Ampumahiihdon maailmancup jatkuu MM-kisojen jälkeen - Jatkavatko suosikit voittokulkuaan?


Ampumahiihdon Maailmancup jatkuu Nove Meston MM-kisojen jälkeen Oslossa. Perjantaina luvassa on ensimmäisenä naisten normaalimatka.
Etusuora: 28.02.2024 21:26Ampumahiihto
Ampumahiihdon maailmancup jatkuu MM-kisojen jälkeen - Jatkavatko suosikit voittokulkuaan?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Holmenkollen.
Naisten normaalimatka 15 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Huom! Naisten yhteislähtö siirrettiin sumun takia torstailta perjantaille. Kilpailu alkaa klo 13.30.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu MM-kisojen jälkeen legendaarisella Holmenkollenin ampumahiihtostadionilla, kun torstaina vuorossa on naisten normaalimatka.

Suosikkina kilpailuun lähtee Lisa Vittozzi, jolle juuri normaalimatka on sopinut loistavasti. MM-kultaa samalla matkalla voittaneen italialaisen suoritusvarmuus on ollut hämmästyttävällä tasolla, sillä edelliset kuusi normaalimatkaa ovat kaikki päätyneet palkintopallille: 1, 1, 2, 3, 1 ja 3.

Italialaisen suurin haastaja on Julia Simon, jonka kunto MM-kisoissa oli rautainen. Ranskalainen oli viestit mukaan lukien jokaisella matkalla neljän parhaan joukossa ja voitti neljä kultaa sekä yhden pronssimitalin.

Monessa ennakkopaperissa myös Simonin maanaiset Justine Braisaz-Bouchet sekä Lou Jeanmonnot kuuluvat kärkisuosikkeihin. Braisaz-Bouchetin osalta täytyy kuitenkin todeta, että hänen ammuntavarmuutensa heittelee todella paljon. Vaikka Nove Mestosta tuli palkintokaappiin viisi mitalia, nimenomaan normaalimatkalla ranskalainen jäi seitsemänneksi kolmella sakkominuutillaan.

Haastajat ja yllättäjät


Usein MM-kisojen jälkeen suosikeille saattaa tulla pieni ulospuhallus, kun isoimmat paineet ovat takana. Tämä on luonnollista, kun henkisesti ja fyysisesti raskas kisarupeama on saatu taakse.

Siksi loppukaudesta ampumahiihdon puolella nähdäänkin usein isoimmat yllätykset. Kun joku saa yhtäkkiä palaset loksahtamaan kohdalleen ampumapenkalla, saatetaan nähdä erittäinkin yllättäviä voittajia. Esimerkiksi Suomen Mari Eder otti pitkän uransa ainoat kaksi voittoa juuri Holmenkollenilla keväällä 2017.

Yllättäjiä on toki vaikea veikkailla, mutta MM-kisoissa isosti epäonnistuneelle Elvira Öbergille sekä Marketa Davidovalle avautuu nyt uusi paikka nousta voittotaistoon. Ruotsin Hanna Öberg ei sen sijaan ole lainkaan mukana kilpailussa.

Myös Norja haluaa varmasti kotikisoissaan karistaa MM-kisojen pettymykset. Ingrid Landmark Tandrevold taistelee edelleen maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Kotimaan toivot lepäävätkin paljolti Tandrevoldin varassa, sillä 91,4% tarkkuudella läpi kauden ampunut Karoline Offigstad Knotten ei ole lainkaan lähtölistalla.

MM-kisojen normaalimatkalla isoimmat yllätykset tulivat Saksasta, kun Janina Hettich-Walz otti hopeaa, Selina Groatian oli neljäs ja Vanessa Voigt viides. Edellä mainittujen nimien lisäksi Saksan joukkueesta voi nostaa esiin vielä Sophia Schneiderin, joka oli tällä matkalla Östersundin maailmancupissa viides.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten normaalimatka 15 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi