Hurske aitoi EM-neloseksi!

Reetta Hurske sijoittui pika-aitojen EM-hallifinaalissa neljänneksi. Nooralotta Neziri oli kuudes.
Etusuora: 03.03.2019 20:28Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Reetta Hurske
Naisten pika-aitojen EM-hallikultaa vei ylivoimaisella juoksulla Hollannin Nadine Visser. Visser voitti toiseksi sijoittuneen Cindy Rolederin kymmenellä sadasosalla. Kolmas oli Elvira Herman (8,00).

Kisassa upeasti neljänneksi juoksi Reetta Hurske. Suomalainen oli aina viimeiselle aidalle saakka kiinni mitalissa, mutta joutui lopulta taipumaan kahdella sadasosalla mitalien ulkopuolelle ajalla 8,02. Kilpailun kuudes oli Nooralotta Neziri ajalla 8,09.

– Olen tyytyväinen sijoitukseen, mutta harmittaa, että mitali oli niin lähellä. Ilman kolhausta viimeiseen aitaan mitali olisi ollut minun käsissäni. Katsotaan uudelleen kahden vuoden päästä, Hurske kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Välierävaihe

Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske juoksivat sunnuntain illan finaaliin naisten pika-aidoissa.

Neziri ja Hurske juoksivat samassa erässä. Neziri oli erän kolmas ja nappasi ajalla 8,04 suoran finaalipaikan. Hurske oli erän neljäs ja selviytyi aikavertailun kautta finaaliin ajalla 8,07.

Bogdanoff oli toisessa erässä seitsemäs hyvällä ajalla 8,12, mutta ei kuitenkaan selvinnyt finaaliin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1976 jälkeen, kun kaksi suomalaista naispikajuoksijaa esiintyy arvokisojen finaalissa.

8.Mariy Aglitskaya (ANA)8,14

Naisten aitojen loppukilpailu kello 20.25.

Kisan ennakko

Suomi sai ilahduttavasti kolme naisaituria yleisurheilun EM-hallikisojen sunnuntain välieriin, kun Matilda Bogdanoff, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri suoriutuivat hyvin lauantain alkuerissä.

Erityisesti Hurskeen ja Nezirin meno alkuerissä oli lupauksia herättävää. Suomalaiset olivat alkuerien neljänneksi ja viidenneksi nopeimmat. SUL:n tiedotteessa aituritähtemme valittelivat kuitenkin heikkoja lähtöjään.

– Vähän oli tahmean tuntuista, ja ponnistava jalka oli vähän löysä. Lähdössäkään ei jostain syystä ollut sellaista samaa imua kuin joskus, Hurske pohti SUL:n tiedotteessa.

– Alku oli pehmeä, mutta muuten tasapainoinen juoksu. Aikakin oli ok alkuerään. Tärkeintä oli päästä jatkoon, Neziri sanoi SUL:n tiedotteessa.

Sunnuntaina Hurske ja Neziri juoksevat samassa välierässä. Välierä on tasoltaan toista kovempi, sillä suomalaiskaksikon erässä on mukana alkuerien nopein Nadine Visser (kauden paras 7,96) ja Puolan Klaudia Siciarz (7,95). Erästä myös Alina Talay (7,96) on alittanut tällä kaudella kahdeksan sekuntia.

Bogdanoffin kanssa samassa erässä juoksee Cindy Roleder (7,91), joka kuuluu kisan ehdottomiin voittajasuosikkeihin.

Edellisissä kolmissa EM-halleissa mitali on irronnut ajoilla 7,95–7,93–7,95. On oletettavaa, että tänä vuonna taso on samaa luokkaa. Neziri ja Hurske ovat molemmat juosseet tällä kaudella ajan 7,97.

Naisten pika-aidoissa kolme edellistä EM-kultaa on otettu ajoilla 7,88, 7,85 ja 7,94. Kolmessa viimeisessä MM-finaalissa parhaan eurooppalaisen ajat ovat olleet 7,84, 7,90 ja 7,86.

Myös tänä vuonna finaalissa mennään reilusti alle 8 sekunnin mutta aivan hurjimpien vuosien tasolle ei todennäköisesti ylletä. Finaalin voittoaika on näillä näkymin joitain sadasosia yli 7,90:n.

Vihjeet Veikkauksen Päivän Pariin

Veikkauksen Päivän Pari 2:ssa veikataan naisten kolmiloikan ja 60 m aitojen voittotuloksia.

Päivän parin toisen osalajin naisten kolmiloikan voittajasuosikkeja ovat Ukrainan Olha Saladuha ja Kreikan Paraskevi Papahristou. Molemmille on ollut uran aikana tyypillistä, että arvokisakarsinnassa tehtyyn tulokseen on tullut reilu parannus finaalissa.

Saladuha loikki karsinnassa 14,40 ja Papahristou 14,28. Näihin hyppyihin tulee finaalissa joitain 10 - 30 senttiä lisää, joten kultatuloksen voi kuvitella painuvan hieman päälle 14,5 metrin.

Myös tänä vuonna finaalissa mennään reilusti alle 8 sekunnin, mutta aivan hurjimpien vuosien tasolle ei todennäköisesti ylletä. Finaalin voittoaika on näillä näkymin jotain sadasosia yli 7,90:n.