Taivutteleeko Duplantis suvereeniin voittoon, kuka voittaa naisten keihään? - Lue lauantain finaaliennakko!


Lauantaina Münchenissä kilpaillaan useita finaaleja. Ohessa ennakkoa muutamaan finaalilajiin.
Etusuora: 20.08.2022 11:08Yleisurheilu
Taivutteleeko Duplantis suvereeniin voittoon, kuka voittaa naisten keihään? - Lue lauantain finaaliennakko!
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Armand Duplantis
Lauantai EM-kisat, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Miesten seiväs kello 21.05


Kilpailuun ei ole kuin yksi suosikki, Armand Duplantis. Jos joku muu kuin Duplantis voittaa kilpailun, on kyseessä yksi kisojen suurimmista yllätyksistä.

Ranskan seiväsikoni Renaud Lavillenie hyppäsi vähemmän yllättäen kauden parhaansa 587 juuri Eugenen MM-finaalissa. Münchenissä kokenut ja lukuisia arvokisavoittoja urallaan saavuttanut ranskalainen on kisan tilastokakkonen.

Saksan Oleg Zernikel hyppäsi Eugenessa saman tuloksen kuin Lavillenie. Nyt kotiyleisön edessä Zernikel janoaa uransa ensimmäistä arvokisamitaliaan. Ennen Eugenea Zernikelin kauden paras oli 570, mutta MM-karsinnan tulos 575, MM-finaalin 587 ja Münchenin karsinnan vaivaton ylitys 565 korkeudesta kertovat miehen olevan huippuiskussa.

Norjan Pål Haugen Lillefosse on hypännyt kauden aikana useasti päälle 580 tuloksia ja ei ole syytä miksi näin ei tapahtuisi myös lauantaina. 21-vuotiaan tällä kaudella hyppäämä ennätys on 586. MM-finaalissa Lillefosse oli yhdeksäs taivuttamalla 580.

Myös Suomella on edustaja seiväsfinaalissa, Urho Kujanpää. Suomalaiselta vaaditaan jättivenymistä, mikäli mielii taisteluun kärkisijoista.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten 800 m kello 21.15


Naisten 800 metrin suosikit tulevat Iso-Britanniasta, jonka urheilijoita finaalissa nähdään kolme kappaletta.

Kisan ykkössuosikki on Keely Hodgkinson. Nuori britti on Tokion olympiakakkonen ja myös Eugenen MM-kisoista Hodgkinson lähti kotimatkalla hopeinen metallinpalanen repussaan. Britin kauden paras on 1.56,38, joka on maailmantilaston kakkosaika.

Jemma Reekie ja Renelle Lamote ovat Hodgkinsonin kovimmat uhkaajat. Lamote on voittanut urallaan kaksi EM-hopeaa ja hamuaa varmasti lisätäytettä mitalikaappiinsa. Kauden timanttikisoissa Lamote on juossut hyviä juoksija ja ollut tasaisen varmasti kärkikahinoissa. Ranskalaisen kauden paras on 1.58,48.

Reekie on kauden noteerauksellaan 1.58,44 kisan suosikkeja. Kauden paras tulos syntyi kuitenkin jo kesäkuun alussa ja tämän jälkeen meno ei ole ollut aivan yhtä terävää, vaikkakin hyviä aikoja on myös syntynyt, kuten Monacon nopealla radalla 1.58,68.

Kolmas Iso-Britannian edustaja on nimeltään Alexandra Bell. Hän tuskin pystyy nousemaan aivan voittotaisteluun, mutta on ilman muuta vahva kandidaatti mitaleille. Bellin kauden paras tulos on 1.59,76.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten keihäs kello 21.25


Keihäsfinaalista on odotettavissa erittäin tasainen, jossa voidaan nähdä yllätyksiä.

Kokenut kehäkettu 41-vuotias Barbora Spotakova on voittanut urallaan kaiken ja osan jopa kahteen kertaan. Tsekkiläinen on jälleen kokemuksen saattelemana äitymässä kauden parhaaseen vireeseen, kun nainen viskaisi kepin lukemiin 62,29 Timanttiliigassa elokuun alussa. Heitto on koko finalisti joukon pisimpiä koko kautena.

Eugenessa kaksi eurooppalaista heitti finaalissa päälle 60 metriä. Toinen heistä oli kuudenneksi sijoittunut Lina Muze. Latvialaisen heitot ovat pitkin kautta tippuneet noin 60 metriin, kun kuden paras 62,88 on peräisin toukokuulta.

Liveta Jasiunaite heitti Eugenen karsinnassa kauden parhaansa 63,80. Tämän jälkeen keihäs on lentänyt päälle 61 metrin kahdessa eri kisassa, mikä tekee liettualaisesta kenties kisan suurimman suosikin. Myös nuori Kreikan Elina Tzenggo on viimeisessä kolmessa kisassaan (ml. Münchenin karsinta) heittänyt keihästä päälle 61 metriin, mikä on kovaa valuuttaa finalistijoukossa.

Tsekin Nikola Ogrodnikova oli Eugenessa toiseksi paras eurooppalainen tuloksella 60,18. Toukokuun jälkeen hänen paras kaarensa on liitänyt lukemiin 60,73.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten esteet kello 23.13


Naisten 3000 metrin esteet kruunaa lauantai-illan.

Britti Elizabeth Bird on Euroopan tilastokärki ajallaan 9.07,87. Tulos syntyi viikko sitten Monacossa. Monacon rata tunnetaan nopeudestaan, mutta tästä huolimatta meno oli vakuuttavaa, sillä hän jätti kisassa taakseen useita kovia nimiä. Eugenessa Bird raivasi tiensä finaaliin, jossa hän ei kuitenkaan startannut.

Kisan yhtenä suosikkina häärii nainen nimeltä Luiza Gega. 33-vuotias albanialainen on juossut kauden mittaan maansa ennätykseksi lukemat 9.10,04. Tulos syntyi MM-finaalissa, jossa Gega oli hienosti viides.

Toinen britti Aimee Pratt juoksi MM-kisoissa maansa ennätyksen 9.15,64, jonka Bird kuitenkin paria viikkoa myöhemmin murskasi.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Lauantai EM-kisat, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi