Yleisurheilu käynnistyy Universiadeissa keskiviikkona - mukana kaksi maailman kärkinimeä


Etusuora: 07.07.2015 20:27Yleisurheilu
Yleisurheilu käynnistyy Universiadeissa keskiviikkona - mukana kaksi maailman kärkinimeä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton järjestämät Universiadit alkoivat jo viime viikolla, mutta yleisurheilijoiden osalta kisat polkaistaan käyntiin keskiviikkona. Suomi nimesi Etelä-Korean Gwangjuun suuntaavaan joukkueeseen 14 yleisurheilijaa, joista kaksi (Hanna-Maari Latvala ja Arttu Hirvonen) joutuivat perumaan osanottonsa terveydellisistä syistä.

Kisojen historiassa Suomi on kahminut yleisurheilusta 29 mitalia, joista 10 kultaista. Kultaisten mitalien tuojien joukossa on koko kansalle tuttuja nimiä, kuten estemies Jouko Kuha (1967 Tokio), Mona-Lisa Pursiainen, joka kellotti 200 metrin SE:n Moskovassa 1973, puolimaileri Ari Suhonen (Duisburg 1989) ja kävelijä Sari Essayah (Sheffield 1991). Tällä vuosituhannella suomalaisista, vain Johanna Manninen ja naisten 4x100 metrin viestijoukkue ovat saavuttaneet mestaruuden (2007). Viime kisoista, Venäjän Kazanista, Suomelle jäi käteen Hanna-Maari Latvalan hopea 200 metriltä.


Universiadit on hieno ja arvostettu tapahtuma. Aikojen saatossa kisoissa onkin vilissyt myöhemmin urallaan maailmantähteyden saavuttaneita urheilijoita, mm. Michael Johnson, Liu Xiang ja Bohdan Bondarenko. Tänäkin vuonna kisat vetävät paikalle maailmantähtiä. Muun muassa maailmantilaston ykköset kolmiloikkaaja Jekaterina Koneva ja tiistaina hirmuisen moukarikaaren 83,12 kiskaissut Pawel Fajdek saapuvat Gwangjun kaupunkiin. Myös pituuden maailmantilaston kakkonen Zarck Visser (841) ja satasen lievään vastaiseen 9,99 juossut Etelä-Afrikan Akani Simbine ovat mukana kisoja tähdittämässä.

Suomea kisoissa edustavat:

400 m aidat: Petteri Monni ja Anniina Laitinen
1500  ja 5000 m: Anders Lindahl
Pituushyppy: Sanna Nygård
Kiekko: Katri Hirvonen
Keihäs: Sami Peltomäki, Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen
Korkeus: Linda Sandblom
Kolmiloikka: Essi Lindgren ja Sanna Nygård
Moukari: Johanna Salmela
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta