Vuoden 2021 MM-kisavalinta herättää hämmennystä


Jukka Moisio: 17.04.2015 10:06Yleisurheilu
Vuoden 2021 MM-kisavalinta herättää hämmennystä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainvälinen yleisurheiluliittto (IAAF) valitsi torstaina Eugenen vuoden 2021 MM-kisaisännäksi. Kisojen saaminen Yhdysvaltoihin koettiin niin tärkeäksi, että tavanomaista kilpailua kisaisännyydestä ei käyty. Tämä yllätti Euroopan yleisurheiluliiton (EAA) vasta valitun puheenjohtajan Svein Arne Hansenin.
- Haluan onnitella Eugenea ja Yhdysvaltain yleisurheiluliittoa valinnan johdosta, mutta ihmettelen linjaa, jonka IAAF valitsi.

Norjalaisen Hansenin mukaan IAAF oli hyvin tietoinen Ruotsin Göteborgin kiinnostuksesta järjestää MM-kisat kaupungin 400-vuotisjuhlien kunniaksi 2021.
- Olen keskustellut Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtajan Björn Erikssonin kanssa ja hän oli erittäin pettynyt, Hansen kertoi.

Vastaavaa menettelyä ei Hansenin mukaan toteutettaisi EAA:ssa, jossa kaikki kisaisännyydet päätetään avoimen hakuprosessin ja äänestyksen kautta. Ruotsalaiset eivät ole kiinnostuneita järjestämään kisoja myöhempinä vuosina.
- Göteborg täyttää 400 vuotta vuonna 2021 eikä vuonna 2023, Eriksson totesi.

Myöskään EAA:n hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski ei pitänyt menettelyä oikeaoppisena.
- Luulin, että Ruotsi oli luopunut hausta, mutta näin ei ollutkaan. Eugene on hyvä paikka, mutta menettelyä ei voi pitää hyväksyttävänä.

MM-kisat järjestetään Lontoossa 2017 ja Dohassa 2019. Tämä tarkoittaa, että 2019 ja 2021 MM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa kahdesti peräkkäin Euroopan ulkopuolella.
- Tämä ei tietenkään ole hyväksi lajin kehitykselle Euroopassa. EAA uskoo saavansa kisat Eurooppaan jälleen 2023, Hansen totesi.

Lähteet: European Athletics, Helsingin Sanomat
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta