Yleisurheilukausi käynnistyy vilkkaasti viikonloppuna


Etusuora: 25.05.2018 09:13Yleisurheilu
Yleisurheilukausi käynnistyy vilkkaasti viikonloppuna
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Säät ovat ainakin suosineet viime viikkoina suomalaisurheilijoiden harjoittelua ja innokkaimmat ovat jo ehtineet kilpailemaankin. Tänä viikonloppuna kilpakentillä nähdään useita kiinnostavia urheilijoita.

Perjantaina Someron kevätheitoissa ovat mukana hallitsevat moukarinheiton Suomen mestarit Henri Liipola ja Krista Tervo. Liipolaa kirittävät viikko sitten ennätyksensä 71,68 moukaroinut 20-vuotias Aaron Kangas ja moninkertainen arvokisaedustaja Tuomas Seppänen. Tervon kovin uhka on lajin kaksinkertainen Suomen mestari Inga Linna.

Tero Pitkämäki avaa kautensa lauantaina Vantaan Kultainen Keihäs -kisassa. Mukana on myös Suomen kakkosheittäjäksi viime kaudella noussut Oliver Helander sekä paluuta yli 80 metrin tuloksiin hamuava Lassi Etelätalo. Naisten kisassa heittää koko Suomen ykköskaarti Jenni Kankaan johdolla. Yle TV2 näyttää Vantaan kisan klo 17.30 alkaen.

Itävallan Götzisissä järjestetään viikonloppuna perinteisen tasokas moniottelukilpailu. Suomalaisurheilijoista on mukana viime kesänä 22-vuotiaiden EM-pronssille ennätyksellään 7956 otellut Elmo Savola. Kisaa tähdittävät mm. Lontoon MM-kisojen hopea- ja pronssimitalistit Rico Freimuth ja Kai Kazmirek. Naisten seitsenottelun ykkösnimi on olympia- ja MM-voittaja Nafissatou Thiam.

Viipurin Urheilijoiden perinteisissä Toukokuun kisoissa mielenkiintoisin laji on naisten 3000 metriä, jossa ovat mukana mm. Yhdysvalloissa 10 000 metrin EM-rajan rikkonut Camilla Richardsson, 800 ja 1500 metrin hallitseva Suomen mestari Sara Kuivisto, moninkertainen SM-mitalisti Janica Rauma sekä viime kesänä junioreiden EM-finaaliin yltänyt Saija Seppä. Miesten 800 metrillä kesäkautensa avaa hallissa mainiosti juossut Simon Haglund.

Seurajoukkueiden Eurooppa Cupin B-sarja kilpaillaan Tampereella, jossa suomalaisseuroista mukana ovat Tampereen Pyrintö ja Jyväskylän Kenttäurheilijat. MM-halleissa juosseet Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske avaavat ulkoratakautensa Tampereen pika-aidoissa. Muista Suomen huipuista seiväspaikalla nähdään Urho Kujanpää ja pituuspaikalla Emmi Mäkinen. SM-maastoissa tuplamestaruuden voittanut Jarkko Järvenpää juoksee 5000 metriä.

Belgian Oordegemissa kilpailee lauantaina hyvä nippu suomalaisurheilijoita. Kiinnostavimpia nimiä ovat potentiaaliset EM-kisaedustajat Lotta Harala pika-aidoissa, Viivi Lehikoinen pitkissä aidoissa ja Topi Raitanen estejuoksussa. Ratakierroksella juoksee talvella halliennätyksensä kipaissut Erik Back, ja 1500 metrillä ovat mukana lajin hallitseva Suomen mestari Joonas Rinne sekä viime kesän kärkituloksen tehnyt Samu Mikkonen. 5000 metrillä ennätyksiään hakevat tiekympin hyvään aikaan (30.38) kuukausi sitten juossut Eero Saleva ja SM-maastojen 4 kilometrillä hopealle sijoittunut Jaakko Piesanen.

Sunnuntaina Salon Vilpas Track Gamesin mielenkiintoisin nimi on kilpailutauolta palaava Wilma Murto. Jalkavaivasta kärsinyt seiväslahjakkuus kilpaili viimeksi viime kesänä Italian Grossetossa, jossa hän saalisti kesän ainoassa kisassaan 19-vuotiaiden EM-pronssia. Toinen kiinnostava urheilija Salossa on hallikaudella 220 ylittänyt korkeushyppääjä Samuli Eriksson. Korkeuskisassa on mukana myös mm. SM-halleissa Erikssonin takana hopeaa saavuttanut Julius Kuusela.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta