WADA uhkaa Keniaa kovilla toimilla


Joonas Lehtinen: 06.11.2015 16:03Yleisurheilu
WADA uhkaa Keniaa kovilla toimilla
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainvälinen antidopingjärjestö WADA harkitsee vakavasti puoltavansa Kenian asettamista kansainväliseen kilpailukieltoon neljän vuoden ajaksi. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan taustalla on WADA:n turhautuminen Kenian yleisurheiluliiton rehottavaan dopingongelmaan. Kenian liitto ei ole lukuisista lupauksistaan huolimatta tehnyt dopingongelman kytkemiseksi riittäviä korjaustoimia. Mikäli WADA:n ukaasit käyvät toteen, ei kenialaisia urheilijoita nähdä ensi vuonna Rion olympialaisissa.

Kenian olympiakomitean puheenjohtaja, entinen juoksijasuuruus, Kipchoge "Kip" Keino kommentoi tilannetta:

- WADA todella harkitsee suosittelevansa Kenian sulkemista kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. WADA:n mielestä Kenia on lakaisemassa dopingongelman maton alle. Tilanne on nyt todella vakava.

Keinon mukaan Kenian antidopingtoimikunnan on yhdessä Kenian yleisurheiluliiton kanssa käytävä välittömästi kiinni dopingongelmaan. Muutoin Kenian urheilu on todella suuressa pulassa.

lähteet: Reuters, www.sbs.com.au
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta