Etelätalo ja Kuusela menestysjahdissa keihäsfinaalissa – Lue ennakko!


Suomalaisittain suuri mielenkiinto Münchenin EM-kisojen päätöspäivänä kohdistuu miesten keihäsfinaaliin, jossa on mukana kaksi suomalaista.
Etusuora: 21.08.2022 07:58Yleisurheilu
Etelätalo ja Kuusela menestysjahdissa keihäsfinaalissa – Lue ennakko!
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Veikkaus
Toni Kuusela.
Miesten keihäs, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Münchenin EM-kisojen keihäsfinaaliin on kaksi hieman muista erottuvaa ennakkosuosikkia.

Jakub Vadlejch on ollut läpikauden erittäin varmassa kunnossa ja on valmis tavoittelemaan uransa ensimmäistä arvokisavoittoa. Tokiossa Vadlejch oli toinen, Eugenessa kolmas ja vuoden 2017 MM-kisoissa hän heitti hopealle. Tsekin kauden paras tulos ja samalla ennätys syntyi kauden avauskisassa Dohassa 90,88. Tämän jälkeen 85 metriä on mennyt rikki kuudessa kisassa. Kaksi viikkoa sitten Timanttiliigassa keppi kaarsi lukemiin 86,68.

Julian Weber oli Eugenen nelonen, mutta olisi pienoinen yllätys, mikäli tällä kertaa saksalainen ei kotiyleisön edessä onnistuisi mitalia nappaamaan. Viimeisissä viidessä kilpailussa keihäs on kaartanut lyhimmillään lukemiin 84,94, jota pidemmällä koko kautena finalisteista on heittänyt vain kolme miestä.

Vitezslav Vesely ei ollut esittänyt mitään kummoista ennen Tokiota, mutta niin vain Jan Zeleznyn suojatti lähti kotimatkalle olympiapronssi kaulassaan. 39-vuotias konkari on erittäin kova arvokisaurheilija, eikä häntä voi sulkea pois edes voittotaistosta, vaikka miehen tulostaso ei ole kauden aikana päätä huimannut. Miehen kauden paras on 85,97.

Andreas Hofmann latasi kesäkuun alussa 87,32, mutta tämän jälkeen heitto on ollut aivan hukassa selkävaivan takia ja hän selviytyi niukasti finaaliin kotikisoissaan.

Lassi Etelätalo on aina esittänyt kauden parastaan arvokisafinaalissa ja toivotaan, että näin kävisi tälläkin kertaa. Kuntopiikki vaikuttaa löytyneen oikeaan aikaan, sillä kauden paras 84,62 syntyi juuri EM-kenraalissa Kalevan kisoissa.

Myös Toni Kuuselan kauden paras 84,01 syntyi Joensuun Kalevan kisoissa. Kuusela on ollut poikkeuksellisen luottavainen karsintansa jälkeen, että kovaa tulosta on tiedossa sunnuntaina. Tätä toivoo varmasti myös Suomen kansa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten keihäs, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi