Mikä rautarouva! 27 vuotta sitten olympiakullan saavuttanut voimistelija nähdään Tokion olympialaisissa


Uzbekistania edustava telinevoimistelija Oksana Tšusovitina on tekemässä huimaa urheiluhistoriaa.
Etusuora: 13.10.2019 16:39Muut lajit
Mikä rautarouva! 27 vuotta sitten olympiakullan saavuttanut voimistelija nähdään Tokion olympialaisissa
Kesäkuussa 44 vuotta täyttänyt Oksana Tšusovitina on saanut Stadium.ru -sivuston mukaan osallistumisoikeuden ensi kesänä käytäviin Tokion olympialaisiin, vaikka hän ei yltänyt finaaleihin Stuttgartissa tällä viikolla käydyissä telinevoimistelun MM-kilpailuissa.

Tšusovitinalle olympialaiset ovat jo uran kahdeksannet. Ensimmäisissä olympialaisissaan hän kilpaili jo vuonna 1992 Barcelonassa, jolloin tuomisina oli naisten joukkuekilpailun kultamitali Neuvostoliiton väreissä. Vuonna 1991 hän oli jo saavuttanut Indianapolisin MM-kilpailuissa kullan permannolla ja joukkuekilpailussa vasta 16-vuotiaana.

Urallaan Uzbekistanin ja Neuvostoliiton ohella IVY:ä ja Saksaa edustanut Tšusovitina on saavuttanut hypyn MM-kullan vuonna 2003, olympiahopean vuonna 2008 sekä EM-kullan vuonna 2008. Lontoon olympialaisissa 2012 hän sijoittui hypyssä viidenneksi ja Rion olympialaisissa 2016 jo 41-vuotiaana seitsemänneksi.

Tšusovitinan edellä olympialaisiin osallistumisten määrässä ovat vain 10 kertaa kisoihin osallistunut ratsastaja Ian Millar sekä yhdeksissä eri olympialaisissa nähdyt purjehtija Hubert Raudaschl sekä ampuja Afanasijs Kuzmins. Kahdeksaan osallistumiseen on yltänyt ennen Tšusovitinaa 11 urheilijaa. Suomalaisista Janne Ahonen on kilpaillut olympialaissa seitsemän kertaa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta