Mihin nousee rima? Duplantis Dohan Timanttiliigan supertähtenä


Koronaviruksen sävyttämä Timanttiliiga-kausi 2020 päättyy perjantaina Dohassa.
Etusuora: 25.09.2020 10:18Yleisurheilu
Mihin nousee rima? Duplantis Dohan Timanttiliigan supertähtenä
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Veikkaus
Armand Duplantis.
Dohan Timanttiliigan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Timanttiliigan kauden 2020 kuudes ja viimeinen osakilpailu kisataan perjantaina 25.9. Qatarin Dohassa. Koronaviruspandemian supistama kausi piti sisällään kaksi suppeaa Impossible Games -iltamaa (Oslo & Zürich) sekä kuusi virallista osakilpailua (Monaco, Tukholma, Lausanne, Bryssel, Rooma, Doha).

Dohan päätöskisassa nähdään iso tukku maailman kärkiurheiljoita. Mukana on kaikkiaan 27 olympia- tai MM-mitalistia. Kirkkain tähtinimi on seiväshypyn kaikkien aikojen ulkoratatuloksen viikko sitten Rooman Timanttiliigassa Sergei Bubkalta riistänyt Ruotsin 20-vuotias ihmenuorukainen Armand "Mondo" Duplantis.

On mielenkiintoista nähdä pystyykö Duplantis jatkamaan "ME-tehtailuaan" Dohassa. Nykyään seiväshypyssä ei tosin kirjata enää erillisiä virallisia ulko- ja sisäratojen maailmaennätyksiä, vaan Duplantisin viime helmikuussa hallissa Glasgow'ssa hyppäämä 618 on seiväshypyn virallinen maailmanennätys.

Dohassa Duplantis saa vastaansa tutut kilpakumppanit USA:n Sam Kendricksin (SB 602) ja Ranskan Renaud Lavillenien (SB 580).

Mielenkiintoisia kokeiluja juoksumatkoilla


Miesten tonnivitosella nähdään mielenkiintoinen kolmikko alimatkalla, kun paremmin estejuoksijoina tunnetut Kenian olympiavoittaja ja maailmanmestari Conseslus Kipruto ja Marokon MM-pronssimitalisti Soufiane El Bakkali kohtaavat 5000 metrin MM-hopeamitalistin Etiopian Selemon Baregan.

Kisan suosikkeihin kuuluu myös kauden tilastovitonen Australian Stewart McSweyn (SB 3.31,48). Hän juoksi viikko sitten Roomassa 3000 metrillä maanosan ennätyksen 7.28,02.

Miesten 800 metrin kisassa nähdään supermielenkiintoinen nimi, kun 1500 metrin maailmanmestari ja kauden kärkinimi Kenian Timothy Cheruiyot starttaa kahdelle ratakierrokselle. Miehen 800 metrin ennätys on viime vuonna Nairobissa juostu 1.43,11. Kuluvan kauden tonnivitosen vakuuttavien esitysten perusteella (SB 3.28,45) Cheroiyot saattaa runtata Dohassa todella kovan ajan 800 metrillä.

Naisten 800 metrillä nähdään Kenian 1500 metrin olympiavoittaja ja maailmanmestari Faith Kipyegon. Hän on juossut viimeksi 800 metrin kisan vuonna 2015, jolloin Omega pysähtyi ennätyslukemiin 1.58,02. Kipyegon juoksi reilu kuukausi sitten Monacossa 1000 metrin Afrikan ennätyksen 2.29,15, joka lupailee reilusti alle kahden minuutin noteerausta 800 metrillä.

Kipyegon saa vastaansa niin ikään kauden ensimmäiset 800 metrin kisansa juoksevat maannaisensa vuoden 2013 maailmanmestarin Eunice Sumin ja Ugandan Winnie Nanyendon (PB 1.58,63).

Dohassa ei nähdä suomalaisedustusta, kun alunperin kisoihin osallistumassa ollut Annimari Korte päätti kautensa alavireiseen Rooman Timanttiliiga-kisaan.

Katso: Dohan kisojen aikataulu

Veikkausvihjeet


Miesten seiväshyppy


Miesten seipäässä on tasan yksi voittajasuosikki, ME-mies Armand Duplantis. Sam Kendricks on takerrellut viime kisoissa ja jäänyt Lausannen 602-ylityksen jälkeen kolmessa kisassa tuloksiin 572-564-557. Kendricks on oletettavasti kisan selvä kakkossuosikki, joten väistetään Kendricks kakkosijalta suurempien kertoimien toivossa.

Belgian Ben Broeders on ollut tasaisen varmassa 570-580-kunnossa ja teki maansa ennätyksen viikko sitten Roomassa. Haetaan kerrointa nostamalla Broeders kapean lapun varmaksi kakkoseksi.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaDuplantis
ToinenBroeders
KolmasKendricks, Lavillenie, Coppell, Walsh
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy25.9. klo 18:16
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Dohan Timanttiliigan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi