Kontiolahdella yllätysvoittaja – Tuomas Harjulalta mahtava suoritus!


Miesten 20 km normaalimatka sai kunnian käynnistää ampumahiihdon maailmancup kauden 2020/2021.
Etusuora: 28.11.2020 13:28Ampumahiihto
Kontiolahdella yllätysvoittaja – Tuomas Harjulalta mahtava suoritus!
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Tuomas Harjula.
Miesten 20 km normaalimatka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Kontiolahti, 28.11.2020


Miesten 20 km

#UrheilijaTulos
1.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴48.57,0 (0)
2.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+19,6 (1)
3.Erik Lesser 🇩🇪+1.03,6 (1)
4.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.05,9 (1)
5.Ondrej Moravec 🇨🇿+1.06,9 (0)
6.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+1.31,8 (2)
7.Jakov Fak 🇸🇮+1.32,0 (1)
8.Emilien Jacquelin 🇫🇷+2.02,1 (2)

14. Tuomas Harjula 2.47,1 (1)
60. Tero Seppälä +6.26,6 (5)
66. Jaakko Ranta +6.56,4 (3)


Kisan ennakko


Miesten ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyy ilman yhtä suurista, kun Martin Fourcade ampui viimeiset kisapanoksensa lappu rinnassa viime vuonna juuri Kontiolahdella. Ranskalaisnimen uupuminen lähtölistoilta nostattaa Johannes Thingnes Bön asemaa ampumahiihdon ykkösnimenä.

Bö on putsannut maailmancupin kahtena edellisvuotena. Viime kaudella norjalainen ylsi peräti 13 kertaa henkilökohtaisessa kisassa palkintopallille – vain 4 kertaa hän jäi top3:n ulkopuolelle. Viime kaudella miehet hiihtivät kolme 20 km:n normaalimatkojen kilpailua, joissa Bön sijoitukset olivat 1-2-10. Kymmenes sija Östersundin avausviikonlopulta selittyy pitkälti koko Norjan joukkueen suksihuollon epäonnistumisella.

Bö on osallistunut Sjusjöenin testikisoihin pari viikkoa sitten, mutta siellä mies ei kuitenkaan ollut vahvin. Testikisoissa parhaiten ovat menestyivät miehen veli Tarjei Bö ja Vetle Sjaastad Christiansen, jotka kuuluvat myös suosikkeihin Kontiolahden maailmancupin avauskisassa. Johannes Bön kisat kaatuivat ammuntapaikalla heikkoon suorittamiseen, mutta suksella hän on ollut vauhdikkain.

Bön veljesten ja Christiansenin lisäksi myös Johannes Dale on mielenkiintoinen kaveri seurattavaksi lauantaina. Dale nousi viime kaudella miesampumahiihdon kuumimpien nimien listalle. Kokonaiscupissa 23-vuotias norjalainen ylsi kymmenenneksi. Sjusjöenin testikisat eivät kuitenkaan menneet miehen osalta nappiin, sillä hän jäi starteissa kauas kärjestä.

Fourcaden saappaisiin tunkua


Ilman Fourcadeakin, on Ranskalla heittää kauden kisoihin hurjia menijöitä. Erityisesti Quentin Fillon-Maillet ja Emilien Jacquelin ovat suuria suosikkeja palkintopallille lauantaina.

Ampumahiihtosirkuksen nopeimpiin hiihtäjiin lukeutuva Fillon-Maillet on aina Bölle uhka, mikäli vain ranskalainen ampuu tasolleen hyvin. Viime kaudella Fillon-Maillet oli normaalimatkojen maailmancupissa kolmas, mutta toistaiseksi osakilpailuvoitot normaalimatkoilla ovat vielä kiertäneet miestä.

Jacquelin lunasti viime kaudella paikkansa Ranskan maailmancup joukkueessa, eikä jättänyt kenellekään epäselväksi kuuluuko mies mailman terävimpään ampumahiihtoelittiin. Jacquelin parhaimmat näytöt eivät kuitenkaan ole normimatkoilta, vaan takaa-ajoista ja sprinteistä. 25-vuotias ranskalainen on kuitenkin viime vuosina kehittynyt ammunnassa ja jos kehitystahti jatkuu samana tällä kaudella, tulee mies olemaan kova nimi tässäkin kilpailumuodossa. IBU:n haastattelussa Jacquelin kertoo harjoituskautensa menneen hyvin ja ominaisuuksiensa kehittyneen, joten odotamme mielenkiinnolla kauden avausta.

Edellä mainittujen ranskalaisten lisäksi myös Simon Desthieux on erittäin varteenotettava nimi Kontiolahdella. Muista kuin ranskalaisista ja norjalaisista erityisesti Benedikt Doll ja Alexander Loginov ovat potentiaalisia nimiä kärkisijoille.

Tero Seppälä avaa kautensa


Suomalaisista suurimmat katseet kohdistuvat Tero Seppälään, joka otti viime kaudella mukavan harppauksen kehityksessään kohti aivan terävintä kärkeä. Seppälällä ei ole vielä tällä kaudella virallisia kisoja allaan, mutta Oloksen leirikisassa mies oli suvereeni suomalaisten keskisessä kilpilussa. Toistaiseksi Seppälän paras sijoitus normaalimatkalta maailmancupissa on 26. sija Östersundista (2019).

Lauantaina Kontiolahdella nähdään muista suomalaisista myös Jaakko Ranta, joka nappasi voitot Kontiolahden GP -kisoissa ja Tero Harjula.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaJ. Bö, Jacquelin
ToinenJ. Bö, T. Bö, Jacquelin, Fillon-Maillet
KolmasJ. Bö, T. Bö, Jacquelin, Fillon-Maillet
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy28.11. klo 11:58
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 20 km normaalimatka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi