Wilma Murto taivutti nuorten SE:n - korkeushypyssä 15-vuotiaiden poikien SE


Etusuora: 27.12.2015 18:59Yleisurheilu
Wilma Murto taivutti nuorten SE:n - korkeushypyssä 15-vuotiaiden poikien SE
Wilma Murto
Seiväshyppääjä Wilma Murto (s. 1998) aloitti hallikautensa hyppäämällä Someron monitoimihallissa 19- ja 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätyksen 445, joka ylittää myös ensi kesän EM-kisojen tulosrajan. Ikäluokkien aiempi SE 440 oli Salon Vilppaan hyppääjän omissa nimissä ja peräisin viime talvelta.

- Syksy on mennyt hyvin, mutta en odottanut tuollaista tulosta ihan hallikauden ensimmäisessä kilpailussa, Murto tuumi SUL:n tiedotteessa.

Murto joutui korkeudesta 435 käyttämään kaikki kolme yritystään, mutta 445 ylittyi heti ensimmäisellä.

- Ei se teknisesti mikään täydellinen hyppy ollut, mutta riittävä, hyppääjä arvioi.

Murron viimeinen yritys korkeudesta 450 kertoi, että hänellä on edellytykset senkin ylittämiseen.

- Nousukorkeus riitti nätisti, Wilma vain putosi hieman riman päälle, Murtoa valmentava Jarno Koivunen totesi.

Toiseksi kilpailussa taivutti 435 ylittänyt SE-nainen Minna Nikkanen. Sekä Murto että Nikkanen käyttivät kilpailussa normaalia lyhyempää, 12 askeleen vauhtia. He kilpailevat seuraavan kerran Pajulahdessa 9. tammikuuta seiväshyppääjien Talvikarnevaalissa, missä on tarkoitus käyttää täyttä vauhtia.

Murto ylitti viime talvena hallissa 440 ja kesällä ulkoradoilla 430. Ulkoratakausi katkesi kuitenkin syyskesällä, kun jalkaterän veneluusta löytyi rasitusmurtuman esiaste.

- Se hoidettiin syksyllä oheisharjoituksissa kuntoon. Wilma on sen jälkeen pysynyt terveenä ja harjoitukset ovat menneet hyvin, Koivunen kertasi hyvän kunnon taustaa.

Valmentajan mukaan Nikkasen hypystä lyhyt vauhti syö hieman enemmän terää kuin Murron hypystä. Murto kukisti Nikkasen myös vuosi sitten Someron hallikilvassa.

- Kisa oli myös Minnalta hyvä suoritus. Hän on aiemmin hypännyt tässä hallissa parhaimmillaan 420, Koivunen muistutti

https://www.youtube.com/watch?v=lGS62hEYdYQ

14-vuotias Arttu Mattila hyppäsi korkeutta 203

Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila ylitti korkeushyppääjien leirikilpailuissa Jyväskylässä korkeuden 203 senttiä. Vuonna 2001 syntynyt Mattila ylitti kolmesti myös korkeutta 208, joka olisi ikäluokan epävirallinen maailmanennätys.

Mattila paransi 15-vuotiaiden poikien Suomen halliennätystä kaikkiaanseitsemän senttiä. Aiempi ennätys oli Oskari Frösénin nimissä vuodelta 1991. Kesällä Mattila ylitti 14-vuotiaiden SE:n 202. 15-sarjan ulkoratojen SE on Frösénin hyppäämä 203.

Mattilaa valmentaa entinen SE-mies Juha Isolehto yhdessä Artun isän Olli-Pekka Mattilan kanssa. Olli-Pekka on entinen seiväshyppääjä, joka ylitti parhaimmillaan 530 ja saavutti 1989 pronssimitalin junioreiden EM-kilpailuissa.

– Artun koripallotausta Äänekosken Huimassa on tärkeä taustatekijä. Tekniikan kanssa ei olla liikaa lähdetty kikkailemaan koripalloilussa opittua perustekniikkaa, kertoo Isolehto.

Lähde: SUL
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta