Yleisurheilun sisäratojen MM-kisat vauhtiin torstaina


Etusuora: 01.03.2018 18:53Yleisurheilu
Yleisurheilun sisäratojen MM-kisat vauhtiin torstaina
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun sisäratojen MM-kisat järjestetään Birminghamissa tulevana viikonloppuna. Torstaina ohjelmassa on kolme lajia.

Säilyttävätkö korkeushypyn ennakkosuosikit pintansa?

Naisten korkeudessa Maria Lasitskene on ylivoimainen ennakkosuosikki. Venäläishyppääjä on hallinnut korkeuspaikkoja välillä lähes näytöstyyliin. Hallitsevalla maailmanmestarilla on kisoihin lähdettäessä allaan kymmenien kilpailujen voittoputki ja putki näyttää jatkuvan, sillä kuluvalla hallikaudella hän on peräti neljä kertaa ylittänyt kaksi metriä. Lasitskenen kauden paras noteeraus on 204, jolla hän on kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulla 8. sijalla. Kajsa Bergqvistin ME-korkeus on 208, jonka rikkominen tai sivuaminen vaatisi huippuonnistumista.

Sen sijaan miesten korkeuspaikalla Bahrainilainen pomppukone Mutaz Essa Barshim lähtee tavoittelemaan uransa toista sisäratojen MM-voittoa. Barshim on ponkaissut kaudella 238. Tilastokakkonen 20-vuotias Danil Lysenko saattaa kuitenkin pistää Barshimin ahtaalle. Venäläinen on leijaillut viime kisoissa tasaisesti sinne 235 tuntumaan, joista paras tulos kirjattiin 237.

Uutuuskokeiluna miesten ja naisten korkeuskilpailut kilpaillaan samanaikaisesti kahdella paikalla. Loppuvaiheissa miesten ja naisten on tarkoitus hypätä vuorotellen.

Jälleen Dibaba?

Etiopian Genzebe Dibaba hakee torstaina 3000 metriltä jo matkan kolmatta peräkkäistä MM-hallikultaa. Moninkertainen ME-nainen on hyvässä kunnossa, sillä 1500 metriä taittui kuukausi sitten Saksassa aikaan 3.57,45, jota kovempaa on kautta aikain juossut hallissa vain Dibaba itse.

Saksan nuori Konstanze Klosterhalfen on jatkanut hurjaa tahtiaan ja juossut maansa halliennätyksen 8.36,01. Kotiyleisönsä edessä juokseva Laura Muir ei ole ollut aivan viime vuotisessa vedossa mutta on vahvasti mitalitaistelussa kuten myös Kenian kokenut Hellen Obiri.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta