Kläbo säntää suosikkina miesten takaa-ajoon – muista sijoista odotettavissa tiukka kamppailu


Miesten 20 km takaa-ajo päättää Rukan maailmancupin maastohiihdot.
Etusuora: 26.11.2022 20:28Hiihto
Kläbo säntää suosikkina miesten takaa-ajoon – muista sijoista odotettavissa tiukka kamppailu
Kuva: Vappu Jaakkola
Veikkaus
Perttu Hyvärinen
Miesten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Hiihdon maailmancup-kauden avausviikonloppu Rukalla päättyy maastohiihdon osalta miesten 20 km vapaan hiihtotavan takaa-ajoon. Rukan jälkeen maastohiihtäjät kilpailevat jo ensi viikolla Lillehammerin maailmancupissa.

Rukalla miesten ykkösnimi maastohiihdossa on ollut Johannes Hösflot Kläbo. Ennen kauden alkua Kläbo oli murehtinut medialle jo kesällä loukkaamaansa takereittään, joka ei ole parantanut toivotulla tavalla. Tämä ei näytä kuitenkaan hidastaneen miehen menoa, sillä Norjan kauden avauksessa Beitostölenissä mies oli ykkönen ja Rukalla norjalaisässä vei nimiinsä sprintin sekä lauantain 10 km perinteisen kilpailun.

Kläbo lähtee 20 km takaa-ajoon 20 sekunnin erolla seuraavaan. On melko yhdentekevää, yrittääkö Kläbo pitää eron takana tulijoihin vai antaako muiden napata itsensä kiinni, sillä hän on vahva suosikki voittamaan mihin tahansa taktiikkaan hän päätyykään.

Lähtölistaa takaa-ajoon

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴00.00
2.Pål Golberg 🇳🇴+21
3.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+28
4.Calle Halfvarsson 🇸🇪+33
5.Andrew Musgrave 🇬🇧+40
6.Erik Valnes 🇳🇴+41
7.Hans Christer Holund 🇳🇴+44
8.Janosch Brugger 🇩🇪+46
9.William Poromaa 🇸🇪+48
10.Mattis Stenshagen 🇳🇴+51
12.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+53
18.Lauri Lepistö 🇫🇮+1.10
23.Markus Vuorela 🇫🇮+1.17
36.Joonas Sarkkinen 🇫🇮+1.29
38.Niko Anttola 🇫🇮+1,30
41.Arsi Ruuskanen 🇫🇮+1.33
43.Remi Lindholm 🇫🇮+1.34
58.Emil Liekari 🇫🇮+1.49


Suomen miehistä sunnuntain kisaan eivät starttaa: Juuso Haarala, Petteri Koivisto, Joni Mäki, Lauri Vuorinen


Kläbon takana peli on sitten aivan täysin auki ja podiumille nousijaehdokkaita on läjäpäin. Suurimpia suosikkeja ovat erityisesti Martin Loewström Nyenget sekä Calle Halfvarsson. Nyenget on ollut alkukauden ensimmäisissä kisoissa erinomaisessa iskussa ja sunnuntain kisaan hän lähtee 28 sekuntia Kläbon takaa. Halfvarsson aloitti lauantain kympin hurjaa kyytiä ja sijoittui lopulta neljänneksi (+33). Nyengetille ja Halfvarssonille perinteinen hiihtotapa on suotuisampi, mutta vapaa kulkee myös.

Pål Golberg oli lauantaina kisan kakkonen, mutta vapaa hiihtotapa on norjalaiselle heikompi tapa taittaa matkaa. Golberg on menestynyt urallaan matkalla kuin matkalla, mutta kirkkain henkilökohtainen menestys on tullut sprinteistä, joten 20 km vapaan kisa ei kuulu miehen suosikkeihin.

Andrew Musgrave ja Hans Christer Holund starttaavat noin 40 sekuntia Kläbosta. Molemmat ovat parhaimmillaan vapaalla ja pitkillä matkoilla. Erityisesti Holundilta voidaan odottaa vauhdinpitoa, mikäli kilpailu meinaa mennä kyttäilyksi. Musgrave hiihti jo Beitostölenissä hyvän vapaan kympin, ja lauantain kilpailu antoi varmistuksen sille, että britti on oivassa iskussa.

Suomalaisista parhaimmista asemista matkaan ampaisee Perttu Hyvärinen, joka hiihti perinteisellä sijalle 12. Muutamien sekuntien sisällä suomalaisesta lähtee iso nippu muita hiihtäjiä, joten Hyvärisellä on hyvä ryhmä lähteä ajamaan edellämenijöitä kiinni.

Huom! Supertriplaan bonusrahaa 10 000 euroa

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi