Ampumahiihdon MM 2019 parisekaviesti: Norja voittoon jännittävässä kisassa, Suomi 12.


Ampumahiihdon MM-kisoissa hiihdettiin torstaina erittäin mielenkiintoinen ja tasainen parisekaviesti. Norja vei voiton ennen Italiaa ja Ruotsia. Suomi oli kisan 12. kokoonpanolla Kaisa Mäkäräinen - Tero Seppälä.
Etusuora: 14.03.2019 18:52Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM 2019 parisekaviesti: Norja voittoon jännittävässä kisassa, Suomi 12.Veikkaus
Kaisa Mäkäräisen voitonjuhlat. Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Suomi ei pystynyt nousemaan kärkikahinoihin tasaisessa ja kovatasoisessa parisekaviestissä. Suomen peli oli pelattu jo avausosuuden jälkeen, kun Kaisa Mäkäräinen epäonnistui pahoin pystyammunnassaan ja joutui sakkoringille. Mäkäräinen toi Suomen vaihtoon 50 sekuntia kärjen takana sijalla 19. Loppua kohden Suomi onnistui kohentamaan sijoitustaan ja oli maalissa 12. Kilpailun voitto ratkesi viimeisessä pystyammunnassa, kun Norjan Johannes Thingnes Bö onnistui pudottamaan kaikki taulut lippaalta ja pääsi viimeiselle hiihtolenkille 8 sekuntia ennen niinikään Italian Lukas Hoferia. Bö tyylitteli Norjan voittoon, Hofer piti Italian kakkosena ja Ruotsi otti kotiyleisön riemuksi pronssia.

Tulokset


Ampumahiihdon MM: Parisekaviesti 14.3.2019

#JoukkueAika
1.Norja (Röiseland, J. Bö)35.43,2
2.Italia (Wierer, Hofer)+13,4
3.Ruotsi (Öberg, Samuelsson)+20,0
4.Saksa (Hermann, Lesser)+30,5
5.Ukraina (Merkushyna, Pidruchnyi)+41,5
6.Venäjä (Pavlova, Eliseev)+52,7
7.Ranska (Simon, Guigonnat)+1.06,5
8.Itävalta (Hauser, Eder)+1.08,2
9.Tsekki (Puskarcikova, Moravec)+1.34,1
10.Latvia (Bendika, Rastorgujevs)+1.34,3
11.Viro (Tomingas, Zahkna)+1.38,8
12.Suomi (Mäkäräinen, Seppälä)+1.39,0

Kilpailuun osallistui 28 joukkuetta.Ennakko


Ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviesti on etukäteen ajateltuna erittäin mielenkiintoinen ja tasainen kilpailu. Parisekaviestijoukkueessa hiihtää yksi mies ja yksi nainen. Molemmat hiihtävät kaksi osuutta siten, että naiset aloittavat, miehet hiihtävät toisen osuuden, naiset kolmannen ja miehet ankkuriosuuden. Kullakin osuudella ammutaan kahdesti (kerran makuulta, kerran pystystä) ja normaalin viestin tapaan käytössä on kolme varapatruunaa per ammunta.

Odotettavissa todella tasainen taisto mitaleista


Maat ovat nimenneet parisekaviestiin todella kovia kaksikkoja ja kilpailun suosikkilista onkin pitkä. Norja on ehkä kisan suurin suosikki kaksikolla Marte Olsbu Röiseland - Johannes Thingnes Bö. Italian kaksikko Dorothea Wierer - Lukas Hofer on myös raudanluja, vaikka Wiererin ammmuntavire onkin ollut hieman hakusessa MM-kisoissa. Italia voitti viimeisimmän maailmancupin parisekaviestin USA:n Soldier Hollow'ssa samalla kaksikolla.

Itävalta on ollut vahvoilla aina, kun parisekaviestissä on kilpailtu. Kaksikko Lisa Theresa Hauser - Simon Eder on sijoittunut molemmissa tämän kauden parisekaviesteissä toiseksi. Ranska on valinnut kisaan kaksikon Julia Simon - Antonin Guigonnat. Sama kaksikko oli Soldier Hollow'n kisan kolmas. Guigonnat ei hiihtänyt eilen normaalimatkaa, joten hän saa palautumisetua lähes kaikkiin vastustajiin nähden.

Saksa on varmasti voittotaistossa kaksikollaan Denise Herrmann - Erik Lesser. Takaa-ajon MM-kultaa voittanut Herrmann jätti normaalimatkan väliin ja pääsee kisaan montaa vastustajaa tuoreempana. Ruotsalaiset ovat osoittaneet olevansa kovassa iskussa kotikisoissaan. Länsinaapurit lähtevät kisaan kaksikolla Hanna Öberg - Sebastian Samuelsson. Öberg voitti kaksi päivää sitten normaalimatkalta MM-kultaa ja Samuelsson oli eilen miesten normaalimatkan nelonen. Menestystä lienee siis taas luvassa.

Ukraina saattaa olla kisan jättiyllättäjä. Miesten takaa-ajon yllätysmaailmanmestari Dmytro Pidruchnyi saa kisaan parikseen naisten normaalimatkan kympin Anastasiya Merkushynan. Ukraina on ottanut kauden parisekaviesteissä sijat 3 ja 6, eikä ole hiihtänyt edes tämän kertaisella ykköskokoonpanollaan. Lisäksi on huomioitava, että Pidruchnyi on pystynyt nostamaan hiihtovauhtiaan huomattavasti MM-kisoissa. Hän myös jätti eilisen 20 km normaalimatkan hiihtänyt ja pääsee kilpailuun tuoreena.

Muita maita pitkään potentiaalisten menestyjien listaan ovat vielä Venäjäjä (Pavlova-Eliseev), Tsekki (Puskarcikova-Moravec) ja Latvia (Bendika-Rastorgujevs).

Suomi pyrkii ykköskaksikollaan kärkitaistoon


Suomi lähtee kisaan parhaalla kaksikolla Kaisa Mäkäräinen - Tero Seppälä. Mäkäräinen ei ole vielä näissä MM-kisoissa henkilökohtaisissa kisoissa onnistunut, mutta kisat avanneessa sekaviestissä hän teki vahvan suorituksen ja etenkin ammunta kulki. Myös Seppälä oli vahva sekaviestissä. Henkilökohtaisilla matkoilla Seppälä on onnistunut kohtuullisesti keräten sijat 35, 28, 31. Nappionnistumisella jopa top 6 -sija on Suomelle täysin mahdollinen. Kilpailusta tulee todennäköisesti äärimmäisen tasainen ja pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan kärkisijat.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


HUOM! Veikkaus lisää kohteen jakosummaan 5 000 €!

Kirjoitushetkellä supertriplan pelatuimmat maat voittajaksi ovat Norja (37%), Saksa (20%), Ruotsi (16%) ja Italia (14%). Suoritusvarma Itävalta (4%) on käsittämättömästi täysin unohdettu myös alariveillä. Myös Ranska (4%) ja Ukraina (3%) ovat jääneet pelaajilta unholaan. Kaiken kaikkiaan kilpailun loppujärjestys on hyvin vaikeasti arvioitavissa. Lähdetään siis hakemaan jättipottia sillä, että Ukraina on kisassa kahden joukossa.


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaUkraina
ToinenNorja, Saksa, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Italia
KolmasNorja, Saksa, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Italia, Muu 3. sija (Latvia)
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Bonusrahaa5 000 €
Peliaika päättyy14.3. klo 18:08
TVYle 2


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaNorja, Saksa, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Italia
ToinenUkraina
KolmasNorja, Saksa, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Italia, Muu 3. sija (Latvia)
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Bonusrahaa5 000 €
Peliaika päättyy14.3. klo 18:08
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet