Norjalaisrintama mursi Bolshunovin ylivallan Östersundin Ski Tourilla - Kalusteongelmainen Niskanen jäi kauas kärjestä


Miesten FIS Ski Tour käynnistyi lauantaina klo 17:10 Ruotsin Östersundista 15 km (v) väliaikalähtökisalla.
Etusuora: 15.02.2020 18:18Hiihto
Norjalaisrintama mursi Bolshunovin ylivallan Östersundin Ski Tourilla - Kalusteongelmainen Niskanen jäi kauas kärjestäVeikkaus
Iivo Niskanen Rukalla 2019
Miesten 15 km (v) väliaikalähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Norja otti FIS Ski Tourin avauskisassa neloisvoiton Östersundin 15 km (v) kisassa. Sjur Röthe jakoi voimansa parhaiten ja nousi lopussa voittoon ennen Simen Hegstad Krugeria. Aleksander Bolshunov jäi norjalaisten puristuksessa pitkästä aikaa kärkikolmikon ulkopuolelle ollen viides.

Kauas kärjestä jäänyt Iivo Niskanen manasi kisan jälkeen epäonnistunutta voitelua. Loppulaskussa kaatunut Niskanen jäi kärjestä yli minuutin päähän sijalle 27.

Kisan tulokset


FIS Ski Tour Östersund 15.2.2020


Miesten 15 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Sjur Røthe 🇳🇴30.41,5
2.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+1,7
3.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+16,6
4.Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴+17,3
5.Alexander Bolshunov+22,2
6.Hans Christer Holund 🇳🇴+24,6
7.Adrien Backscheider 🇫🇷+25,4
8.Pål Golberg 🇳🇴+27,6
9.Denis Spitsov+32,3
10.Ivan Yakimushkin+33,2

27. Iivo Niskanen (FIN) +1.08,3
51. Markus Vuorela (FIN) +1.58,7
62. Lauri Vuorinen (FIN) +2.35,7
66. Lari Lehtonen (FIN) +2.49,2Kisan ennakko


Uusi kiertuemuotoinen kilpailu FIS Ski Tour 2020 hiihdetään neljällä paikkakunnalla Ruotsissa ja Norjassa yhdeksän päivän aikana. Kiertue sisältää kaikkiaan kuusi osakilpailua, joista ensimmäinen on vuorossa lauantaina Ruotsin Östersundista. Miesten kiertue alkaa 15 km (v) väliaikalähtökilpailulla klo 17:10.

Väliaikalähdöt sopivat Niskaselle


Iivo Niskanen on keikkunut kärkipäässä käytännössä kaikissa maailmancupin distanssikisoissa kuluvalla kaudella. Yhteislähtökisoissa Niskanen on kuitenkin usein käyttänyt voimiaan vetotöissä jo alkumatkan aikana ja peesaajat ovat korjanneet lopussa hedelmät. Väliaikalähdöt sopivatkin Niskaselle huomattavasti paremmin.

Vapaan väliaikalähtökisoista Niskanen on ollut kauden maailmacup-kisoissa vakuuttava. Kolmessa kisassa hän on kerännyt sijoitukset 4, 11 ja 2. Uran paras vapaan sijoitus (kakkossija Nove Mestosta) on kuukauden takaa. Viikko sitten Falunin 15 km (v) yhteislähdössä Niskanen oli jälleen mukana kärkikahinoissa sijoittuen lopulta yhdeksänneksi. Tässäkin startissa Niskanen vastasi alussa vauhdinpidosta Norjan Hans Christer Holundin kanssa.

Väliaikakisassa Niskanen pystyy hiihtämään omalla vauhdinjaollaan ja on osoittanut olevansa tällä hetkellä vakava voiton tavoittelija kaikissa distanssikisoista. Voidaan puhua jopa pienestä yllätyksestä, mikäli vieremäläisen nimeä ei löydy kisan lopputulosliuskalta kuuden parhaan joukosta.

Bolshunovin juna sen kuin puksuttaa


Venäjän Aleksander Bolshunov on noussut tällä kaudella mieshiihdon selkeäksi hallitsijaksi. Aiemmin miesten distanssikisoissa ollaan totuttu laajaan voittajaehdokkaiden kaartiin, mutta Venäjän karhu on lopettanut tämän lystin. Bolshunovin nimi löytyy ykköspaikalta neljässä edellisessä normaalimatkan kisassa. Tätä ennen hän pokkasi Tour de Skin voiton.

Mikään ei tunnu tällä hetkellä hidastavan Bolshunovin menoa ja vaikka vastassa on laaja ja kova norjalaisrintama tuntuu, että Bolshunovilla on juuri nyt henkinen yliote vuonomaan miehiin. Maailmancupissa hän on repinyt jo ratkaisevan tuntuisen 425 pisteen johtoaseman Kläboon nähden.

Tasaisen vahva norjalaisrintama


Norjalaisten rosteri on totutun laaja ja vahva. Sjur Röthe, Simen Hegstad Kruger, Holund, Martin Johnsrud Sundby ja uudelleen syntynyt Finn Hågen Krogh ilmoittautuvat varmasti ainakin podiumtaistoon. Jos norjalaismiehistön heikoimpina kisassa etukäteen voi pitää Johannes Hösflot Kläboa ja Emil Iverseniä, on taso joukkueessa kohtuullisen korkealla.

Kläbo palaa maailmancupiin epävarmana sormimurtuman jälkeen eikä vapaan 15 km väliaikalähtö ole aiemminkaan sijoitusten valossa sopinut sprinttitykille. Iversen on puolestaan vaeltanut käytännössä koko kauden varjojen mailla ja kärkisijoitus Östersundin avauskisassa tulisi jättiyllätyksenä.

Venäläiset vapaan ekspertit vaarallisia


Venäjältä löytyy Bolshunovin takaa vahva rintama etenkin vapaan tyylin kisoissa. Ivan Yakimushkin ja Andrei Melnichenko hiihtivät Falunissa sijoille kolme ja neljä ja ovat esittäneet kauden vapaan kisoissa muutenkin tasaisen varmaa menoa. Sergei Ustjugovilla on edelleen potentiaalia menestyä, mutta viime kisoissa isäksi tulon jälkeen suksi ei ole luistanut parhaiden päivien tasolla. Denis Spitsov kuuluu myös vapaan kisojen kärkikymmenikön vakiokalustoon.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Niskanen on yllättävän vähän pelattu (kirjoitushetkellä voittajaksi 1,3%, kakkoseksi 3,1% ja kolmoseksi 6,8%) näyttöihinsä nähden. Bolshunov saattaa olla muille jälleen liian kova pala purtavaksi, mutta podiumille Niskasella on täydet saumat. Maltillisen peliosuuden innoittama liputamme Iivon puolesta.

Peli-idea 1 - Supertripla 5

1.Bolshunov
2.Niskanen
3.Röthe, Kruger, Holund, Sundby, Krogh, Melnichenko, Yakimushkin
Rivimäärä7 riviä
Rivin hinta1,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy15.2.2020 klo 17:08
TVYLE 2


Peli-idea 2 - Supertripla 5

1.Bolshunov
2.Röthe, Kruger, Holund, Sundby, Krogh, Melnichenko, Yakimushkin
3.Niskanen
Rivimäärä7 riviä
Rivin hinta1,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy15.2.2020 klo 17:08
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (v) väliaikalähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi