Kansainvälinen yleisurheilukausi käynnistyy Oslossa – mukana mm. Korte, Neziri, Ståhl ja Duplantis


Impossible Games –kilpailut Oslon Bislettillä käynnistävät yleisurheilukauden 2020. Kisoissa on mukana myös suomalaisväriä.
Etusuora: 10.06.2020 19:31Yleisurheilu
Kansainvälinen yleisurheilukausi käynnistyy Oslossa – mukana mm. Korte, Neziri, Ståhl ja Duplantis
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Impossible Games, Oslo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Koronakevään jälkeinen pitkä odotus päättyy vihdoin, kun Oslon Bislettillä kilpaillaan kauden 2020 ensimmäinen kansainvälinen yleisurheilukilpailu. Perinteisen Timanttiliigan osakilpailun sijaan Oslossa kilpaillaan tänä vuonna Impossible Games –kilpailut, joiden järjestelyissä on tarkkaan huomioitu koronasäädökset.

Katsojille tämä näyttäytyy siten, että kisojen osallistujamäärä on erittäin rajattu. Joihinkin lajeihin osallistuu vain yksi kelloa vastaan taisteleva urheilija ja osa kilpailijoista on mukana etänä. Miesten seipäässä Renaud Lavillenie kilpailee Ranskasta käsin ja miesten 2000 metrillä kenialaisurheilijat ovat juosseet oman suorituksensa jo aiemmin kotimaassaan.

Poikkeuksellisista järjestelyistä ja rajatusta urheilijamäärästä huolimatta edessä ovat kuitenkin erittäin mielenkiintoiset kisat. Oslon kisojen kohdalla laatu nimittäin korvaa määrän, sillä mukana on monia maailman tähtiurheilijoita, minkä lisäksi kisoissa tavoitellaan huipputuloksia ja jopa maailman ennätyksiä harvemmin kilpailluissa lajeissa. Seuraavassa muutamia poimintoja Oslon illan kohokohdista.

1. Korte ja Neziri vastaan norjalaiset 200 metrin aidoissa (klo 21.15)


Lahdessa kautensa häkellyttävällä tavalla aloittanut 100 metrin aitojen SE-nainen Annimari Korte jatkaa kilpailukauttaan Oslossa. Hänen lisäkseen Bislettillä Suomen aituritähdistä juoksee myös Nooralotta Neziri. Tällä kertaa he eivät kuitenkaan kilpaile tutulla 100 metrin aitamatkalla, vaan he kilpailevat 200 metrin aidoissa.

Tällä poikkeuksellisella matkalla käydään pienoismaaottelu Suomi vastaan Norja, sillä Korte ja Neziri saavat vastaansa vuonomaan aiturit Isabelle Pedersenin ja Line Klosterin. Molemmat suomalaisjuoksijat tavoittelevat varmasti voiton lisäksi myös matkan Suomen ennätystä, joka on Emma Koistisen vuonna 2016 juoksema 27,13.

2. Nostaako Armand Duplantis jälleen riman ME-korkeuksiin? (klo 20.25)


Ruotsin Armand Duplantis oli hallikaudella maagisessa vireessä. Hän paranteli seiväshypyn ME-tulosta peräti kahteen kertaan hypäten parhaimmillaan 618. Läpi hallikauden hänen hypyistään huokui tekninen varmuus ja helppous ja kuuden metrin ylitykset tuntuivat hänelle lähes leikinteolta.

Bislettillä nähdään, jatkuuko Duplantisin haamuvire myös ulkoradoilla. Ruotsalaisnuorukainen nousi hallikaudella yleisurheilumaailman uudeksi rocktähdeksi ja siksi innokas yleisurheiluyleisö tuskin tyytyy vähempään kuin pitkälle päälle kuuden metrin tulokseen.

3. Hätyytteleekö Daniel Ståhl Jürgen Schultin ME-lukemia? (klo 21.08)


Kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl on toinen Oslossa nähtävistä ruotsalaistähdistä. Parhaimmillaan kiekon lähes 72 metrin lukemiin lingonnut ruotsalaisjätti on tietojen mukaan huippukunnossa ja valmis siirtämään DDR:n Jürgen Schultin ME-lukemat 74,08 historiankirjojen kellastuneille lehdille.

Kauden avauskisassa sujuvaa suomea puhuva Ståhl tuskin ME-tulokseen välttämättä vielä pystyy, mutta voittotulos voi hyvinkin olla jo Oslossa päälle 70-metrinen. Ståhl saa myös kisaan hyvää kiriapua Norjan kiekkotähdeltä Ola Stunes Iseneltä, joka heitti viime kaudella ennätyksensä 67,78.

4. Juokseeko Karsten Warholm maailmanennätyksen alimatkalla? (klo 21.43)


Norjan yleisurheilun suurin tähti kaksinkertainen 400 metrin aitojen maailmanmestari Karsten Warholm lähtee kotiyleisönsä edessä tavoittelemaan maailman ennätystä. Tällä kertaa matkana ei kuitenkaan ole 400 metrin aidat, vaan 300 metrin aidat. Lajin maailmanennätys on Ison-Britannian Chris Rawlinsonin vuonna 2002 juoksema 34,48.

5. Kuinka kovaa Therese Johaug painelee 10 000 metriä soolona? (klo 22.45)


Yksi Oslon illan mielenkiintoisimpia urheilijoita on naisten maastohiihdon ylivoimainen valtiatar Therese Johaug. Hiihtolatuja viimeisen parin kauden aikana lähes mielin määrin hallinnut norjalainen laittaa kuitenkin Bislettillä jalkaansa monojen sijaan piikkarit ja juoksee 10 000 metriä kilpailun ainoana osallistujana kirittäjänään ainoastaan valojänis.

Viime vuonna matkan Norjan mestaruuden ajalla 32.20,86 voittanut Johaug tavoittelee kilpailussa viime vuoden Dohan MM-kisojen 10 000 metrin tulosrajaa 31.50.

Näiden poimintojen lisäksi Oslossa on myös paljon muita mielenkiintoisia lajeja. Filip Ingebrigtsen pyrkii rikkomaan 1000 metrillä Vebjørn Rodalin Norjan ennätyksen, Sindre Nordstad Moen tavoittelee 25 000 metrin Euroopan ennätystä, ja Ingebrigtsenien veljesten johtama Norjan joukkue pyrkii voittamaan 2000 metrillä Timothy Cheruiyotin ja Elijah Manangoin tähdittämän Kenian joukkueen.

Veikkausvihje


Daniel Ståhlilla on takanaan onnitunut harjoituskausi. Helmikuussa hänen valmentajansa totesi, että syksy ja talvi on mennyt mainiosti ja huhujen mukaan kiekko lensi hallitreeneissä 70 metrin tuntumaan, mikä antaa vastinetta miehen puheille tavoitteestaan rikkoa urallaan Schultin ME 74,08.

Ruotsalaisjätille Oslon kisa on kauden avaus. Historian valossa Ståhl on onnistunut hyvin kauden ensimmäisissä kisoissaan. Esimerkiksi viime kaudella ensimmäisessä kilpailussa (Dohan Timanttiliiga) limppu lensi päälle 70 metriä. Torstaiksi Osloon on luvattu lämmintä ja aurinkoista säätä, minkä ei pitäisi olla esteenä huipputuloksille.

Peli-idea - Päivän Pari 3

VoittajaStåhl
TVoittotulos70,17 tai yli
Rivimäärä1 riviä
Rivin hinta0,50 € (minimipanoksella 0,50 €)
Peliaika päättyy11.6. klo 21:06
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Impossible Games, Oslo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi