WADA uhkaa Keniaa kovilla toimilla

WADA uhkaa Keniaa kovilla toimilla


Joonas Lehtinen: 06.11.2015 16:03Yleisurheilu
WADA uhkaa Keniaa kovilla toimilla
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainvälinen antidopingjärjestö WADA harkitsee vakavasti puoltavansa Kenian asettamista kansainväliseen kilpailukieltoon neljän vuoden ajaksi. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan taustalla on WADA:n turhautuminen Kenian yleisurheiluliiton rehottavaan dopingongelmaan. Kenian liitto ei ole lukuisista lupauksistaan huolimatta tehnyt dopingongelman kytkemiseksi riittäviä korjaustoimia. Mikäli WADA:n ukaasit käyvät toteen, ei kenialaisia urheilijoita nähdä ensi vuonna Rion olympialaisissa.

Kenian olympiakomitean puheenjohtaja, entinen juoksijasuuruus, Kipchoge "Kip" Keino kommentoi tilannetta:

- WADA todella harkitsee suosittelevansa Kenian sulkemista kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. WADA:n mielestä Kenia on lakaisemassa dopingongelman maton alle. Tilanne on nyt todella vakava.

Keinon mukaan Kenian antidopingtoimikunnan on yhdessä Kenian yleisurheiluliiton kanssa käytävä välittömästi kiinni dopingongelmaan. Muutoin Kenian urheilu on todella suuressa pulassa.

lähteet: Reuters, www.sbs.com.au

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset