Bolshunovin huippuvire sai jatkoa – Niskanen yhdeksäs


Falunissa hiihdettiin sunnuntaina miesten vapaan tyylin yhteislähtökisa, jonka voittoon kiri Alexander Bolshunov.
Etusuora: 09.02.2020 10:44Hiihto
Bolshunovin huippuvire sai jatkoa – Niskanen yhdeksäsVeikkaus
Iivo Niskanen Rukalla 2019
Miesten 15 km (v) yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Maailmancup Falun 9.2.2020


Miehet 15 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov33.10,3
2.Sjur Røthe 🇳🇴+0,8
3.Ivan Yakimushkin+9,7
4.Andrey Melnichenko+10,5
5.Hans Christer Holund 🇳🇴+11,0
6.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+30,2
7.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+31,5
8.Jan Thomas Jenssen 🇳🇴+31,6
9.Iivo Niskanen 🇫🇮+32,1
10.Clement Parisse 🇫🇷+33,6

11. Ristomatti Hakola +45,5
22. Perttu Hyvärinen +1.15,4
71. Lauri Vuorinen +4.31,0

Naiset 10 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴25.04,1
2.Ebba Andersson 🇸🇪+6,5
3.Heidi Weng 🇳🇴+23,8
4.Astrid Uhrenholdt Jacobsen 🇳🇴+30,3
5.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+36,9
6.Natalia Nepryaeva+44,8
7.Anamarija Lampic 🇸🇮+46,2
8.Ragnhild Haga 🇳🇴+47,6
9.Frida Karlsson 🇸🇪+50,1
10.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+51,3

18. Laura Mononen +1.05,5
20. Kerttu Niskanen +1.18,8
36. Anne Kyllönen +1.57,7
56. Johanna Matintalo +3.10,5
62. Katri Lylynperä +3.50,5
Kisan ennakko


Vöyrin SM-hiihdon väliin vilustumisen takia jättänyt Iivo Niskanen on jälleen valmis haastamaan maailman huiput vapaalla hiihtotavalla, kun Falunin maailmancup-viikonloppu huipentuu sunnuntaina normaalimatkojen kisoihin.

Alunperin Falunin ohjelmassa piti olla nyky-maailmancupissa harvinaisemmat miesten 30 km ja naisten 15 km kilpailut, mutta olosuhdehaasteet pakottivat ruotsalaiset lyhentämään kilpailumatkoja. Myös reittejä on jouduttu lyhentämään alkuperäisestä suunnittelmasta, sillä 3,75 km lenkkien sijaan sekä miehet että naiset kiertävät 2,5 km latua.

Niskanen on viime aikoina yllättäen niittänyt väkevämpää menestystä maailmalla juuri vapaan tyylin kisoissa. Kolme viikkoa sitten Nove Mestossa hän hiihti 15 km (v) väliaikalähtökisassa uransa parhaansa vapaan tyylin sijoituksen oltuaan toinen maailmancupia dominoivan Aleksander Bolshunovin jälkeen. Bolshunov oli Nove Meston täysin ylivoimainen, sillä Niskanen jäi 24 sekunnin jälkeen ja muu porukka Sjur Röthen johdolla vähintään 40 sekunnin päähän.

Oberstdorfin skiathlonissa Niskanen väsytti itsensä perinteisen osuuden hurjaan vetoon, mutta pystyi silti hiihtämään vielä väkevän vapaan 15 km osuuden sijoittuen kisassa lopulta kahdeksanneksi. Davosissa joulukuussa Niskanen hiihti 15 km (v) kisassa hurjan alkuvauhdin jälkeen neljänneksi.

Ken vois voittaa Aleksanterin?


Bolshunov johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua ylivoimaisesti ja saattaa varmistaa kokonaiskisan voiton jo hyvissä ajoin. Sen verran idioottivarmaa miehen meno on koko kauden ollut. Kun vielä ainoa todellinen haastaja Johannes Hösflot Kläbo joutuu jättämään Falunin kisat väliin sormen murtuman takia, saattaa Bolshunov karata jo Falunissa tavoittamattomaan cup-johtoon.

Bolshunov on suurin voittajasuosikki myös sunnuntaina Falunissa. Tour de Skin voiton jälkeen venäläisen menossa ei ole näkynyt hyytymisen merkkejä etenkään distanssikisoissa. Nove Meston ylivoimaisen voiton jälkeen hän voitti myös Oberstdorfin skiathlonin väkevällä kirillä ennen norjalaisrintamaa. Myös lauantain sprintissä venäläinen osoitti vahvaa menoa, vaikka voittoa ei tullutkaan.

Bolshunov on erittäin suoritusvarma eikä häntä saa pudotettua matkalla millään. Loppukirissä hän on taas vahvempi kuin useimmat muut distanssimiehet. Hänen tukenaan ovat myös hyvät aiemmat suoritukset Falunista: hänellä on edellisvuosilta kolme voittoa Falunista, mikä on enemmän kuin miltään muulta paikkakunnalta.

Sundby vahvassa nousukunnossa, Ustjugov unohdettu?


Martin Johnsrud Sundby vaelteli alkukauden varjojen mailla, mutta on viime viikkoina palannut huippuiskuun. Oberstdorfissa hän taisteli voitosta ollen maalissa neljäs. Viime viikonloppuna Norjan mestaruuskisoissa hän oli 30 km (p) yhteislähtökisassa toinen. Vire on vahvasti nousunnut ja Falunissa saattaa mestarismiehen olla jo aika palata podiumille.

Sergei Ustjugov hiihti Oberstdorfissa tasoonsa nähden heikosti ollen vasta 25:s. Myöskään lauantaina perinteisen sprintti ei vakuuttanut: Ustiugov selviytyi erävaiheeseen, mutta oli erittäin erässään vaisu ja jäi kauas jatkopaikoista. Tourilla toiseksi hiihtänyt venäläinen sai vaimonsa kanssa perheenlisäystä pari viikkoa aikaisemmin ja jätti Nove Meston kisaviikonlopun väliin.

Toisaalta, vapaan tyylin yhteislähtö sopii hänelle erinomaisesti ja loppukirissä hän on kenties Bolshunoviakin etevämpi. Peliprosenteissa Ustjugov saattaa olla unohdettu heikon Oberstdorfin ja lauantain sprintin takia.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Bolshunov on ollut väkivahva eikä vastaan pelaaminen tunnu mielekkäältä. Sundby ja Ustjugov on ideat kertoimen nostajiksi.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaSundby, Bolshunov
ToinenSundby, Ustjugov, Bolshunov
KolmasSundby, Ustjugov, Bolshunov, Niskanen, Kruger, Röthe
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta3,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy9.2.2020 klo 10:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (v) yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi