Ampumahiihdon MM 2019: Naisten normaalimatkalla vino pino suosikkeja - Kaisa Mäkäräinen matkaan tällä kertaa yllättäjäehdokkaana


Tiistaina ampumahiihdon MM-kisoissa kilpaillaan naisten 15 km normaalimatkalla. Kisa käynnistyy kello 16:30.
Etusuora: 12.03.2019 10:42Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM 2019: Naisten normaalimatkalla vino pino suosikkeja - Kaisa Mäkäräinen matkaan tällä kertaa yllättäjäehdokkaanaVeikkaus
Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Suosikkeja vino pino


Laura Dahlmeierin arvokisasuoritukset vetävät nöyräksi. 25-vuotiaan saksalaistähden palkintokaapista löytyy peräti 11 henkilökohtaista MM-mitalia, joista kaksi on tullut Östersundista – Dahlmeier oli pikakisassa ja takaa-ajossa molemmissa kolmas. Saksalainen on aina startatessaan vahva voittajakandidaatti.

Maailmancupin kärkikaksikko Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi ovat suoriutuneet alavireisesti Östersundin avauskilpailuissa, kun molempien paras sijoitus kisojen kahdelta henkilökohtaiselta matkalta on kymmenes. Kaksikon meno oli tahmeahkoa jo MM-kisoja edeltävissä kilpailuissa, joten täyttä suunnanmuutosta on vaikea nähdä. He ovat kuitenkin aina startatessaan vahvoja mitaliehdokkaita.

15 kilometrin normaalimatkalla on kilpailtu kauden aikana vain kerran – kauden avauskisa Pokljukassa. Tuolloin voiton vei Ukrainan Yulia Dzhima ennen Monika Hojniszia ja Marketa Davidovaa. Kolmikosta vain Tsekin Davidova on pystynyt myöhemmin kauden aikana nousemaan uudelleen palkintokorokkeelle. Davidova suoriutunut kohtalaisesti myös Östersundissa, kun hän oli sprintin seiska ja takaa-ajossa 13:s. Molemmissa starteissa hän kuului kisan nopeimpien hiihtäjien joukkoon. Muutoinkin nuori tsekki on ollut kauden mittaan melko tasainen suorittaja ja podiumille nousu ei olisi lainkaan yllätys.

Norjan Tiril Eckhoff on löytänyt hyvän vireen MM-kisoihin. Vahvana hiihtäjänä tunnettu Eckhoff on onnistunut etenkin ammunnassa ja mikäli hän pystyy säilyttämään saman ammuntavireen tiistainakin, tulee hän taistelemaan jopa voitosta. Kenties vielä vahvempana suosikkina matkaan lähtee Eckhoffin maannainen Marte Roeiseland, joka on ollut tasaisen varma läpi kauden.

Kisassa on yksi kova poisjäänti, kun takaa-ajon mestari Denise Herrmann ei starttaa kilpailuun. Lisäksi muun muassa oasport.it-sivuston mukaan pikakisan voittaneen Anastasia Kuzminan starttaaminen kilpailuun on epävarmaa. Kuzmina on kärsinyt kisojen aikana virustaudista.

Kaisa Mäkäräinen suomalaistoivona


Kaisa Mäkäräinen kuuluu kilpailun alkupään lähtijöihin. Vuoden 2015 kotikisoista Mäkäräinen saavutti juuri kyseiseltä matkalta pronssia ja lähtee varmasti ilomielin kirkastamaan tätä saavutustaan.

Östersundin pikakisassa Mäkäräinen pöllytti penkkaa ampumapaikalla pariin otteeseen ja takaa-ajossa peräti seitsemän kertaa. Tilanne kuitenkaan tuskin on niin hälyttävä, kuin lukemat antavat ymmärtää, sillä vuosien varrella ailahtelu ampumasuorituksissa on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Pikakisassa Mäkäräisen hiihtovauhti oli kisan neljänneksi kovinta, joten se puoli on ainakin normaalissa iskussaan.

Kisassa nähdään myös kaksi muuta suomalaista, kun Laura Toivanen ja Suvi Minkkinen starttaavat kisaan.

Poimintoja lähtölistasta


NroUrheilija
4.Fialkova P. 🇸🇰
5.Yurlova-Percht E.
7.Kuzmina A. 🇸🇰
9.Hildebrand F. 🇩🇪
12.Chevalier A. 🇫🇷
13.Mäkäräinen K. 🇫🇮
15.Davidova M. 🇨🇿
20.Roeiseland M. 🇳🇴
26.Tandrevold I. 🇳🇴
28.Dahlmeier L. 🇩🇪
30.Öberg H. 🇸🇪
32.Hojnisz M. 🇵🇱
34.Eckhoff T. 🇳🇴
44.Wierer D. 🇮🇹
47.Hauser L. 🇦🇹
48.Gasparin E. 🇨🇭
51.Brorsson M. 🇸🇪
53.Hinz V. 🇩🇪
56.Vittozzi L. 🇮🇹
61.Vitkova V. 🇨🇿
71.Braisaz J. 🇫🇷
72.Toivanen L. 🇫🇮
78.Gasparin S. 🇨🇭
81.Dzhima Y. 🇺🇦
87.Minkkinen S. 🇫🇮


Vihjeet Veikkauksen peleihin


HUOM! Veikkaus on lisännyt kohteen jakosummaan 5 000 € bonusrahaa!

Dahlmeier on kisan ykkössuosikki ja samalla tasaisin suorittaja. Myös Norjan Marte Roeiseland on ollut MM-kisoja edeltävissä kisoissa vahva ja takaa-ajossakin hän nousi upeasti sijalta 25. aina neljänneksi asti. Hiihtovauhdissa vain Kuzmina piti kovempaa kyytiä.

Hanna Öberg esiintyy kotilyleisön edessä ja on varmasti nälkäinen voittamaan mitalin. Toistaiseksi hän on saavuttanut sijat neljä ja viisi. Davidova on noussut kauden aikana useasti palkintokorokkeelle ja hänellä toinen sija mm. 12.5 km normaalikilpailusta Canmoresta.

Italialaiskaksikon (Wierer & Vittozzi) vire on ollut viimeisimmissä kisoissa hieman kateissa, joten jätetään heidät kolmikon ulkopuolelle. Kuzmina on Veikkauksella vahvasti pelattu. Slovakialainen on kuitenkin kisojen aikana sairastellut ja takaa-ajossa saldona oli seitsemän sakkoa.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaDahlmeier, Roeiseland
ToinenDahlmeier, Roeiseland, Öberg, Eckhoff
KolmasDahlmeier, Roeiseland, Davidova, Öberg, Eckhoff
Rivimäärä18 riviä
Rivin hinta3,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Bonusrahaa5 000 €
Peliaika päättyy12.3. klo 16:29
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet