Viimeistä viedään - Eliittikisasarjan viimeinen osakilpailu lauantaina Lappeenrannassa


Eliittikisasarjaan muutaman vuoden tauon jälkeen palannut Lappeenranta isännöi kauden 2016 viimeistä osakilpailua.
Etusuora: 26.08.2016 12:44Yleisurheilu
Viimeistä viedään - Eliittikisasarjan viimeinen osakilpailu lauantaina Lappeenrannassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Edellisvuosina viimeinen osakilpailu on jäänyt osanotoltaan ja tulostasoltaan hieman vaisuksi, mutta tällä kertaa tulostaso ei ole ainakaan lähtölistoista kiinni: Kimpisellä esiintyy lukuisia hallitsevia Suomen mestareita.

Seuraavassa muutama mielenkiintoinen lajikatsaus.

Miehet 200 metriä – Samuelsson pinkoo uudet ennätyslukemat?

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson sivusi ennätystään 20,89 Pohjoismaiden mestaruuskisoissa viime viikonloppuna. Kalevan kisojen mestari esiintyy samaisella matkalla myös Lappeenrannassa ja varmasti mielessä on pyöräyttää sadasosia pois ennätyksestä. Tuloksenteon kannalta olisi ollut toivottavaa, että viivalle olisi saapunut hieman kovempia ulkomaalaismenijöitä, sillä Samuelsson on tilastoissa piikkipaikalla. Kisapäiväksi on luvattu myös navakkaa tuulta, joka tuo omat haasteensa. Myös satasen Suomen mestari Ville Myllymäki on kilpailussa mukana.

Miesten keihäs – kuusi yli kasikympin suomalaista mukana

Miesten keihäästä on odotettavissa mielenkiintoinen vääntö. Mukana on Suomen ykkösnimet Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki, mutta kaverit saavat viskoa keppiä ihan tosissaan, mikäli haluavat pitää muut maanmiehet takanaan. Olympiakävijöitä saattaa härnätä eritoten Sampo Lehtola, joka tuikkasi 81,88 pari viikkoa takaperin. Myös Harri Haataisella ja Euroopan mestari Sigismunds Sirmaisilla (LAT) saattaa olla asiaan sanottavansa.

Naisten 200 metriä – Hämäläinen vs. Uusimäki vs. Kortetmaa

Huippuvireinen Hilla Uusimäki on tällä kaudella ottanut päätyökseen korjailla ennätyksensä uusiin sfääreihin, joista kirkkaimpana parannuksena viime viikonlopun 22-vuotiaden SE 400 metrin aidoissa 56,33. Naisen kunto siis sen kun nousee kohti Ruotsi-ottelua. Viime viikonloppuna Anniina Kortetmaa onnistui 200 metrillä erinomaisesti voittamalla Pohjoismaiden mestaruuskisat kovalla ajalla 23,63, mutta tuulta oli napsun verran liikaa +2,1 m/s. Viivalle iskeytyy myös hallitseva Suomen mestari Anna Hämäläinen, joten Hanna-Maari Latvalan kauden kärkitulos 23,55 on uhan alla.

Miesten moukari – Söderberg ja Seppänen lennättävät lekaa pitkälle

Olympiakasi David Söderberg on yksi kisojen suurimmista suomalaisnimistä. Tällä kertaa kovimman vastuksen mies saa muista suomalaisista, kun muun muassa Tuomas Seppänen haluaa näyttää kansalle minne olisi lekansa Riossa viskonut, mikäli kaikki heittäjät olisivat jahdanneet olympiarajoja ilman vilunkipeliä. Kannattaa seurata myös junioreiden MM-pronssimies Aleksi Jaakkolan tekemistä.

Muutama muu poiminta:

  • * Miesten 1500 metrillä on miestä kuin merenmutaa – mukana Kalevan kisojen 12 parasta.
  • * Viime vuonna esteissä säväyttänyt Topi Raitanen palaa yleisurheilukentille loukkaantumisen jälkeen.
  • * Naisten kasilla kohtaavat Sara Kuivisto ja Zenitha Eriksson – mukana myös pari kovaa ulkomaalaismenijää
  • * Jonna Berghem starttaa uransa ensimmäisen kerran 400 metrin aitamatkalle
  • * Vieläkö Nooralotta Neziri yltyy SE-vauhtiin?
  • * Naisten keihäässä Kalevan kisojen mitalikolmikko heittopaikalla

http://eliittikisat.fi/278-lappeenranta/lappeenrannan-eliittikisat-2016-osallistujat
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta