Salpausselän kisat: Naisten sprintissä tutut suosikit - Skistadin vuoro voittaa?


Lahden Salpausselän kisat päättyvät sunnuntain sprintteihin. Naisten kilpailun ennakkokaavailuissa ei yllätyksiin uskota.
Etusuora: 02.03.2024 19:10Hiihto
Salpausselän kisat: Naisten sprintissä tutut suosikit - Skistadin vuoro voittaa?
Kuva: Vilma Laaksonen (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Dahlqvist, Svahn, Sundling.
Naisten sprintti (v) , pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten sprinteissä kärki on ollut niin vakuuttava koko kauden, että yllätyksiä on vaikea povata. Tutuista suosikeista Kristine Stavås Skistadille täytyy antaa pieni etu siitä, että hän ei hiihtänyt eilen raskasta 20km väliaikalähtöä. Vaikka Ruotsin supertähdet ovatkin osoittaneet taistelukykyä, eilisen lenkin on pakko painaa hieman jaloissa.

Skistadin osakkeita puoltaa myös Lahden helpohko rata, jossa maalisuoralle tullaan hyvävoimaisena pitkästä laskusta. Perjantain parisprintistä poiketen sunnuntain sprintissä ei myöskään nähdä yhtä paljon nousukilometrejä. Nimenomaan loppukirissä Skistad on vahvimmillaan, joten hänet pitää valikoida tällä kertaa niukaksi ykkössuosikiksi.

Linn Svahn ja Jonna Sundling ovat Skistadin ohella todennäköisimmät nimet podiumille. Ruotsin Maja Dahlqvistia ei myöskään sovi unohtaa, sillä hänelle helpompi rata sopii myös hyvin. Dahlqvist katkaisi suksensa parisprintissä, joten hänen iskukyky on vielä jäänyt peittoon.

Neljäs Ruotsin supersprintteri Johanna Hagström pääsee myös kilpailuun täysin tuoreena, sillä hän ei hiihtänyt Lahdessa perjantaina eikä lauantaina. Tällä kaudella Hagströmilta ei ole kuitenkaan nähty vielä todellista tykkihiihtoa. Paras sijoitus Canmoren vapaan sprintin neljäs sija.

Haastajat


Suomi on onnistunut loistavasti Salpausselän kisoissa. Neljässä kilpailussa Suomi on onnistunut keräämään yhden voiton ja yhteensä viisi palkintopallisijaa.

Hiihtotavan vaihtuessa vapaalle Suomen mahdollisuudet menestykseen kuitenkin laskevat merkittävästi. Jasmi Joensuu oli suomalaisista vahvin SM-hiihtojen vapaan sprintissä, mutta Jasmin Kähärä on edennyt tällä kaudella useammin välieriin maailmancupissa.

Mielenkiintoista on myös nähdä Planicassa vapaan sprintin nuorten MM-hopealle yltäneen Hilla Niemelän isku kyky aikuisten tasolla.

Finaali-paikkaan suomalaisilla tuskin on mahdollisuuksia, mutta sen sijaan vakuuttavasti Lahdessa hiihtänyt Saksan joukkue on valmis uhittelemaan jopa kärkisijoja. Perinteisen parisprintissä vahvasti hiihtänyt Laura Gimmler on hyvä myös vapaalla hiihtotavalla, kuten myös lauantaina väliaikalähdössä toiseksi urakoinut Victoria Carl.

USA:n kisat ovat menneet toistaiseksi täysin penkin alle, mutta Jessica Digginsiä ei tule täysin unohtaa kun mennään vapaan sprinttiin. Mahdollinen yllätysnimi finaaliin voisi olla myös vahvasti parisprintissä hiihtänyt Norjan Mathilde Myhrvolde, joka oli Canmoren sprintissä yhdeksäs.

Norjan Tiril Udnes Weng ja Sveitsin Nadine Fähnrich eivät sen sijaan ole lainkaan Lahden vapaan sprintissä mukana.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintti (v) , pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi