Kuka voittaa miesten yhteislähdön? Samuelsson ei kilpaile


Lenzerheiden ampumahiihdon maailmancupviikonloppu päättyy miesten yhteislähtöön.
Etusuora: 17.12.2023 08:00Ampumahiihto
Kuka voittaa miesten yhteislähdön? Samuelsson ei kilpaile
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Huom. Juttua muokattu kello 12:20. Sebastian Samuelsson ei kilpaile sunnuntaina.

Lauantain takaa-ajo osoitti viimeistään, että norjalaiset ovat pikkuhiljaa löytämässä totutun terän ja valtaamassa laajalla rintamalla kärkisijoja.

Johannes Thingnes Bö ei joutunut pistämään lauantaina kaikkea peliin ja näin ollen norjalaistähti pääsee lähtemään yhteislähtöön hieman kilpaikumppaneitaan palautuneempana. Miehillä on ollut tiukka viikonloppu, sillä sunnuntain kisa korkeassa ilmanalassa on jo kolmas kolmeen päivään. JTB on parantanut Hochfilzenistä lähtien hiihtovauhtiaan, mutta se ei vielä ole kuitenkaan yhtä ylivoimaista kuin edelliskausina on nähty.

Endre Strömsheim on tuoreehko nimi norjalaiskatraaseen, joka on syytä ottaa vakavasti. Strömsheim on tehnyt menneinä vuosina kovaa jälkeä IBU Cupissa ja nyt tulosta syntyy myös maailmancupissa tasaisen varmasti. Takaa-ajossa Strömsheim oli kisan nopein hiihtäjä ja lopputuloksissa upeasti toinen. Johannes Dale-Skjevdal on kelpo ampuja ja myös hiihto kulkee. Dale-Skjevdalilla ei ole tältä kaudelta vielä ainuttakaan "nappikisaa", vaikka hyviä sijoituksia onkin tullut.


Ranskalaisia ei ole tällä kaudella palkintokorokkeella heilunut, mutta heitä ei ole silti syytä sivuuttaa sunnuntaina edes voittotaistosta. Quentin Fillon Maillet, Eric Perrot ja Emilien Jacquelin ovat kaikki todella nopeita penkalla. Miesten hiihtovauhtikin on ollut hyvää ja olisi jo kumma, jos joku ranskalaisista ei pikkuhiljaa saisi alleen hyvää onnistumistä.

Saksalaiset ovat menestyneet hienosti alkukautena. Benedikt Dollille sopii korkea ilmanala, vaikka takaa-ajossa ammunta sakkasi. Philipp Nawrath ja Johannes Kühn eivät ole urallaan loistaneet yhteislähdöissä, mutta heitä on syytä pitää silmällä vahvan alkukauden johdosta. Myös hyvät ampujat Justus Strelow ja Philipp Horn saattavat yllättää. Strelow´n hiihtovauhti on kuitenkin niin hidasta, että hän tarvitsisi käytännössä nolla-ammunnan, jotta hänet nähtäisiin korkeimmilla sijoilla.

Huom. Juttua muokattu kello 12:20. Sebastian Samuelsson ja Sturla Holm LAegreid eivät kilpaile sunnuntaina.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi