Nähdäänkö lauantaina Salpausselällä Iivo-show?


Miesten 15 km perinteisen kilpailu käydään sunnuntaina Salpausselän kisoissa.
Etusuora: 26.02.2022 20:18Hiihto
Nähdäänkö lauantaina Salpausselällä Iivo-show?
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Iivo Niskanen.
Miesten 15 km (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Suomalaishiihtäjien Pekingin olympiamenestyksen saattelemana Salpausselän kisojen päätöspäivän perinteisten väliaikalähtöjä on odotettu vesi kielellä. Miesten puolella Suomella on asettaa viivalle kisan ehdoton ykkössuosikki, Iivo Niskanen.

Kuten usein on nähty, niin arvokisojen jälkeiset kilpailut saattavat sisältää paljon yllätyksiä. Kovimmat menestyjät ovat olleet mediapyörityksessä olympialaisten jälkeen ja myös pienoista mestaruuskrapulaa saattaa olla ilmassa.

Löytyykö Iivolle haastajaa?


Kolme olympiamitalia Pekingistä kairannut Niskanen on eläimellisessä kunnossa. Pekingin rankoilla olympialaduilla perinteisen hiihtotavan kisoissa kuntoansa maailmalle esitellyt Niskanen ei jättänyt kysymysmerkkejä kuka on tällä hetkellä maailman ykkösnimi kyseisellä hiihtotavalla.

Sunnuntaina Niskanen pääsee näyttämään kuntonsa kotimaaperällään, jossa hänen menestymisensä 15 km perinteisen kisoissa on ollut häikäisevää: vuonna 2017 Niskanen voitti MM-kultaa Lahdessa ja 2020 voitti maailmancupin osakilpailun sekä 2018 hän oli toinen Lahden maailmancupissa.

Alexander Bolshunov säkenöi Niskasen tavoin olympialaisissa, mutta ei kuitenkaan pystynyt haastamaan suomalaista perinteisen 15 km kilpailussa. Bolshunov kilpaili lauantaina sprintissä ja jäi niukasti ulos välierävaiheesta.

Monet varmasti ajattelevat, että sunnuntaina nähdään Niskasen ja Bolshunovin kaksinkamppailu, mutta ei pidä laskea ulos maailmancupin ykkösnimeä Johannes Hösflot Kläboa. Norjalainen ei ollut ollut Pekingissä yhtä vahvassa vedossa kuin esimerkiksi Tour de Skillä, mutta tämä johtui osittain myös siitä, että Pekingin rankat latuprofiilit eivät tukeneet Kläbon ominaisuuksia. Toisaalta on myös todettava, että lauantaina kilpailtu sprinttikisakaan ei ollut vakuuttavinta Kläboa.

Alexey Chervotkin on ollut kauden perinteisen normaalimatkojen tuloslistoilla aina korkealla, kuten myös Ivan Yakimushkin. Ennakko-odotuksissa norjalaisista Kläbon lisäksi Hans Christer Holund ja Erik Valnes ovat potentiaalisimmat nimet nousemaan aina podiumille asti. Sen sijaan kovana perinteisen hiihtäjänä tunnettu Emil Iversen on ollut jo kuukausitolkulla alavireisessä kunnossa.

Kisan mustaksi hevoseksi voitaisiin nostaa Ruotsin William Poromaa, joka oli Pekingissä yksi kovimmista yllättäjistä, vaikka mitaleja ei mukaan tarttunutkaan. Samat sanat voidaan todeta Perttu Hyvärisestä, joka teki Pekingissä elämänsä hiihtoja ja sijoittui 15 km (p) kisassa upeasti kuudenneksi.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi