Bolshunov voima liikaa muille Ski Tourin pitkällä matkalla


Hiihdon FIS Ski Tour jatkui torstaina pitkän matkan yhteislähtökilpailulla. Aleksander Bolshunov näytti jälleen muille menemisen mallia. Iivo Niskanen hyytyi kauas kärjestä.
Etusuora: 20.02.2020 15:54Hiihto
Bolshunov voima liikaa muille Ski Tourin pitkällä matkallaVeikkaus
Iivo Niskanen Rukalla 2019
Miehet 34 km (v), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


FIS Ski Tour Meråker 20.2.2020 miehet


Miehet 34 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov1:19.34,9
2.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+51,7
3.Emil Iversen 🇳🇴+51,8
4.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+52,4
5.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+52,8
6.Dario Cologna 🇨🇭 
7.Sjur Røthe 🇳🇴 
8.Roman Furger 🇨🇭+55,4
9.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+55,5
10.Andrey Melnichenko+57,6

19. Iivo Niskanen (FIN) +1.50,7
49. Lari Lehtonen (FIN) +5.29,0
50. Markus Vuorela (FIN) +5.29,3
68. Lauri Vuorinen (FIN) +7.58,7Kisan ennakko ja vihje


Miesten yhteislähtökilpailut ovat joskus leikittelyä, missä eroja ei saada millään aikaiseksi ja ratkaisut nähdään viimeisen kilometrin matkalla. Nyt kaikilla kilpailijoilla on kuitenkin kolme kovaa FIS Ski Tourin osakilpailua jo takana. Edes tiistaina käyty sprintti ei ollut perinteinen leikittelykilpailu, vaan mäkinousut vaativat varmasti veronsa.

Rasitusta on siis paljon alla ja lisäksi tulevalla reitillä riittää korkeuseroa. Profiili on raskas, minkä vuoksi katkeamisia saatetaan nähdä ja isossa rasituksessa kovakuntoisimmat urheilijat nousevat väkisin kärkisijoille. Tämä saattaa tietää noutajaa Johannes Hösflot Kläbon kaltaisille kiritykeille.


Niskasen luonteen tuntien, häneltä voidaan tietyllä tapaa jopa odottaa itsetuhoista hiihtoa


Kun samalla kilpaillaan Tourin kokonaissijoituksista, ainakin 50 km vapaan hallitseva maailmanmestari Hans Christer Holund haluaa varmasti pitää kovaa vauhtia matkalla. Hän on kokonaisajassa minuutin kärkeä perässä, mutta torstaina hänellä on mahdollisuus nostaa itsensä aivan kärkitaistoon.

Eikä olisi yllätys, vaikka myös perinteisen 50km olympiavoittaja Iivo Niskanen nähtäisiin kärjessä vauhdinpitäjänä. Niskaselle pitkä matka ja kova rasitus sopivat, vaikka yhteislähtö ei niinkään.

Kiritaistoissa Niskasella ei ole mahdollisuuksia, eikä hänellä ole myöskään mitään hävittävää, kun eroa Tourin kokonaistilanteessa on kärkeen lähes pari minuuttia. Niskasen luonteen tuntien, häneltä voidaan tietyllä tapaa jopa odottaa itsetuhoista hiihtoa, missä hän tappaa omat mahdollisuutensa vetojuhtana yrittäessään päästä porukasta eroon.

Tourin kärkimiehistä pitkä matka saattaa olla tiukin paikka Pål Golbergille, joka on pärjännyt paremmin perinteisellä hiihtotavalla sekä Erik Valnesille, joka on enemmän sprinttimiehiä.

Ski Tourin tilanne miehet 3/6

#UrheilijaTulos
1.Pål Golberg 🇳🇴34.50,8
2.Alexander Bolshunov+23,0
3.Sjur Røthe 🇳🇴+42,0
4.Erik Valnes 🇳🇴+56,0
5.Martin Loewstrom Nyenget 🇳🇴+58,0
6.Hans Christer Holund 🇳🇴+1.01,0
7.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+1.20,0
8.Simen Hegstad Kruger 🇳🇴+1.21,0
9.Martin Johsnrud Sundby 🇳🇴+1.25,0
10.Denis Spitsov+1.28,0

13. Iivo Niskanen (FIN) +1.50,0
51. Markus Vuorela (FIN) +5.20,0
53. Lauri Vuorinen (FIN) +5.22,0
56. Lari Lehtonen (FIN) +5.31,0

Bolshunov vastaan norjalaiset


Venäjän Alexander Bolshunov on ollut tämän kauden kovakuntoisin urheilija ja hän tuskin putoaa kärkiletkan kyydistä. Koska venäläiseltä löytyy myös kirikykyä, on hänet pakko asettaa kilpailun ykkössuosikiksi.

Sjur Röthe ja Simen Hegstad Krüger ovat myös pärjänneet tämän kauden vapaan kisoissa ja ovat kovassa kunnossa. Kevytrakenteisille urheilijoille Tourin pitkäjaksoinen rasitus sopii varmasti paremmin ja näistä miehistä kumpikaan tuskin nuukahtaa kesken matkan.

Kirikykyä ei ole kummallakaan aivan mahdottomiin, mutta reitin haastavat nousuosuudet sopivat kaksikolle kuin nenä päähän. Näissä nousuissa lepää myös Holundin ja Niskasen mahdollisuudet. Tappavan tasaisella vauhdinpidolla tulee tiputtaa porukasta hiihtäjiä yksi kerrallaan.

Meråkerin pitkällä matkalla riittää kivuttavaa.
Meråkerin pitkällä matkalla riittää kivuttavaa.


Hurjan norjalaisjoukkueen seuraava kova nimi on Finn Hågen Krogh, jolla on edellä mainituista selkeästi paras loppukiri. Krogh oli yllättävän vahva myös Tourin alkuvaiheen distanssimatkoilla, joten hän saattaa hyvinkin roikkua porukan mukaan loppuun saakka.

Mikäli loppusuoralle mennään porukassa, löisimme lantit likoon Kroghin puolesta.

Mielettömästä norjalaispanoksesta kertoo paljon se, että Martin Jonsrud Sundby on joukoissa mukana, mutta ei kuulu missään nimessä tällä hetkellä Norjan kärkikaartiin. Myös kokenut Dario Cologna on perinteisesti pärjännyt näillä matkoilla, mutta tämä kausi on ollut kokonaisuutena alavireinen.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Miesten kilpailuissa supertriplan pelaaminen on varsin hankalaa, sillä mahdollisia menestyjiä on useita. Odotettavissa on, että matkan aikana kärjessä nähdään Niskanen, Bolshunov ja pitkä liuta norjalaisia.

Röthelle ja Krügerille kilpailun korkeat nousuosuudet sopivat sen verran hyvin, että kevytrakenteisille kiipijöille pitää antaa tästä pieni lisäetu. Kirimiesten mehut todennäköisesti puristetaan irti viimeistään viimeisessä nousussa, jolloin myös Holund saattaa rimpuilla ittensä podiumille.

Peli-idea - Supertripla 2

1.Bolshunov, Röthe, Krüger
2.Bolshunov, Röthe, Krüger
3.Bolshunov, Röthe, Krüger, Holund
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy20.2.2020 klo 14:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miehet 34 km (v), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi