueella mahdollisuus taistella kisassa ihan kärkisijoista, sillä ankkurina hiihtää nuori nousukas Poikkimäki, joka lienee valmis haastamaan kovan kaksikon Hakola-Hyvärinen.

Pohti Ski Team hiihtää Vuokatissa joukkueella Heikki Korpela, Joel Ikonen, Iiro-Mikko Harju. Ilman ykköstähteään Joni Mäkeä Pohdin kärkisijoitus tulisi yllätyksenä. Potentiaalisia top3-joukkueita ovat myös Skiteam 105 (Lassi Vuorinen, Aleksi Parttimaa, Onni Rantahalvari), Ilmajoen Kisailijat (Karri Hakala, Kari Varis, Timo Mantere).

Katso myös: Miesten 3 x 6 km (v) viestin lähtölista
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta