Yleisurheiluliiton puheenjohtaja haluaa muutoksia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin


Etusuora: 23.06.2015 14:51Yleisurheilu
Yleisurheiluliiton puheenjohtaja haluaa muutoksia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna. Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Svein Arne Hansen kehui Superliigan kisoja Tsheboksaryssa, mutta toivoisi muutoksia kilpailumuotoon. Hän haluaisi, että Superliigassa kilpailisi vanhan Eurooppa Cupin tapaan kahdeksan joukkuetta nykyisen kahdentoista sijaan.

- Kahdentoista joukkueen malli kaksine juoksuerineen ei ole katsojien kannalta paras mahdollinen. Aion kysyä kilpailuvaliokunnan mielipidettä kahdeksan joukkueen kisoista, Hansen totesi.

Puheenjohtaja haluaisi myös kehittää kenttälajien kilpailuja.

- Mielestäni kilpailuja voisi edelleen tiivistää ja toisaalta tuoda kenttälajeja paremmin esille. Esimerkiksi kuulakilpailut voitaisiin käydä "torikilpailuina" kaupungin keskustassa ja kiekko ja moukari voitaisiin kilpailla stadionilla perjantaina.

Hansen pohtii myös mallia, jossa kahdella korkeimmalla sarjatasolla olisi kahdeksan joukkuetta ja kilpailut käytäisiin samalla stadionilla.

- Ykkösliiga voitaisiin käydä aamupäivällä ja Superliiga iltapäivällä. Se sähköistäisi putoamis- ja nousukamppailuja liigojen välillä. Lisäksi järjestely takaisi tasokkaan televisioinnin ja muut järjestelyt myös Ykkösliigan kisoille.

Seuraavat Euroopan joukkuemestaruuskilpailut käydään 2017. Ensi vuosi on olympiavuosi, jolloin kamppaillaan myös henkilökohtaisista Euroopan mestaruuksista Amsterdamissa.

european-athletics.org
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta