Jatkuuko Iivo Niskasen hulppea meno perinteisen normaalimatkan kisoissa maanantaina?


Tour de Ski -kiertue saapuu maanantaina viimeiselle paikkakunnalleen Val di Fiemmeen.
Etusuora: 02.01.2022 19:58Hiihto
Jatkuuko Iivo Niskasen hulppea meno perinteisen normaalimatkan kisoissa maanantaina?
Kuva: Touho Häkkinen
Veikkaus
Iivo Niskanen.
Miesten 15 km yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Tour de Skillä on vuorossa enää kaksi osakilpailua. Edellistä viimeisenä miehillä on vuorossa 15 km perinteisen yhteislähtö Val di Fiemmessä.

Suomalaisittain tilanne on mielenkiintoinen, sillä Iivo Niskanen on hyvissä asemissa ennen kahta normaalimatkan kilpailua. Erityisesti maanantaina Niskaselta odotetaan vahvaa vetoa.

Tour de Skin tilanne 4/6

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴00.00
2.Pål Golberg 🇳🇴+1.03
3.Alexander Bolshunov+1.19
4.Erik Valnes 🇳🇴+2.03
5.Francesco de Fabiani 🇮🇹+2.21
6.Iivo Niskanen 🇫🇮+2.25
7.Ivan Yakimushkin+2.42
8.Calle Halfvarsson 🇸🇪+3.23
9.Deis Spitsov (RUS+3.23
10.Alexander Terentev+3.27
29.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+4.58
45.Lauri Vuorinen 🇫🇮+5.58
55.Remi Lindholm 🇫🇮+7.01
72.Ville Ahonen 🇫🇮+9.42


Kuluneella hiihdon maailmancup -kaudella on kilpailtu kaksi perinteisen normaalimatkan kilpailua, jotka molemmat Niskanen on voittanut. Jälkimmäinen näistä tuli erittäin vakuuttavaan tyyliin Lenzerheidessa, kun eroa kakkoseen kertyi lähes 20 sekuntia.

Niskanen on yksi maanantain kilpailun suosikeista, mutta helppoa hänellä ei tule olemaan. Kilpailun kokonaistilannetta ajatellen Niskasen olisi saatava revittyä eroa kilpakumppaneihinsa, sillä etukäteisoletuksissa suomalainen tuskin tulee erityisesti loistamaan loppunousussa. Olisikin yllätys mikäli maanantaina ei pidettäisi kovaa matkavauhtia.

On kuitenkin mainittava, vaikka Niskasella on erittäin kovat tilastot maailmancupin perinteisen 15 km kisoista, niin vastaavan pituisten matkojen yhteislähdöt eivät ole suuremmin kulkeneet: Edelliset kolme 15 km (p) yhteislähtöä on päättynyt sijoihin 7 – 19 – 10.

Alexander Bolshunov on tällä hetkellä Tourin kokonaistilanteessa kolmantena ja hän tuskin tulee Niskasen tavoin tyytymään kyttäilyyn. Bolshunovilta ja Niskaselta nähtiin Lillehammerin viestissä pienoista yhteistyötä, kun kaksikko osui samalle osuudelle, tapahtuuko näin jälleen maanantaina?

Vauhdinpitotalkoisiin uumoillaan osallistuvan Bolshunovin lisäksi myös muita venäläishiihtäjiä. Tarjokkaita vetotyöhön ja etapin kärkisijoille itänaapurin leiristä löytyy useita. Ainakin Ilja Semikov, Ivan Jakimushkin ja Aleksei Tshervotkin omaavat saumat kärkikolmikkoon, mikäli kiriherkät norjalaiset saadaan karistettua matkan aikana kannoilta.

Johannes Hösflot Kläbo saapuu Val di Fiemmeen turvallisen tuntuisessa reilun minuutin kokonaistilanteen johdossa. Norjalaisen ei tarvitse esittää maanantaina taikoja, vaan peesata kärkeä ja iskeä lopussa mikäli rahkeissa on vielä varaa. Kläbo vaikuttaa olevan niin hurjassa iskussa, että Niskanen, Bolshunov ja kumppanit saavat tehdä täyden päivätyön, mikäli aikovat rakettimiehen kannoiltaan pudottaa.

Norjalaisista on syytä seurata myös Pål Golbergia ja Erik Valnesia, jotka taitavat perinteisen erinomaisesti ja ovat myös vahvoja kirissä. Samat sanat koskevat Francesco de Fabiania, joka hiihtää hienoa Touria. Italialainen oli viime vuonna Val di Fiemmessä toinen ja muutamaa viikkoa myöhemmin Falunin 15 km (p) yhteislähtökisassa kuudes, jolloin mukana olivat myös Norjan ykkösnimet.

Calle Halfvarssonin viime vuodet ladulla eivät ole olleet niitä helpoimpia, mutta nyt näyttää jälleen kulkevan. Halfvarssonilta nähtiin Obersdorstdorfissa poikkeuksellisen kovaa menoa alkukauden tuloksiinsa nähden - jatkuuko hyvä meno myös Val di Fiemmessä, vai oliko Oberin menestys vain suonenveto?

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi