Miesten Tour de Skillä tiukka taisto kakkospaikasta - Saksan Moch loppunousun vahvin?


Tour de Ski huipentuu perinteiseen Alpe Cermisin loppunousuun. Miesten kilpailussa tiukin taisto nähdään kokonaiskilpailun kakkospaikasta.
Etusuora: 06.01.2024 18:08Hiihto
Miesten Tour de Skillä tiukka taisto kakkospaikasta - Saksan Moch loppunousun vahvin?
Kuva: Vilma Laaksonen (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Erik Valnes.
Miesten yhteislähtö 10km (v), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten puolella voi sanoa, että Tour de Skin kokonaistilanteen osalta voitto on ratkennut. Vain haaveri voi viedä kovakuntoiselta Harald Östberg Amundsenilta enää voiton, sillä hän pääsee loppunousuun yli puolitoista minuuttia muita edeltä. Muista sijoista käydään kuitenkin vielä tiukkaa taistelua.

Erik Valnes on ennen viimeistä osakilpailua kakkostilalla, mutta hänen voi odottaa romahtavan kokonaistuloksissa. Valnes on kivunnut Alpe Cermisin huipulle vain vuonna 2022 ja tuolloin hän jäi kaksi ja puoli minuuttia voittajasta.

Tiukimmin kakkospaikassa on kiinni Saksan Friedrich Moch, joka oli viime vuonna loppunousun viides ja toissa vuonna kolmas. Kun kovimmat kiipijät Simen Hegstad Krüger, Sjur Röthe ja Hans Christer Holund eivät ole mukana, voi Mochin nostaa sunnuntain kilpailun ykkössuosikiksi.

Myös Ranskan Hugo Lapalus omaa loistavan tilaisuuden kokonaiskilpailuun kärkikolmikkoon. Lapalus on ennen kilpailua tasoissa Mochin kanssa ja hänellä on Alpe Cermisistä hyviä sijoituksia alla: 7, 15, 7 ja 10.

Ennen Tour de Skin alkamista kärkisuosikkeihin kuuluneen Martin Löwström Nyengetin tilanne sen sijaan on jopa tukala. Nyengetille loppunousu ei ole maukkainta herkkua ja norjalainen saa vain viiden sekunnin etumatkan suhteessa Lapalusiin ja Mochiin.

Nyenget on kivunnut Alpe Cermisin huipulle vain kerran vuonna 2022. Tuolloin hän jäi ranskalaiselle kuusi sekuntia ja Mochille peräti minuutin.

Tourin yllättäjä Sveitsin Beda Klee ei kuulu loppunousun suosikkeihin. Hänen sijoituksensa Alpe Cermisistä ovat 30, 36 ja 32, joten hän ei Valnesin tavoin liene taistelussa kokonaiskisan kärkisijoista.

Tour de Ski: Miehet 6/7

#UrheilijaTulos
1.Harald Østberg Amundsen 🇳🇴3.07,51
2.Erik Valnes 🇳🇴+1.34
3.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+1.42
4.Hugo Lapalus 🇫🇷+1.47
5.Friedrich Moch 🇩🇪+1.47
6.Beda Klee 🇨🇭+1.51
7.Henrik Dønnestad 🇳🇴+1.57
8.Jens Burman 🇸🇪+2.49
9.Pål Golbreg 🇳🇴+3.12
10.Antoine Cyr 🇨🇦+3.20
17.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+4.38
26.Remi Lindholm 🇫🇮+6.12
28.Markus Vuorela 🇫🇮+6.25
32.Arsi Ruuskanen 🇫🇮+7.02


Osakilpailun suosikit


Moch on osakilpailun ykkössuosikki, mutta Amundsenin esitykset ovat olleet niin vakuuttavia Tourilla ettei yllättäisi vaikka hän vakuuttaisi vielä päätöskilpailussakin. Norjalaisen rautainen kuntotaso ja edessä häämöttävä Tour de Skin voitto antavat varmasti energiaa mäkeen.

Ranskan Jules Lapierre ja Saksan Lucas Bögl ovat liian kaukana kokonaiskilpailussa noustakseen enää kärjen mukaan, mutta heiltä voi odottaa osakilpailussa kovaa tulosta.

Lapierre on tämän vuoden lähtölistan ainoa kilpailija joka on onnistunut voittamaan Mochin loppunousussa. Tuo tapahtui vuosi sitten, kun Lapierre oli kilpailun kolmas Krügerin ja Holundin jälkeen. Vuonna 2021 sijoitus oli 11:s ja kun kaudella 2019 matka kilpailtiin takaa-ajona, Lapierre oli osuusaikojen neljäs häviten jälleen vain Krügerille ja Röthelle sekä venäläiselle Andrey Melnichenkolle.

Saksan Bögl sen sijaan oli neljäs vuonna 2022 ja kahdeksas vuonna 2021. Kun näistä tuloksista poistetaan hiihtäjät jotka eivät ole tänä vuonna mukana, Bögl hävisi 2021 ainoastaan Lapalusille ja 2022 vain Mochille.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö 10km (v), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi