Ampumahiihdon MM 2019: Pikamatka naiset - Mäkäräinen aloittaa mitalijahdin! Jatkaako Dahlmeier käsittämätöntä putkeaan?


Östersundin Ampumahiihdon MM-kisojen ensimmäinen henkilökohtainen matka kilpaillaan perjantaina, kun naiset starttaavat pikakilpailuun!
Etusuora: 08.03.2019 08:13Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM 2019: Pikamatka naiset - Mäkäräinen aloittaa mitalijahdin! Jatkaako Dahlmeier käsittämätöntä putkeaan?Veikkaus
By Andrew Fedorov [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Kaisa Mäkäräinen aloittaa henkilökohtaisten MM-mitalien metsästyksen Ruotsin Östersundissa perjantaina, kun vuorossa on naisten pikamatka. Kilpailu alkaa kello 17:15 Suomen aikaa. YLE TV2 ja Eurosport 1 televisioivat kilpailun suorana lähetyksenä.


Mäkäräinen hyvässä vireessä MM-kisoihin


Mäkäräisen kenraaliharjoitukset MM-kisoja varten ovat sujuneet loistavasti. Viimeisissä maailmancupin kilpailuissa USA:n Soldier Hollow’ssa Mäkäräinen oli pikakilpailun toinen ja takaa-ajon kolmas.

Myös eilisessä Östersundin sekaviestissä Mäkäräinen esitti rauhallisia ja itsevarmoja otteita. Ammunta sujui hyvällä rytmillä ja hiihtovauhti oli totutulla tasolla. Mäkäräinen jäi Denise Herrmannin ja Marte Röiselandin hurjasta hiihtovauhdista yli 30 sekuntia, mutta hiihti suunnilleen samaa vauhtia Tshekin Marketa Davidovan ja Tiril Eckhoffin kanssa.

Nyt kun paikat on saatu auki ja siirrytään väliaikalähtöön, voi Mäkäräisen odottaa yhdessä Herrmannin ja Röiselandin kanssa pitävän kilpailussa kaikista kovinta hiihtovauhtia. Ekchoff, Davidova ja sekaviestin väliin jättänyt Anastasia Kuzmina pystyvät varmasti myös pitämään todella kovaa vauhtia ladulla, joista kaikki kuuluvat Mäkäräisen pahimpiin haastajiin.

Veikkauksen voittajavedossa Mäkäräisen kerroin voittajaksi oli tämän ennakon kirjoitushetkellä 4,71. Siirry Veikkauksen voittajavetoihin ja lyö vetosi tästä.

Tulikuuma Lisa Vittozzi


Italialaiset Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer hallitsivat maailmancupia naisissa suvereeniin tyyliin, mutta molempien vire hieman hyytyi loppukautta kohden. Pohjois-Amerikan kiertueella käytiin yhteensä kolme henkilökohtaista kisaa, joissa Wierer ei yltänyt kertaakaan ja Vittozzi vain kerran podiumille. Ennen kaikkea Wiererin hiihtovauhti oli selkeästi alkukautta maltillisemmalla tasolla.

Sekaviestissä Vittozzi osoitti kuitenkin jälleen hurjaa ammuntataitoaan ja -nopeuttaan ja teki samalla selväksi, että italialainen on saapunut Östersundiin tulikuumassa kunnossa.

Vittozzi voitti sekaviestissä Mäkäräistä yli 30 sekuntia ammuntapaikalla, vaikka Mäkäräinen ampui normaalia paremmalla rytmillä tauluja alas. Toisiksi nopeinkin ampuja Ukrainan Anastasia Merkushyna jäi Vittozzin vauhdista ampumapaikalla 8,6 sekuntia, joten ainakin sekaviestissä Vittozzi oli ampumanopeuksissa aivan omassa kastissaan.

Vittozzin ammunta on nyt sellaisella tasolla, että hän tulee vastaavalla esityksellä menestymään väkisin pikamatkalla. Vaikka italialainen ampuisi yhden sakonkin, hän saattaa olla kilpailussa hyvin korkealla. Sen sijaan Wiererin käyrä on ollut jo pidempään laskusuunnassa. Sekaviestissä Wierer joutui käyttämään epätyypillisesti peräti neljä varapatruunaa.

Lähtönumeroita kärkinaisten osalta:
12. Tiril Eckhoff (klo 17:21)
18. Dorothea Wierer (klo 17:24)
24. Lisa Vittozzi (klo 17:26)
31. Marte Röiseland (klo 17:30)
43. Anastasia Kuzmina (klo 17:36)
46. Kaisa Mäkäräinen (klo 17:38)
52. Laura Dahlmeier (klo 17:41)

Jatkuuko Dahlmeierin käsittämätön arvokisaputki?


Laura Dahlmeier jätti sekaviestin väliin viime hetkellä ja päätti keskittyä pikamatkaan.

