Johaug odotettuun voittoon Falunin kympillä - Pärmäkoski kuudes, Niskanen kymmenes


Therese Johaug otti odotetun voiton Falunin maailmancupin vapaan tyylin 10 km väliaikalähtökisassa. Toiseksi hiihti Ruotsin Ebba Andersson ja kolmanneksi USA:n Jessica Diggins. Krista Pärmäkoski hiihti kuudenneksi ja Kerttu Niskanen ylsi mainiosti vapaalla kympin sakkiin.
Etusuora: 17.03.2019 13:35Hiihto
Johaug odotettuun voittoon Falunin kympillä - Pärmäkoski kuudes, Niskanen kymmenes
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Charlotte Kalla.
Norjan Therese Johaug otti tuttuun tyylin voiton Falunin maailmancupin 10 km (v) kilpailussa. Kakkoseksi kilpailussa ylsi Ruotsin Ebba Andersson 18,5 sekuntia Johaugin perässä. Kolmanneksi nousi viimeisellä kilometrillä USA:n Jessica Diggins, joka jäi Johaugista 30,3 sekuntia. Diggins löi Ingvild Flugstad Östbergin puolella sekunnilla.

Krista Pärmäkoski hiihti mainiosti kuudenneksi 45,4 sekuntia Johaugille hävinneenä. Pärmäkoski nappasi kutossijalla 40 maailmancup-pistettä, jotka pitävät hänet kokonaiscupin kolmossijalla 75 pistettä Johaugin edellä. Maailmancup-kiertu päättyy ensi viikonloppuna Kanadan Quebecin kolmen osakilpailun minitouriin. Kerttu Niskanen hiihti mainiosti heikommalla tyylillään peräti kymmenenneksi minuutin ja sekunnin Johaugille hävinneenä. Niskanen löi muun muassa kotiladuillaan hiihtäneen Charlotte Kallan.

Tulokset


Falun mc naiset 10 km (v) 17.3.2019

#UrheilijaAika
1.Therese Johaug 🇳🇴25.23,9
2.Ebba Andersson 🇸🇪+18,5
3.Jessica Diggins 🇺🇸+30,3
4.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+30,8
5.Heidi Weng 🇳🇴+41,4
6.Krista Pärmäkoski 🇫🇮 +45,4
7.Nathalie von Siebenthal 🇨🇭+47,5
8.Yulia Belorukova+53,8
9.Maja Dahlqvist 🇸🇪+54,1
10.Kerttu Niskanen 🇫🇮+1.01,0

18. Eveliina Piippo +1.24,0
26. Laura Mononen +1.54,8
38. Anne Kyllönen +2.31,5Ennakko


Falunin maailmancup -viikonloppu huipentuu naisten osalta 10 km (v) väliaikalähtökilpailuun sunnuntaina klo 12:30.

Kilpailussa on jälleen vain yksi suosikki: Norjan Therese Johaug, joka on voittanut kauden kaikki normaalimatkojen kisansa sekä maailmancupissa että Seefeldin MM-kisoissa. Vapaan 10 km kisoissa Johaug ei ole ollut mitenkään murskaava, vaan voitot ovat tulleet Ulricehamnissa 22,8 sekunnin erolla Astrid Uhrenholdt Jacobseniin, Davosissa 12,1 sekunnin erolla Ingvild Flugstad Östbergiin ja Lillehammerissa 9,2 sekunnin erolla Ebba Anderssoniin. Yhtä kaikki, Johaug voittanee kyseisen matkan myös Falunissa.

Mielenkiintoisen Johaugin tilanteesta tekee se, että voittoputkestaan huolimatta hän on maailmancupin kokonaiskilpailussa vasta neljäntenä. Tämä kohtuu käytännössä siitä, että Johaug jätti Tour de Skin hiihtämättä, jonka taas kärkikolmikko hiihti alusta lopussa. Krista Pärmäkoski on maailmancupissa kolmantena 115 pistettä Johaugia edellä. Taistelu kolmospaikasta tulee olemaan kova, sillä Falunin kympin lisäksi maailmancupissa on jäljellä enää Quebecin kolmen osakilpailun minitour, joka sprintteineen ei ole Johaugin vahvinta osa-aluetta.

Pärmäkoskella on kaikki mahdollisuudet säilyttää maailmancupin kolmossija, mutta se vaatii hyvää onnistumista sunnuntaina Falunissa. Maailmancupin voittotaisto kääntyi lauantaina Östbergille, joka venyi sprintissä finaaliin asti Natalia Nepryaevan jäätyä yllättäen karsintaan. Kaksikko on selvästi muilta karussa ja ratkaisevat keskenään kokonaiscupin voiton Quebecissä.

Kovimmat haastajat Norjasta ja Ruotsista


Jacobsen on ollut loppukaudella hyvässä iskussa MM-viestiä lukuun ottamatta, jossa hän jäi Charlotte Kallan jalkoihin. Edellisessä vapaan kympin kisassa hän oli toinen Ulricehamnissa toinen. Hän on ollut poikkeuksellisen hyvin esillä myös kahdessa viimeisessä sprintissä. Östberg jatkaa vahvassa vireessä ja on normaalimatkoilla aina potentiaalinen top 3 -hiihtäjä. Ruotsalaiset osoittivat Falunissa jo sprintissä, että he ovat kotiladuillaan kovassa lyönnissä. Stina Nilsson otti voiton ja Maja Dahlqvist oli kolmas. Moa Lundgren täydensi ruotsalaismenestyksen nelossijallaan.

Sunnuntain kympillä Ruotsi marssittaa eri nimet Johaugin kimppuun. Etunenässä Norjan hiihtokuningatarta yrittävät haastaa Andersson ja Kalla. Andersson on pystynyt palaamaan huipputasolleen Seefeldin sairastelujen jälkeen ja oli Holmenkollenin kolmellakympillä todella vahvassa iskussa. Kympin vapaan kisoissa hän on tällä kaudella hiihtänyt sijat 2-3-4. Kalla on hieman ailahdellut, mutta oli todella kova MM-kisojen viestissä vapaan osuudella. Myös Holmenkollenilla suksi kulki mallikkaasti Kallan oltua hyvä viides. Ruotsin nuori komeetta Frida Karlsson ei osallistu Falunin maailmancup-kisoihin.

Unohtaa ei sovi myöskään USA:n Jessica Digginsiä, joka hiihti Seefeldin päätösmatkalla hienosti neljänneksi. Falunin sprintissä hän kaatui, mikä selittää heikon sijoituksen. Diggins on edelleen kova tekijä vapaan tyylin kisoissa.

Pärmäkoski tarvitsee pisteitä, Piippo ja Mononen top 15 -sijaa metsästämässä


Suomi lähtee Falunin kympille kokoonpanolla Pärmäkoski, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen, Eveliina Piippo. Pärmäkoski epäonnistui Seefeldin 30 km vapaan kisassa, mutta syy oli ilmiselvästi kalustossa, kun vauhti tyssäsi kuin seinään suksienvaihdon jälkeen. Siihen asti hän oli vielä mitalitaistelussa mukana. MM-kisojen jälkeen hän hiihti Holmenkollenin ihan hyvin ollen seitsemäs. Tämän jälkeen väsyneeksi oloaan kuvaillut Pärmäkoski on hiihtänyt kaksi heikohkoa sprinttiä. Falunin kympiltä hän tarvitsee kipeästi maailmancup-pisteitä, jotta pystyisi säilyttämään kokonaiskilpailun kolmossijan Johaugin kuroessa eroa umpeen.

Mononen ja Piippo olivat Seefeldin päätösmatkalla mukavassa vauhdissa ja sijoittuivat sijoille 18 ja 19. Top 15 -sija on molemmille sopiva tavoite sunnuntain kisaan. Kyllönen ja Niskanen joutunevat tyytymään taistoon hieman alemmista sijoituksista.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Johaug on sen verran todennäköinen voittaja jälleen kerran, joten varmistelu ei tunnu järkevältä. Alariveille maistuvat eniten todennäköisesti vähemmälle pelille jäävät Diggins, Jacobsen ja Kalla.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaJohaug
ToinenJacobsen, Kalla, Andersson, Östberg, Diggins
KolmasJacobsen, Kalla, Andersson, Östberg, Diggins
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy17.3. klo 12:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet