Kläbo korjaamassa Tour de Skin kokonaispotin - Loppunousun voittajaksi kuitenkin toinen norjalaissuosikki


Miesten Tour de Skin kokonaiskilpailun voitto mennee Johannes Hösflot Kläbolle, mutta päätösetapin kuumimpiin voittajasuosikkeihin hän ei kuulu.
Etusuora: 07.01.2023 19:49Hiihto
Kläbo korjaamassa Tour de Skin kokonaispotin - Loppunousun voittajaksi kuitenkin toinen norjalaissuosikkiVeikkaus
Simen Hegstad Krüger. Photo: Granada, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Miesten 10 km (v) loppunousu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Norjan Johannes Hösflot Kläbo johtaa miesten Tour de Skin kokonaiskilpailua ennen sunnuntaina päätösetappia reilulla minuutilla ennen Ruotsin Calle Halfvarssonia ja maanmiestään Pål Golbergia. Kläbo ei ole varsinaisesti loistanut Tourin päätösetapilla, mutta huomattavasti sutjakammin loppunousu on yleensä Kläbolta sujunut kuin Halfvarssonilta ja Golbergilta.

Kläbo tuskin on päätösetappina hiihdettävän 10 km (v) loppunousuosuuden voittotaistossa, sillä vähempikin riittää kokonaiskisan voittoon. Kläbon pahin uhkaava kokonaisvoiton osalta lienee vitossijalla Tourilla majaileva Alpe Cermisin erikoismies Simen Hegstad Krüger.

Miesten Tourin tilanne 6/7

#UrheilijaAikaero
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴2.12.23
2.Calle Halfvarsson 🇸🇪+1.02
3.Pål Golberg 🇳🇴+1.14
4.Federico Pellegrino 🇮🇹+1.27
5.Simen Hegstad Kruger 🇳🇴+1.45
6.Hans Christer Holund 🇳🇴+2.02
7.Didrik Tønseth 🇳🇴+2.10
8.Antoine Cyr 🇫🇷+2.18
9.Ben Ogden 🇺🇸+2.24
10.Sjur Röthe 🇳🇴+2.28
19.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+3.34
29.Markus Vuorela 🇫🇮+5.36


Krüger on päätösosuuden selvä voittajasuosikki, niin vahvaa miehen meno tällä kaudella vapaalla ja aiempina vuosina loppunousussa on ollut. Viimeksi Krüger on noussut Alpe Cermisille kolme vuotta sitten. Tuolloin hän oli osuuden nopein 14 sekuntia ennen maanmiestään Sjur Rötheä. Kläbo hyytyi tuolloin loppunousussa pahasti ja jäi Krügerista peräti minuutin ja 32 sekuntia.

2019 päätösosuus hiihdettiin vielä takaa-ajona. Tuolloin Krüger oli osuuden toiseksi nopein Röthen jälkeen. Tuolloin Tourin voittanut Kläbo jäi kaksikosta yli kaksi minuuttia, joskin sekin riitti kiertueen voittoon.

Mikäli vastaavanlainen ero syntyy tälläkin kerralla, olisi Kläbon kokonaisvoittokin vielä vaarassa, sillä Krügerin ero ennen päätösetappia Kläboon on 1.45. Todennäköisesti näin valtavaa eroa Krüger ei saa kuitenkaan tehtyä. Viime keväänä Kläbo oli päätösetapilla viidenneksi nopein 35 sekuntia voittaja Röthelle hävinneenä. Krüger ei ollut tuolloin Tourilla mukana.

Myös norjalaiskolmikko Röthe, Hans Christer Holund ja Didrik Tönseth hamuavat kokonaiskilpailussa vielä podiumtaistoon. Röthe on Krügerin ohella Alpe Cermisin erikoismies ja saattaa hyvinkin ottaa Halfvarssoniin ja Golbergiin yli minuutin eroa loppunousussa. Aivan parhaassa iskussaan Röthe ei tosin Tourilla ole ollut.

Väsymätön tikkaaja Holund on usein ollut loppumäessä kuuden nopeimman joukossa ja samaa voidaan ennakoida tälläkin kertaa. Tönseth ei ole ollut loppunousussa aivan edellä mainittujen maanmiestensä tasoa, muttei toki huonokaan. Tällä kaudella Tönseth on ollut elämänsä vireessä, joten loppunousukin saattaa sujua ennätystahdissa.

Saksan Friedrich Moch kuuluu päätösetapin suosikkeihin. Vapaan taituri oli viime keväänä Alpe Cermisillä kolmas. Myös ranskalaiset kannattaa huomioida peleissä. Jules Lapierre, Hugo Lapalus ja Parisse Clement pystyvät hyvänä päivänään taistelemaan päätösetapilla jopa palkintosijoista.

Suomalaismiehistä Tourin päätösetapille starttaavat Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela. Huippuonnistumisella sijalta 19 päätöskisaa starttaavalla Hyvärisellä on mahdollisuus taistella sijoituksesta kokonaiskisan 15 parhaan joukkoon.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 10 km (v) loppunousu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi