Ampumahiihdon MM: Viestihuuma valtaa Östersundin – Yllättääkö Ruotsi jälleen?


Ampumahiihdon MM-kisoja on vielä kaksi päivää jäljellä. Toiseksi viimeisenä päivänä MM-mitaleista kamppaillaan viesteissä.
Etusuora: 16.03.2019 13:02Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM: Viestihuuma valtaa Östersundin – Yllättääkö Ruotsi jälleen?Veikkaus
Kuva: Andreaze [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten 4x7.5 km viesti kilpaillaan lauantaina kello 17:30. Seuraavassa yhteenvetoa kärkimaiden osalta.

Norja ampaisee lauantain viestiin kovalla nipulla: Lars Birkeland, Vetle Sjaastad Christiansen, Tarjei Bö ja Johannes Bö. Joukkueesta kaikilla muilla kuin Birkelandilla on kisoista jo mitali voitettuna – Johanneksella useampiakin. Nimekkäältä Norjan joukkueelta vaaditaan lauantaina kuitenkin onnistumista erityisesti ammunnassa, sillä vastassa on muun muassa hyvin hiihtovoimainen Ranska.

Ranskalaiset lähtevät lauantaina matkaan kovalla joukkueella: Antonin Guigonnat, Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux ja Martin Fourcade. Joukkueesta jokainen on maailmancupin kokonaistilanteessa kahdeksan parhaan joukossa ja Östersundin pikakisassa Fillon Maillet, Desthieux ja Fourcade ampuivat kaikki puhtaasti ja olivat kuuden joukossa. Kertokoon tämä omaa kieltään joukkueen iskukyvystä.

Saksa kuuluu tuttuun tapaan mestarisuosikkeihin. Östersundin MM-viestijoukkueessa esiintyvät: Erik Lesser, Roman Rees, Arnd Peiffer ja Benedikt Doll. Joukkue on muuten sama kuin viime vuoden olympialapronssijoukkue, paitsi Rees on korvannut Simon Schemppin. Tuolloin olympialaisissa ankkurina hiihtänyt Schempp ampui 1+6, johon kaatui Saksan kultamahdollisuudet.

Olympialaisissa sensaatiomaisen voiton ottanut Ruotsi lähtee matkaan joukkueella Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson. Joukkueesta vain Samuelsson on suoriutunut Östersundissa hyvin, joten muilta vaaditaan tasonnostoa, mikäli joukkue hamuaa mitalikantaan.

Ampumahiihtoviesti on useimmiten yllätyksellinen ja lukuisilla mailla on hyvät mahdollisuudet urotekoihin. Edellä mainittujen maiden lisäksi erityisesti Itävallalla, Italialla, Tsekillä ja hallitsevalla maailmanmestarilla Venäjällä on varmasti sanansa sanottavana mestaruuskamppailuun.

Veikkausvihje


Ranskan joukkue on paperilla erittäin vahva ja mestaruus ei olisi lainkaan yllätys. Tällä hetkelle (klo 15:30) Ranskalle tarjotaan voitosta kovaa kerrointa 9,70.

Peli-idea - Voittajaveto 5

VoittajaRanska
Rivin hinta1,00 € (minimipanoksella 1,00 €)
Peliaika päättyy16.3. klo 17:28
TVYle 2
Katso kohteet ja kertoimet