Bolshunov voittoon Falunin letkajenkassa - Hakola paras suomalainen


Iivo Niskanen lähti perinteisen viidentoista kilometrin kilpailuun hakemaan revanssia perjantain katastrofin jälkeen.
Etusuora: 30.01.2021 15:00Hiihto
Bolshunov voittoon Falunin letkajenkassa - Hakola paras suomalainenVeikkaus
Aleksandr Bolshunov. Photo: Fil.Al from Comox, Canada, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Falun maailmancup 30.1.2021


Naisten 10 km (p) yhteislähtö

#UrheilijaTulos
1.Linn Svahn 🇸🇪25.57,1
2.Yulia Stupak+0,4
3.Therese Johaug 🇳🇴+0,9
4.Katharina Hennig 🇩🇪+1,1
5.Yana Kirpichenko+1,5
6.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+7,7
7.Jessica Diggins 🇺🇸+8,3
8.Heidi Weng 🇳🇴+8,8
9.Frida Karlsson 🇸🇪+9,6
10.Ebba Andersson 🇸🇪+12,9

12. Kerttu Niskanen +25,2
16. Krista Pärmäkoski +35,7
22. Johanna Matintalo +59,8
27. Laura Mononen +1.06,4
40. Vilma Nissinen +1.47,7


Miesten 15 km (p) yhteislähtö

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov35.16,3
2.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+0,4
3.Pål Golberg 🇳🇴+0,4
4.Emil Iversen 🇳🇴+4,0
5.Sjur Røthe 🇳🇴+4,3
6.Francesco de Fabiani 🇮🇹+4,9
7.Sergey Ustiugov+5,9
8.Ilia Semikov+6,4
9.Ivan Yakimushkin+6,6
10.Jens Burman 🇸🇪+6,7
14.Ristomatti Hakola 🇫🇮+10,4
18.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+14,0
19.Iivo Niskanen 🇫🇮+14,7
39.Markus Vuorela 🇫🇮+44,7
-Juho Mikkonen 🇫🇮DNF
Ennakko ja vihje


Falunin maailmancupin avauspäivä oli suomalaismiehillä totaalinen katastrofi. Paras suomalainen Iivo Niskanenkin jäi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle ja surkeiden suksien kanssa räpiköineet suomalaiset olivat ladulla lähinnä pujottelukeppeinä takaa kovempaa tulleille hiihtäjille.

Lauantaina Niskasella on kuitenkin mahdollisuus pyyhkiä perjantainen pettymys mielestään, kun edessä perinteisen hiihtotavan viidentoista kilometrin yhteislähtökilpailu. Niskaselle väliaikalähtö perinteisellä olisi toki ollut mieluisampi vaihtoehto, mutta yhteislähtökin huippuvireiselle Niskaselle sopii.

Falunissa yhteislähdössä hiihdetään Niskasen kannalta valitettavasti helpommalla latuprofiililla kuin perjantain kisassa, mikä tekee matkan varrella ratkaisujen tekemisen haastavaksi. Etukäteen kisasta voidaan odottaa loppukirikilpailua, mutta jos Niskasen lisäksi myös muut kovat innostuvat vauhdinpidosta, voidaan kärkijoukkoa saada harvennettua jo ennen viimeistä kirikierrosta.

Falunin profiililla kilpailun ykkössuosikiksi on nostettava kiriratkaisujen erikoismies Johannes Hösflot Kläbo. Norjan rakettimies hiihti perjantaina yhden uransa parhaista vapaan väliaikalähtökisoista, minkä perusteella hän on erinomaisessa vireessä. Jos matkalla vauhdinpito ei maita, on Kläbo erittäin vaikea voitettava.

Perjantain kilpailun voittaja Aleksandr Bolshunov on tietysti myös huomioitava voittokamppailussa. Bolshunov on jo aiemmin osoittanut, että hän on massalähdöissä lähes voittamaton. Bolshunov voi tehdä ratkaisuja sekä matkan varrella että loppukirissä, mikä antaa hänelle paljon taktista pelivaraa.

Perjantain kisassa huilivuorossa olleet norjalaiset Emil Iversen ja Pål Golberg on myös huomioitava kärkitaistossa. Molemmat ovat uhkuneet viime aikoina vahvaa kuntoa, ja perinteisen massalähtö on molempien ominaisuuksille erinomaisesti sopiva kilpailu.

Ennakkoon kovimpiin nimiin kuuluu tietysti myös joukko monia muita norjalaisia ja venäläisiä. Perjantaina kärkipään sijat miehittäneiden maiden hiihtäjät lienevät näkyvässä roolissa lauantainakin ja heidän keskinäinen paremmuusjärjestyksen on kiinni täysin päivän vireestä. Ehkä mielenkiintoisin nimi heistä on pitkästä aikaa maailmancupiin palaava venäläinen Andrei Larkov.

Mahdollinen jokerikortti venäläisten ja norjalaisten ulkopuolelta kärkitaistoon voisi olla Italian Francesco de Fabiani. Yhteislähtöjen erikoismies de Fabiani on ennenkin onnistunut erinomaisesti Falunissa, joten kisapaikan tulisi sopia hänelle. de Fabiani on kuitenkin todella arvaamaton urheilija, joka voi löytyä tuloslistalta joko palkintokorokkeelta tai kaukaa kärjen takaa.

Myös muille suomalaisille lauantain kilpailussa on tarjolla mahdollisuus kasvojenpesuun perjantaisen nöyryytyksen jälkeen. Vapaan kilpailun keskeyttäneelle Ristomatti Hakolalle perinteisen massalähtö on erityisen tärkeä kilpailu, sillä matkan pitäisi etukäteen ajatellen sopia täydellisesti hänen ominaisuuksilleen. Kaluston ja vireen sen salliessa tarjolla voisi olla jopa todellinen jättipotti.

Perttu Hyväriselle kilpailussa olisi puolestaan tärkeää saada katkaistua alavireinen putki kansainvälisissä kisoissa, sillä kyseessä on todennäköisesti hänen viimeinen maailmancupin kisansa ennen MM-kisoja. Onnistunut hiihto lauantaina tekisi hyvää itseluottamukselle.

Kisaan starttaavat suomalaisista myös Markus Vuorela ja Juho Mikkonen. Heille ei viime aikojen esitysten perusteella voi kummoista menestystä ennustaa.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaKläbo, Bolshunov
ToinenKläbo, Bolshunov, Iversen, Golberg
KolmasKläbo, Bolshunov, Iversen, Golberg, Belov, Yakimushkin, Semikov, Maltsev, Niskanen
Rivimäärä42 riviä
Rivin hinta8,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy30.1. klo 14:23
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi