Miesten takaa-ajoon startataan norjalaiskomennossa - Vuonomaan ylivoimaa tiedossa?


Norjan tähdet nähdään jälleen mitalijahdissa. Onnistuvatko ranskalaiset kipuamaan palkintopallille miesten takaa-ajossa?
Etusuora: 10.02.2024 20:01Ampumahiihto
Miesten takaa-ajoon startataan norjalaiskomennossa - Vuonomaan ylivoimaa tiedossa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten takaa-ajo 12,5 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Norja näytti sekaviestin ja naisten pikakilpailun pettymysten jälkeen, että miehissä valtikka kuuluu edelleen vuonomaan miehille. Norjan joukkue otti kilpailussa kolmoisvoiton ja kymmenen joukossa nähtiin viisi norjalaista.

Myös Ranskan tähdet onnistuivat kilpailussa hyvin, mutta eivät tälläkään kertaa onnistuneet lyömään kiilaa norjalaisten väliin. Kohtalaisen pienet aikaerot takaavat kärjen osalta mielenkiintoisen kilpailun, mutta kymmenen parhaan ulkopuolelta ei sunnuntaina nousta kärkitaistoon.

Pikakilpailun tulokset

#UrheilijaTulos
1.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴25.23,9 (0)
2.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+3,5 (1)
3.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+18,5 (1)
4.Eric Perrot 🇫🇷+28,9 (1)
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+36,6 (0)
6.Tarjei Bø 🇳🇴+37,5 (2)
7.Johannes Dale-Skjevdal 🇳🇴+38,2 (2)
8.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+40,7 (1)
9.Emilien Jacquelin 🇫🇷+55,4 (1)
10.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+1.03,3 (2)


Suosikit kärkikolmikostaLähtökohtaisesti kilpailusta odotetaan Johannes Thingnes Bön ja Sturla Holm Lägreidin välistä mittelöä. Bö osoitti jälleen, minkä tason arvokisakävijästä on kysymys. Tiukimmassa paikassa Bö pystyy aina nostamaan omaa hiihtovauhtiaan pykälän ylöspäin, vaikka kausi ei muuten olekaan ollut pelkkää nousukiitoa.

Myös Lägreidin hiihtovauhti oli yllättävän kovalla tasolla kauden muihin kilpailuihin nähden ja tämä palkittiin MM-sprintin maailmanmestaruudella. Bön lyöminen tiukassa sekuntitaistossa maistui varmasti raskaan kauden jälkeen.

Bö ja Lägreid pääsevät sen verran karusta kilpailuun, että molemmat ovat normaali suorituksella kamppailemassa mitaleista. Bö pyrkii varmasti pitämään kovaa matkavauhtia, mutta Lägreid on perinteisesti ollut varmempi ampumapenkalla. Kaksikon otatus onkin äärimmäisen mielenkiintoinen seurattava kilpailuun.

Mielenkiintoisin nimi kärjen sekoittajaksi on norjalaisten paras ampuja, Vetle Sjåstad Christansen, jolta löytyy tarvittaessa myös varsin hyvä loppukiri maalisuoralla. Christiansen voitti sprintissä vasta uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin ja hän janoaa varmasti lisää. Neljän ammunnan kilpailussa Christiansenilla on paremmat mahdollisuudet nousta kärkitaistoon.

Haastajat ja yllättäjät


Norjan kolmikko on niin kova, että kauhean kaukaa ei mitaleille hyökätä. Ranskan suksi on toiminut hyvin läpi kisojen, joten ainakin Quentin Fillon Maillet ja Emilien Jacquelin voivat nousta mitalisijoille. Eric Perrot sen sijaan on ollut parempi kahden ammunnan kilpailuissa.

Sebastian Samuelsson tuntuu aina venyvän arvokisoissa ja hänelle neljä ammuntaa sopisi normaalioloissa paremmin. Pikakisan nollat tuovat varmasti lisää itseluottamusta, mutta hiihtovauhti ei ole ollut norjalaisten tai ranskalaisten tasolla.

Martin Ponsiluomalta odotettiin enemmän pikakilpailuun, sillä raskaiden olosuhteiden olisi pitänyt sopia hänelle. Ruotsalainen jäi kuitenkin yli minuutin kärjestä kahdella sakolla, joten epävarmalla ampujalla tekee tiukkaa nousta sunnuntaina mukana mitalitaistoon.

Johannes Dale-Skjevdal on sen sijaan pitänyt kovan hiihtovauhtinsa MM-laduilla. Kolme viikkoa sitten Ruhpoldingin takaa-ajossa Dale-Skjevdal nousi viidenneltä sijalta aina voittoon asti. Lähdössä eroa kärkeen oli tuolloin noin 20 sekuntia, eikä voiton uusiminen sunnuntaina ole täysin poissuljettua. Se vaatii kuitenkin epävarmalta ampujalta huippusuoritusta ampumapenkalla.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo 12,5 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi