Jatkuvatko SE-karkelot Kuortaneella? Linkoaako Ståhl kiekon hirmulukemiin?


Kuortane Gamesissa nähdään sekä kotimaista että kansainvälistä tähtiloistoa.
Etusuora: 01.08.2020 08:24Yleisurheilu
Jatkuvatko SE-karkelot Kuortaneella? Linkoaako Ståhl kiekon hirmulukemiin?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Annimari Korte (3)
Kuortane Games, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Yle TV2 välittää kisat lauantaina kello 17:30 alkaen.

Kotimainen kuuma yleisurheilukausi jatkuu lauantaina Kuortaneella, jossa kilpaillaan Motonet GP:n seuraava osakilpailu. Tämän lisäksi Kuortane Games on myös kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tourin pronssitason kilpailu, mistä johtuen paikalla on myös muutamia kovia ulkomaisia kilpailijoita.

Sääennusteet näyttävät kilpailujen ajaksi erinomaista keliä, joten olosuhteiden puolesta kisoista voi hyvinkin odottaa kovatasoisia. Aiempaan kesään peilaten useampikin Suomen ennätys voi olla Kuortaneella vaarassa, minkä lisäksi ulkomaalaisvieraat voivat tehdä parissa lajissa jopa maailman kärkituloksia.

Kilpailujen osallistujalista on kotimaisittain erittäin vakuuttava ja olisi melkein helpompi luetella kotimaiset kärkinimet, jotka eivät ole Kuortaneella mukana. Tästä johtuen kisojen suurimpien herkkupalojen poimiminen on haastavaa. Seuraavassa kuitenkin kisojen viisi kuuminta lajia sekä muutama muu urheilija, joiden suorituksia kannattaa seurata tarkalla silmällä.

Minne lentää Daniel Ståhlin kiekko?


Kansainvälisesti kisojen kovin urheilija on ehdottomasti kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl. Naapurimaamme ylpeys on ollut tällä kaudella hieman epävarmassa kunnossa, mutta tästäkin huolimatta hän on lingonnut kahden kilon kiekon tällä kaudella yli 70 metrin lukemiin.

Ståhl saa kilpailussa myös tulitukea maanmieheltään Simon Petterssonilta, joka on viskannut kiekon tällä kaudella ennätyslukemiin 67,10. Kuortaneella on luotu kiekonheittoon erinomaiset olosuhteet ja heittopaikka valitaan tuulensuunnan mukaisesti. Jos ruotsalaisilla on tekniikka lauantaina kohdillaan, voidaan Kuortaneella nähdä hirmuisia kiekkokaaria.

Nähdäänkö Kuortaneella jälleen hirmuisia keihäskaaria?


Kuortaneen kisoista on lähes mahdotonta puhua ilman keihäänheittoa, onhan stadionilla heitetty historian saatossa monia ikimuistoisia keihäskaaria. Kotimainen keihäskesä on toistaiseksi ollut yksi historian heikoimmista, mutta tästäkin huolimatta Kuortaneen keihäskisaa kannattaa seurata. Etukäteisasetelmissa suomalaisille tosin taitaa jäädä kisassa sivustaseuraajan rooli.

Keihäskisan ykkössuosikki on jopa poikkeuksellisesti ruotsalainen, sillä länsinaapurimme ykkösmies Kim Amb heitti juuri vastikään ennätyksensä 86,49 ja on omien sanojensa mukaan elämänsä kovimmassa kunnossa. Saksan keihäshirmu Johannes Vetter kannattaa myös aina huomioida, vaikka hänen kauden avauksensa päättyikin ilman tulosta.

Myös naisten keihäässä on mukana tasokas osallistujanippu. Tshekin Nikola Ogrodnikova on heittänyt tällä kaudella jo keihään päälle 64 metrin ja myös Islannin Asdis Hjalmsdottir on pystynyt päälle 62 metrin kaareen.

Suomalaisheittäjistä Kuortaneen kisassa kannattaa seurata Dohan MM-nelosta Lassi Etelätaloa sekä Lahdessa kauden avauksessa ennätyksensä 78,16 heittänyttä Topias Lainetta. Kuortane voisi olla loistava paikka nuorelle heittäjälle siirtyä 80 metrin kerhoon.

Joko nyt pika-aitojen SE pistetään uusiksi?


Naisten pika-aitojen Suomen ennätystä odotetaan käytännössä aina, kun Suomen kärkinaiset asettuvat viivalle yhtä aikaa. Toistaiseksi Annimari Kortteen viimekautinen SE 12,72 on kuitenkin kestänyt hätyyttelyt. Kuortaneen huippuoloja Suomen ennätys ei kuitenkaan välttämättä kestä.

Korte jätti viime viikon Tampereen kisat väliin ja on latautunut Kuortaneen taistoihin. Mikäli tuulet ovat suotuisia ja kaikki osa-alueet loksahtavat lauantaina herkässä suorituksessa kohdilleen, on jopa todennäköistä, että pika-aitojen SE siirtyy haalistumaan vanhojen tilastokirjojen sivuille.

Kortteen lisäksi myös Nooralotta Neziriltä voidaan odottaa Kuortaneella ennätystä. Hän on päässyt tällä kaudella jo kolmen sadasosan päähän ennätyksestään 12,81, jonka hän juoksi vuonna 2016 juurikin Kuortaneella. Neziri on myös sosiaalisessa mediassa kertonut kunnon ottaneen harppauksen eteenpäin viime aikoina.

Juoksevatko Raitanen ja Rinne vihdoin alle 3.40:n?


Miesten 1500 metrin lähtöviiva täyttyy huippumenijöistä. Topi Raitasta ja Joonas Rinnettä on vauhdittamassa alle 3.40 aikoihin useita kovan tason ulkomaalaisnimiä. Heistä nimekkäin on Ismael Debjani, joka on rallatellut 1500 metriä 3.33,70 (2017). Kuortaneen kisa on Debjanin kauden ensimmäinen ulkoradoilla. Vielä ennen lauantaita Suomesta löytyy 18 juoksijaa, jotka ovat alittaneet 3.40 1500 metrillä.

Tekeekö Samuli Samuelsson Kuortaneella jopa kaksi Suomen ennätystä?


Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson on painellut tällä kaudella 100 metriä huippuvauhtia ja jopa Tommi Hartosen lähes 20 vuotta vanhan Suomen ennätyksen rikkominen on alkanut vaikuttaa mahdolliselta. Ennätykseen on matkaa vielä 7 sadasosaa, mutta jos Samuelsson saa Kuortaneella onnistuneen suorituksen ja kahden metrin myötätuulen, ei ennätyksen rikkoutuminen olisi lopulta suurikaan ihme.

Samuelssonilla on mahdollisuus myös toiseen Suomen ennätykseen, sillä Kuortaneella juostaan myös pikaviesti. Suomen joukkue Tuukka Huuskola, Ville Myllymäki, Samuelsson sekä Samuel Purola on ehkä Suomen historian juoksuvoimaisin pikaviestijoukkue, joten vaihtojen osuessa kohdilleen, pitäisi Berliinin EM-kisojen finaalissa vuonna 2018 syntynyt aika 38,92 siirtyä historiaan.

Seuraa myös heitä


Näiden kohokohtien lisäksi kisoissa riittää myös paljon muuta seurattavaa ja muissakin lajeissa voidaan nähdä jopa SE-tason suorituksia. Naisten 800 metrillä Sara Kuivisto palaa Pajulahden alppomajassa vietetyn kilpailutauon jälkeen radoille tavoittelemaan Tuuli Merikoski-Siliuksen Suomen ennätystä. Kirittäjäkseen porvoolaisjuoksija saa kahden minuutin alittaja Noelie Yarigon.

Naisten korkeudessa Ella Junnila tavoittelee varmasti myös oman Suomen ennätyksensä parantamista. Toistaiseksi kauden paras tulos on ”vain” 190, mutta Lahdessa Junnila teki jo varsin lupaavia yrityksiä SE-korkeudesta 196. Jessica Kähärä puolestaan tavoittelee ulkoratojen ennätyksensä 187 parantamista.

Aikataulu – Kuortane Games


KloLajiM/N
14:30SeiväshyppyM
15:40KeihäänheittoN
16:451500 m B-eräM
17:004 x 100 m viestiM
17:00PituushyppyN
17:00KorkeushyppyN
17:15KeihäänheittoM
17:25100 m kelausM+N
17:35200 m B-eräN
17:40200 m A-eräN
17:55100 m B-eräM
18:00100 m A-eräM
18:05SeiväshyppyN
18:15110 m aj 1. juoksuM
18:30100 m aj alkuerätN
18:35PituushyppyM
18:45400 m kelausM+N
18:45KiekonheittoM
18:55800 m B-eräN
19:00800 m A-eräN
19:151500 m A-eräM
19:30110 m aj 2. juoksuM
19:45100 m aj finaaliN


Katso myös:

Veikkausvihjeet


Kuortaneen kisoihin on vetokohteita useisiin eri lajeihin. Vetovihjeemme kohdistuu tulikuumaan naisten 100 metrin aitoihin.

Kisan suosikkeja ovat tuttuun tapaan Annimari Korte ja Nooralotta Neziri, jotka ovat olleet kesän vahvimmat naisaiturimme. Toistaiseksi Korte on putsannut pöydän kerta toisensa jälkeen, mutta Neziri ei ole kuitenkaan ollut kaukana kilpakumppanistaan.

Korte lähtee kertoimien ja kesän tulosten valossa matkaan suosikkina. Neziri on kuitenkin sosiaalisessa mediassa kertonut treenien kehittyneen kesän mittaan ja uskomme vahvasti, että Neziri rikkoo ennätyksensä (12,81), jonka hän on juossut nimenomaan Kuortaneella vuonna 2016. Todennäköisesti huippukuntoista Kortetta vastaan vaaditaan jopa SE-aika, mutta haemme kerrointa vähemmin pelatun Nezirin voiton kautta.

Peli-idea - Päivän Pari 4

VoittajaNooralotta Neziri
Voittoaika12,73-12,75; 12,76-12,78; 12,79-12,81
Rivimäärä3 riviä
Rivin hinta1,50 € (minimipanoksella 0,50 €)
Peliaika päättyy1.8. klo 18:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Kuortane Games, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi