Varmistaako Kläbo sprintticupin voiton Falunissa?


Falunin hiihdon maailmancupin osakilpailu on koko kauden toiseksi viimeinen. Tämän jälkeen kilpaillaan vielä rapakon toisella puolen, Kanadan Quebecissä.
Etusuora: 15.03.2019 21:39Hiihto
Varmistaako Kläbo sprintticupin voiton Falunissa?
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Miesten sprintin karsinta käynnistyy lauantaina kello 13:40 ja erävaiheet kello 15:30.

Johannes Hösflot Kläbolla on mahdollisuus varmistaa hiihdon maailmancupin sprintticupin voitto lauantaina Falunissa. Kläbo on ennen Falunin sprinttiä 145 pistettä Federico Pellegrinoa edellä. Sprintticupissa on enää 150 pistettä jaossa, mikäli voittaa Falunissa (100 p.) sekä Quebecissa (50 p.), joten Pellegrinon saumat voittoon ovat hyvin ohuet.

Sprintticupin pistetilanne

SijaUrheilijaPisteet
1.Johannes Hösflot Kläbo604
2.Federico Pellegrino 🇮🇹459
3.Eirik Brandsdal 🇳🇴417
4.Sindre Björnestad Skar 🇳🇴341
5.Gleb Retivykh297
6.Alexander Bolshunov294
7.Lucas Chanavat 🇫🇷294
8.Richard Jouve 🇫🇷253


Kläbo ja Pellegrino lienee kovin kaksikko lauantain kilpailuun. Molemmat ovat olleet varmassa iskussa viimeisimmissä kilpailussa. Pellegrino jäi toki alkueriin Drammenissa, mutta toisaalta hän ei ole selvinnyt siellä ikinä finaaliin, joten tämä ei ollut suuri yllätys.

Kläbon ja Pellegrinon lisäksi loppukautena hyviä otteita maailmancupissa esittänyt Richard Jouve saattaa olla lauantaina kova nimi. Drammenissa mies esitti hyvää menoa perinteisellä sijoittuen kolmanneksi. Ranskalaiselle Jouvelle vahvempi hiihtotapa on vapaa, jolta hänellä on taskussaan useita palkintopallisijoituksia ja Seefeldistä nelossija.

Mäki ja Hakola menestysjahtiin


Suomalaissprinttereistä suuri mielenkiinto kohdistuu Joni Mäkeen. 24-vuotias sprintteri suoriutui hyvin Drammenin maailmancupin perinteisen sprintissä sijoittumalla kymmenenneksi. Sijoitus oli Mäen uran paras perinteisen sprintistä. Tämän kauden Rukan ja Davosin vapaan sprinteissä hän oli niin ikään kymmenes.

Hieman alavireisesti MM-laduilla hiihtänyt Ristomatti Hakola palaa takaisin maailmancupiin väliviikonlopun jälkeen. Jämin Jänteen supliikilta hiihtäjältä löytyy yksi finaalipaikka kauden maailmancupista – Lillehammerin sprintissä kuudes.

Veikkausvihje


Kläbo on voittanut Lillehammerin vapaan sprinttiä lukuun ottamatta kaikki kauden vapaan sprintit, joihin hän on osallistunut. Drammenissa Kläbo oli erittäin vakuuttava, samalla kun sprintticupissa pahin vastustajansa Pellegrino jäi alkueriin. Toisaalta Drammenin kaupunkisprintti ei ole ikinä sopinut Pellegrinolle, joten hälytyskellojen ei ole syytä piristä miehen osalta. Seefeldin MM-kisoissa italialainen sijoittui toiseksi Kläbon jälkeen ja MM-kisoja edeltävän Cognen maailmancupin kisan mies voitti (Kläbo ei osallistunut kisaan).

Kolmen sakkiin janoaa nipullinen myös muita hiihtäjiä. Esimerkiksi MM-finaalissa esiintyneet Jouve ja Lucas Chanavat (6:s) sekä MM-seiska Sindre Björnestad Skar tulevat varmasti olemaan mukana kärkikahinoissa.

Peli-idea - Superkaksari 5

VoittajaKläbo
ToinenPellegrino, Jouve, Skar, Chanavat
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta2,00 € (minimipanoksella 0,50 €)
Peliaika päättyy16.3. klo 12:58
TVYle 2Katso kohteet ja kertoimet