Dahlmeier ei vielä pärjää arvokisameriiteiltään alan kaikista kirkkaimmille tähdille, mutta silti hänet tekisi jo nyt mieli kruunata kaikkien aikojen arvokisakävijäksi, sillä niin uskomaton arvokisarekordi nuorelta saksalaiselta löytyy.

25-vuotiaan saksalaisen uran kaikista MM-kisojen starteista peräti 75%, eli kolme neljästä, on päättynyt MM-mitaliin! Esimerkiksi Mäkäräinen on startannut 58 kertaa MM-kisoissa, joten Dahlmeierin prosenteilla hänen olisi tullut voittaa 44 MM-mitalia pystyäkseen samaan kuin Dahlmeier. Sen sijaan Mäkäräisellä on koossa MM-mitaleja kuusi, joista yksi on kultainen.

Vasta 25-vuotias Laura Dahlmeier on voittanut urallaan 13 MM-mitalia, joista 7 on kultaisia.
Vasta 25-vuotias Laura Dahlmeier on voittanut urallaan 13 MM-mitalia, joista 7 on kultaisia. (Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons)

Dahlmeier muistetaan vuoden Hochfilzenin 2017 MM-kisoista, joista tuli täysi jackpot: viisi kultaa ja yksi hopea. Tämän varjoon helposti jää, että Dahlmeier on ollut loistelias myös muissa MM-kisoissa. Oslossa 2016 tuli kultamitali, hopea ja kolme pronssia. Kontiolahdelta 2015 irtosi hopea- ja kultamitali.

Kaiken kaikkiaan Dahlmeier on ampumahiihdon MM-kisoissa startannut matkaan 17 kertaa ja näistä starteistaan voittanut 13 mitalia, joista seitsemän on kultamitaleja. Mitaleja on siis satanut saksalaisen laariin kolme kertaa neljästä startista, mikä on täysin käsittämätön saavutus näin herkässä ja haastavassa lajissa.

MM-kisoissa Dahlmeier on voittanut mitalin 11:sta edellisestä startistaan. Pyeongchangin 2018 olympialaisissa tuo uskomaton arvokisarekordi meni ikävä kyllä poikki, kun Dahlmeier voitti ”vain” kaksi kultaa ja yhden pronssin.

Laura Dahlmeier ampumahiihdon MM-kisoissa

MM-kisat15kmSprinttiTakaa-ajoMassalähtöViestiSekaviesti
Nove Mesto 2013----5.-
Kontiolahti 20156.4.Hopea7.Kulta-
Oslo 2016PronssiPronssiKultaHopeaPronssi-
Hochfilzen 2017KultaHopeaKultaKultaKultaKulta


Vihjeet Veikkauksen peleihin


Veikkaus tarjoaa jälleen 5000€ bonusrahaa MM-kisojen supertriplaan.

Laura Dahlmeier (14,8%) on kerännyt todella paljon pelikannatusta supertriplassa, mutta Lara Kraftin arvokisahistoria on niin julmaa luettavaa, että vaikea saksalaista on jättää riveiltä poiskaan. Lisa Vittozzin (15,1%) meno ampumapenkalla on tällä hetkellä niin hurjaa, että italialainen kuuluu perusvalintoihin kaikille riveille.

Vittozzin TOP3-sijoitus tuntuu etukäteen todella todennäköiseltä tapahtumalta ja italialainen saa suosituksemme myös päivän pitkävetovihjeeseen. Kohde osuu, mikäli Vittozzi sijoittuu Ruotsin Hanna Öbergia paremmin kilpailussa.

Kovista hiihtäjistä Denise Hermann (6,8%) on löytänyt ammuntaansa viime kisoissa Kaisa Mäkäräisen (11,7%) tavoin hyvää rytmiä ja myös tämä kaksikko kuuluu lapulle. Muista nimistä parhaiten maistuu Tshekin Marketa Davidova (1,7%), jonka pelikannatus on jäänyt hyvin vähäiseksi.

Jotta pelirivistä ei muodostuisi liian kallis, otetaan synkkä ohipeli eniten peliä keränneestä Anastasia Kuzminasta (17,6%).

Pitkävetovihje

Kohde8990 (Öberg - Vittozzi, 12)
Pelivalinta2 (Vittozzi)
Kerroin1,45


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaDahlmeier, Mäkäräinen, Vittozzi, Herrmann, Davidova
ToinenDahlmeier, Mäkäräinen, Vittozzi, Herrmann, Davidova
KolmasDahlmeier, Mäkäräinen, Vittozzi, Herrmann, Davidova
Rivimäärä60 riviä
Rivin hinta12,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Bonusrahaa5000 €
Peliaika päättyy8.3. klo 17:13
TVYle 2, Eurosport 1
br>
Katso kohteet ja kertoimet