Yleisurheiluliiton puheenjohtaja haluaa muutoksia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin

Yleisurheiluliiton puheenjohtaja haluaa muutoksia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin


Etusuora: 23.06.2015 14:51Yleisurheilu
Yleisurheiluliiton puheenjohtaja haluaa muutoksia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna. Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Svein Arne Hansen kehui Superliigan kisoja Tsheboksaryssa, mutta toivoisi muutoksia kilpailumuotoon. Hän haluaisi, että Superliigassa kilpailisi vanhan Eurooppa Cupin tapaan kahdeksan joukkuetta nykyisen kahdentoista sijaan.

- Kahdentoista joukkueen malli kaksine juoksuerineen ei ole katsojien kannalta paras mahdollinen. Aion kysyä kilpailuvaliokunnan mielipidettä kahdeksan joukkueen kisoista, Hansen totesi.

Puheenjohtaja haluaisi myös kehittää kenttälajien kilpailuja.

- Mielestäni kilpailuja voisi edelleen tiivistää ja toisaalta tuoda kenttälajeja paremmin esille. Esimerkiksi kuulakilpailut voitaisiin käydä "torikilpailuina" kaupungin keskustassa ja kiekko ja moukari voitaisiin kilpailla stadionilla perjantaina.

Hansen pohtii myös mallia, jossa kahdella korkeimmalla sarjatasolla olisi kahdeksan joukkuetta ja kilpailut käytäisiin samalla stadionilla.

- Ykkösliiga voitaisiin käydä aamupäivällä ja Superliiga iltapäivällä. Se sähköistäisi putoamis- ja nousukamppailuja liigojen välillä. Lisäksi järjestely takaisi tasokkaan televisioinnin ja muut järjestelyt myös Ykkösliigan kisoille.

Seuraavat Euroopan joukkuemestaruuskilpailut käydään 2017. Ensi vuosi on olympiavuosi, jolloin kamppaillaan myös henkilökohtaisista Euroopan mestaruuksista Amsterdamissa.

european-athletics.org

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset