Ei aikaa mitalijuhliin - Wilma Murto hyppää jo keskiviikkona Zürichin Timanttiliigassa


Suomen ainoan mitalin Budapestin MM-kisoissa saavuttanut Wilma Murto ei ehdi jäädä juhlimaan pronssimitaliaan, vaan hyppää jo keskiviikkona Zürichin Timanttiliigassa.
Etusuora: 28.08.2023 14:19Yleisurheilu
Ei aikaa mitalijuhliin - Wilma Murto hyppää jo keskiviikkona Zürichin Timanttiliigassa
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Wilma Murto.


Budapestin MM-kisat päättyivät vasta eilen sunnuntaina, mutta jo keskiviikkona ja torstaina maailman huiput iskevät yhteen Zürichissä kauden yhdennentoista Timanttiliiga-osakilpailun merkeissä.

Zürchin Timanttiliiga kilpaillaan pääosin torstaina 31.8., mutta seiväsnaiset ottavat varaslähdön keskiviikkona, kun kymmenen naisen seiväskilpailu hypätään Zürichin keskustassa päärautatieaseman liepeillä.

Suomalaisässä Wilma Murto jatkaa tiivistä osallistumista Timanttiliigaan ja on mukana keskiviikon kilpailussa. Zürichin kilpailu on käytännössä viikon takaisen MM-finaalin toisinto, sillä kilpailussa on mukana Budapestin seitsemän parasta naista.

MM-kullan Budapestissa jakaneet USA:n Katie Moon ja Australian Nina Kennedy ovat suurimmat suosikit myös Zürichissä, mutta Murto, Slovenian Tina Sutej ja kumppanit hamuavat toki kuumeisesti revanssia.

Zürichin seiväskisaan voittajalle on luvassa $10 000 palkintopotti. Kakkoselle on luvassa $6 500 ja kolmoselle $3 500. Kaikkiaan kisan kahdeksan parasta palkitaan.

Naisten seiväshyppy käynnistyy Zürichissä keskiviikkona klo 18.30.Zürichissä hypätään naisten seipään kauden viimeinen Timanttiliigan karsintakilpailu. Kauden mittaan eniten karsintapisteitä keränneet urheilijat selviävät mukaan kauden Timanttiliiga-finaaliin, joka kilpaillaan 16.-17.9. Eugenessa, Yhdysvalloissa. Karsintakilpailussa kolmantena oleva Murto on jo varmistanut tiensä kuuden hyppääjän finaaliin.

Finaalikilpailun voittajalle on luvassa kussakin lajissa $30 000 palkintopotti, kakkoselle $12 000 ja kolmoselle $7 000. Eugenen seiväsfinaalin jumbokin palkitaan $2 000:lla.

Murron lisäksi Zürichissä nähdään tukku muitakin suomalaisia. Keihään MM-finaalin seiska Oliver Helander haastaa muun muassa tuoreen maailmanmestarin Neeraj Chopran ja pronssimies Jakub Vadlejchin. Suomen naisten pikaviestijoukkue on mukana illan päättävässä 4x100 m kilpailussa. Lisäksi naisten 100 metrin (lisälaji) osallistujalistoilta löytyvät Anna Pursiaisen ja Pirkitta Marjasen nimet.Naisten seiväshypyn lähtölista

UrheilijaSBPB
Molly Caudery 🇬🇧475475
CHEVRIER, Margot 🇫🇷471471
KENNEDY, Nina 🇦🇺490490
MOLINAROLO, Elisa 🇮🇹465465
MOON, Katie 🇺🇸490495
MORRIS, Sandi 🇺🇸471500
MOSER, Angelica 🇨🇭475475
MURTO, Wilma 🇫🇮480485
ŠUTEJ, Tina 🇸🇮480480
ŠVÁBÍKOVÁ, Amálie 🇨🇿465465


Katso myös: Zürichin Timanttiliigan ohjelma & aikataulu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta