Yleisurheilukausi käynnistyy Dohasta - Pitkämäki haastaa Röhlerin ja kumppanit


Etusuora: 04.05.2017 21:12Yleisurheilu
Yleisurheilukausi käynnistyy Dohasta - Pitkämäki haastaa Röhlerin ja kumppanit
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun Timanttiliigan historian kahdeksas kausi pyörähtää käyntiin perjantaina Qatarin Dohassa. Kauden kilpailupaikat ovat samat kuin viime vuonna, mutta liigan säännöt ovat kokeneet muutoksia.

Suurin uudistus on, että lajien kokonaiskilpailun voittajat ratkaistaan pelkästään finaalikisassa, jotka käydään kahdessa tapahtumassa 24. elokuuta ja 1. syyskuuta. Finaaliin pääsee lajista riippuen kahdeksan tai 12 eniten pisteitä kerännyttä urheilijaa.

Viime vuosina kaikki lajit ovat olleet finaalin lisäksi ohjelmassa kuudessa osakilpailussa, mutta tänä vuonna osa lajeista on mukana vain neljässä osakilpailussa. Näitä lajeja ovat esimerkiksi kaikki heittolajit.
Timanttiliigan osakilpailut 2017:
5.5. Doha
13.5. Shanghai
27.5. Eugene
8.6. Rooma
15.6. Oslo
18.6. Tukholma
1.7. Pariisi
6.7. Lausanne
9.7. Lontoo
16.7. Rabat
21.7. Monaco
20.8. Birmingham
24.8. Zürich
1.9. Bryssel

Tähtiloistoa Dohassa

Vaikka jo perinteinen Dohan osakilpailu on monelle huipulle kauden avaus, on Qatarin lämmössä nähty usein kovia tuloksia.

Kova kaksinkamppailu on odotettavissa esimerkiksi naisten 200 metrillä, jossa toisensa kohtaavat Rion olympiakisojen kärkikaksikko Elaine Thompson ja Dafne Schippers. Miesten 100 metrille starttaavat mm. Asafa Powell ja Justin Gatlin.

Hyppylajeissa nähdään esimerkiksi kotiyleisönsä edessä esiintyvä korkeushyppääjä Mutaz Essa Barshim, joka on jo ehtinyt avata kautensa hyvällä tuloksella 235. Loikkapaikalla 18 metriä kohti kurkottaa kaksinkertainen olympiavoittaja ja viisinkertainen Timanttiliigan kokonaisvoittaja Christian Taylor.

Naisten pika-aidoissa on mukana viime kesänä ME-vauhtiin yltänyt Kendra Harrison. Toinen ME-menijä nähdään naisten estejuoksussa, jossa mukaan starttaa Ruth Jebet.

Keihäspaikalla Tero Pitkämäki haastaa olympiavoittaja Thomas Röhlerin sekä maailmanmestari Julius Yegon. Viivalle astelevat myös viime vuonna yli 88 metriä heittäneet Johannes Vetter ja Jakub Vadlejch.

Dohan kilpailut alkavat perjantaina Suomen aikaa 18.00.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta