Suomen ennätys! Viivi Lehikoinen juoksi 400 m aitojen EM-finaaliin huippuajalla

Viivi Lehikoinen onnistui mainiosti aidatun ratakierroksen välieräjuoksussaan torstaina Münchenin EM-kisoissa.
Etusuora: 18.08.2022 13:07Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Viivi Lehikoinen (nro 3).
Viivi Lehikoinen jatkoi väkivahvaa kauttaan Münchenin EM-kisojen 400 m aitojen välierissä. Lehikoinen aitoi eränsä voittoon SE-ajalla 54,50 ja eteni suoraan EM-finaaliin.

Lehikoinen juoksi välierässään nousujohteisen juoksun. Alkumatkalla Ukrainan Viktoriya Tkachuk ja Norjan Amalie Iuel olivat suomalaista edellä, mutta väkevällä viimeisen 150 metrin juoksulla, Lehikoinen kuittasi kaksikon ohi erävoittoon. Tkachuk eteni toisena suoraan finaaliin ajalla 54,65. Iuel jäi aikavertailuun ennätysajallaan 54,68, mutta selvisi kuitenkin ajalla finaaliin.

EM-välierissä nähtiin myös toinen suomalaisjuoksija. Kristiina Halonen aitoi kolmannessa välierässä mainiosti lähelle ennätystään 56,82 sijoittuen seitsemänneksi. Sijoitus tai aika ei riittänyt finaaliin.

Välierien nopein oli jo aiemmin sileän 400 metrin EM-kultaa voittanut Femke Bol ajalla 53,73. Halosen erässä juossut Lehikoisen hollantilainen harjoituskaveri on suursuosikki voittamaan myös aidatun ratakierroksen EM-kultaa Münchenissä.

Kustakin kolmesta välieräjuoksusta finaalipaikka irtosi suoraan kahdelle parhaalle ja lisäksi kahdelle juoksijalle ajan perusteella. Naisten 400 m aitojen EM-finaali juostaan perjantai-iltana kello 22.45.

Lehikoinen nousi välieräesityksellään finaalin mitalisuosikkien joukkoon. 22-vuotias suomalainen oli välierien kolmanneksi nopein juoksija Bolin ja Anna Ryzhykovan (54,25) jälkeen.

Lehikoisen arvokisakesä alkoi kuukausi sitten huimalla suorituksella Eugenen MM-kisoissa. Nuori suomalaiskyky ylsi tuolloin välierään, jossa aitoi silloin uuden Suomen ennätyksen 54,60.

Katso myös: Yleisurheilun EM-kisojen ohjelma & tulokset