Hiihdon MM 2019: Miehet 50 km - Norjan Hans Christer Holund 30 km irtiotolla voittoon, Heikkinen pronssitaistossa 11.


Norjan Hans Christer Holund hiihti 50 km vapaan tyylin yhteislähdön voittoon lähes 30 km irtiotolla ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia. Pronssin otti loppukiritaistelussa Norjan Sjur Röthe ennen maanmiestään Martin Johnsrud Sundbytä. Matti Heikkinen hiihti hyvän hiihdon pääjoukossa ja oli pronssitaistossa lopulta 11.
Etusuora: 03.03.2019 15:59Hiihto
Hiihdon MM 2019: Miehet 50 km - Norjan Hans Christer Holund 30 km irtiotolla voittoon, Heikkinen pronssitaistossa 11.Veikkaus
Matti Heikkinen, Sjur Röthe ja Aleksandr Bolshunov Seefeldin MM-viestin kolmososuudella. (Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons)

Tulokset


Hiihdon MM 2019 50 km (v), miehet 3.3.2019

#UrheilijaAika
1.Hans Christer Holund 🇳🇴1:49.59,3
2.Alexander Bolshunov+27,8
3.Sjur Röthe 🇳🇴+57,8
4.Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴+57,9
5.Simen Hegstad Krueger 🇳🇴+1.01,1
6.Calle Halfvarsson 🇸🇪+1.02,6
7.Dario Cologna 🇨🇭+1.04,0
8.Andrew Musgrave 🇬🇧+1.04,5
9.Adrien Backscheider 🇫🇷+1.06,4
10.Jens Burman 🇸🇪+1.07,8

Suomalaiset:
11. Matti Heikkinen +1.08,7
35. Lari Lehtonen +4.14,8
39. Antti Ojansivu +4.59,8
42. Perttu Hyvärinen +6.40,3Kisan ennakko ja vihje


Hiihdon MM-kisat päättyvät sunnuntaina klo 14:25 hiihdettävään miesten 50 km vapaan tyylin yhteislähtökilpailuun. Kisojen mitalitaulukkoa ylivoimaisesti hallitseva Norja saattaa kahmia päätösmatkalta todellisen jättipotin. Edes neloisvoitto ei ole norjalaisille sunnuntaina utopiaa, sillä he marssittavat kilpailuun todella kovan nelikon Sjur Röthe, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Kruger, Hans Christer Holund. Jokaisella heistä on vahvat näytöt vapaan tyylin viideltäkympiltä aiemmilta vuosilta.

Röthe ja Sundby ovat kenties elämänsä kunnossa, sillä molemmat ovat ottaneet uransa ensimmäiset henkilökohtaiset arvokisavoitot Seefeldissä. Kruger ja Holund taas pääsevät kilpailuun tuoreina, sillä kyseessä on molempien ensimmäinen startti tämän vuoden MM-hiihdoissa. Täytyy kuitenkin muistaa, että edellisessä 50 km vapaan tyylin MM-kisassa 2017 Lahdessa Norja jäi kokonaan ilman mitalia. Tällöin kuninkuusmatkan mitalikolmikko oli Alex Harvey - Sergey Ustiugov - Matti Heikkinen. Sundby oli parhaana norjalaisena viides ja Röthe sijoittui kuudenneksi.

Pitkä liuta haastajia


Venäjän ykköpyssyt Aleksandr Bolshunov ja Ustiugov jättävät kuninkuusmatkan ehkä hieman yllättäenkin hiihtämättä. Ustiugov tosin sammui viestissä melko totaalisesti, joten hänen poissaolonsa on ymmärrettävä. Bolshunoviin poisjääntiä voidaan pitää yllätyksenä.

Venäjä saa kilpailuun kuitenkin asiallisen nelikon: Andrey Melnichenko - Evgeniy Belov - Denis Spitsov - Alexey Chervotkin. Venäläisten isompi menestys tulisi tällä kertaa yllätyksenä. Melnichenko ja Spitsov ovat olleet kauden edetessä hieman alavireisiä. Chervotkin on kierrellyt enimmäkseen maailmancupin ulkopuolella pitkän matkan kisoja. Belovilla taas ei ole meriittejä pidemmiltä matkoilta.

MUOKKAUS: Chervotkin on sairastunut ja hänen tilallaan hiihtää Aleksandr Bolshunov!

Sveitsin Dario Cologna on tottunut menestymään arvokisoissa. Alkukaudella heikosti menestynyt Cologna on esittänyt Seefeldissä nousujohteisia otteita. Perinteisen tyylin 15 km kisassa hän sijoittui kuudenneksi ja viestissä kolmannella osuudella hän oli hyvässä vauhdissa. Colognalle 50 km sopii mainiosti, sillä hän voitti esimerkiksi viime keväänä Holmenkollenin legendaarisen kuninkuusmatkan kilpailun vapaalla tyylillä. Lahden MM-kisoissa hän oli saman matkan seitsemäs.

Lahden MM-voittoaan puolustava Harvey ei ole ollut tällä kaudella aiempien vuosien iskussa, mutta ei häntäkään voi laskea mitalistaistosta täysin ulos. Muita tarjokkaita podiumille ovat ainakin Lahden MM-nelonen Andrew Musgrave ja ranskalaiset Maurice Manificat ja Clement Parisse. Erityisesti Parisse on ollut Seefeldissä elämänsä kunnossa. Hän taisteli skiathlonissa pitkään mitalista ollen lopulta kisan viides. Viestissä hän oli kolmannen osuuden nopein ennen Bolshunovia ja Rötheä.

Suomalaisodotukset Heikkisen harteilla


Iivo Niskanen päätti jättää päätösmatkan hiihtämättä. Hän keskittyy jo viikon päästä hiihdettävään Holmenkollenin 50 km perinteisen tyylin kilpailuun. Lahden MM-pronssiaan puolustava Heikkinen kantaa päätösmatkan suomalaisten menestystoiveet. Kauden parhaassa kunnossaan tällä hetkellä hiihtävä Heikkinen osoitti skiathlonin vapaan osuuden yhdeksänneksi nopeimmalla ajallaan, että pystyy nimenomaan vapaalla tyylillä hiihtämään edelleen maailman kärkivauhtia. Viestissä Heikkinen sippasi viimeisellä kilometrillä Bolshunovin ja Röthen hurjaan loppuvetoon, mutta tasaisemmalla vauhdilla hiihdettävässä 50 km kilpailussa Heikkinen voi olla yllättävänkin korkealla.

Kilpailun muut suomalaiset ovat Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen ja Antti Ojansivu. Lehtoselle kyseessä on MM-kisojen avausstartti ja häneltä voidaankin odotella onnistuneella hiihdolla jopa top 15 -sijoitusta. Hyvärisen ja Ojansivun suurempi menestys tulisi kuninkuusmatkalla yllätyksenä.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


HUOM! Veikkaus lisää miesten 50 km Supertriplan jakosummaan peräti 10 000 € bonusrahaa!

Uskomme voiton menevän joko Röthelle tai Sundbylle. Valitsemme yläriville hurjasti täksi kaudeksi tasoaan nostaneen Röthen. Hän on ollut takuuvarmasti kärkikahinoissa 50km vapaan kisoissa ja on tällä kaudella parhaimmillaan dominoinut vapaan tyylin kisoja. Alariveille löytyy useita vähän pelattuja ison potin hakuja.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaRöthe
ToinenSundby, Kruger, Holund, Parisse, Cologna, Musgrave
KolmasSundby, Kruger, Holund, Parisse, Cologna, Musgrave
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Bonusrahaa10 000 €
Peliaika päättyy3.3. klo 13:58
TVYle 2, Eurosport
br>
Katso kohteet ja kertoimet