Gallian kukko kiekuu jälleen? Ranska ylivoimaisena suosikkina naisten viestiin


Ampumahiihdon MM-kisojen 2024 toiseksi viimeisenä kisapäivänä mitellään naisten ja miesten viestit.
Etusuora: 16.02.2024 20:00Ampumahiihto
Gallian kukko kiekuu jälleen? Ranska ylivoimaisena suosikkina naisten viestiin
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Lou Jeanmonnot.
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ranska on ollut naisten kisoissa Nove Mestossa häikäisevän vahva, sillä kisojen jokaisessa henkilökohtaisessa kisassa maan kolme parasta urheilijaa on sijoittunut seitsemän parhaan joukkoon. Lisäksi maa voitti torstaina parisekaviestin, jossa naisista oli mukana Lou Jeanmonnot.

Julia Simonin ja Jeanmonnotín ammuntataso on huippuluokkaa ja lisäksi paperilla hieman heikompi ampuja Justine Braisaz-Bouchet pystyy paikkaamaan mahdollisen epäonnistumisen kiertueen kovimman hiihtovauhdin turvin.

Jos mahdollista heikkotta haluaa joukkueesta etsiä, niin se on Sophie Chauveau. 24-vuotiaalle ranskalaiselle viestikisa on vasta naisen uran kolmas MM-tasolla. Chaveun heikkous löytyy pystypaikalta, jossa ammuntaprosentti häärii 70 % tuntumassa. Vielä kun tiedetään paineet, joita nainen kantaa selässään, sillä hänen ainoa tehtävä lienee se kuuluisa “älä pilaa koko viestiä”.

Varteenotettavimmat uhkaajat Ranskalle ovat Ruotsi ja Saksa.

Hanna Öberg näyttää jälleen ottaneen loikan kisakunnossaan saapueessaan MM-kisoihin. Linn Persson on myös tehnyt kauden mittaan hyviä suorituksia ja normaalimatkan yhden sakon kymppisija antoi osoituksen naisen vireestä. Ruotsin avaaja Anna Magnusson on tehnyt kelpo suorituksia Nove Mestossa ja sijoittunut jokaisessa kolmessa startissaan 20 sijan tuntumaan.

Sen sijaan Elvira Öberg ei ole ollut koko kautena edellisvuosien tasolla ja vaikuttaisi siltä, että MM-areenalla meno on entisestään hyytynyt. Nainen on kaukana parhaimmasta hiihtokunnostaan ja kun vielä ammuntakin on mitä on, niin häneltä vaaditaan venymistä etenkin, jos maa haluaa taistella voitosta.

Saksan joukkuetta tähdittävät huippuampujat Vanessa Voigt ja Franiska Preuss. Jos tämä kaksikko pääsee hyvistä asemista viemään kahta viimeistä osuutta, niin kaikki on auki, sillä ammuntapenkalle he tuskin tulevat paljoa aikaa viettämään. Saksan joukkueessa kahdella ensimmäisellä osuudella kisaavat normaali matkan kakkonen ja Janina Hettich-Walz ja normaalimatkan nelonen Selina Grotian. Ennen normaalimatkan huippuonnistumista Grotian oli kauden aikaisemmissa maailmancup-kisoissa sijoittunut parhaimmillaan sijalle 21.

Italialla on Saksan tavoin ammuntavarmajoukkue. Lisa Vittozzi on häikäissyt kisoissa ammuntasuorituksillaan ja Dorothea Wierer on nimenomaan tunnettu ammunnastaan. Vittozzilla löytyy myös potkua annkuriosuudella loppukireihin. Maan muut menijät ovat Samuela Comola ja Rebecca Passler.

Norjan naisten joukkue ei ole suuremmin Nove Mestossa juhlinut ja vaikealta näyttää viestinkin osalta. Joukkueen nelikon paras sijoitus Nove Mestosta on toistaisesti Juni Arnekleivin sprintin 14 sija. Ingrid Landmark Tandrevoldilla on toki normaalitilanteessa maailman kirkkainta eliittiä, mutta hänen kisat ovat menneet täysin penkin alle ja lieneekö jo katseet sunnuntain yhteislähdössä?

Suomen joukkueessa kisaavat Suvi Minkkinen, Daria Virolainen, Venla Lehtonen ja Noora Kaisa Keränen.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten viesti lähtölistatNaisten viesti lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi