Loginov palasi voittokantaan Anterselvassa MM-kisojen kynnyksellä


Venäjän Aleksander Loginovin on jälleen kunnossa, kun arvokisat lähestyvät.
Etusuora: 22.01.2021 16:00Ampumahiihto
Loginov palasi voittokantaan Anterselvassa MM-kisojen kynnyksellä
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Miesten normaalimatkan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Ampumahiihto, Anterselva 22.1.2021


Miesten normaalimatka 20 km

#UrheilijaTulos
1.Alexander Loginov48.41,8 (0)
2.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+58,5 (2)
3.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.10,6 (2)
4.Lukas Hofer 🇮🇹+1.10,7 (2)
5.Anton Dudchenko 🇺🇦+1.10,9 (0)
6.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+1.18,1 (2)
7.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+1.22,2 (2)
8.Simon Eder 🇦🇹+1.25,2 (1)
9.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴+1.50,4 (2)
10.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+1.56,4 (4)

19. Tero Seppälä +2.45,6 (3)
64. Tero Harjula +6.06,8 (4)
66. Olli Hiidensalo +6.18,6 (5)Ennakko ja vihje


Anterselvassa ampumahiihdon maailmancupin toisena kisapäivänä ohjelmassa on miesten normaalimatka. 20 kilometrin fyysisesti ja henkisesti raastava kilpailu, jossa jokainen ohilaukaus voi olla kohtalokas, imee varmasti korkeassa ilmanalassa jokaisesta miehestä viimeisetkin voimanrippeet.

Kauden avanneessa normaalimatkan kilpailussa Kontiolahdella Suomen Tuomas Harjula yllätti varmasti kaikki muut kuin itsensä, kun hän saavutti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet sijoittuen upeasti neljänneksitoista. Toistaiseksi nuo ovat Harjulan ainoat mc-pisteet.

Perjantaina Harjula pääsee jälleen kilpailemaan paraatimatkalleen. Sekä makuulta että pystyltä tällä kaudella 89 prosentin varmuudella osunut 22-vuotias suomalainen pystyy normaalimatkalla paikkaamaan hiihdossa menettämiään sekunteja ampumapenkalla. Korkea ilmanala sekä Anterselvan helpompi latuprofiili suosinevat myös Harjulan ominaisuuksia.

Kärkitaistoon suomalainen ei kuitenkaan vielä toistaiseksi osallistu. Kärkipäässä nähtäneen jälleen kerran norjalaisinvaasio, vaikka vahvaan hiihtoon suorituksensa perustaville norjalaisille armoton normaalimatka onkin ehkä se kaikkein heikoin. Minuutin tai kahden repiminen kiinni ladulla ei 20 kilometrin matkallakaan mikään helppo tehtävä.

Ykkössuosikiksi kilpailuun on nostettava kauden komeetta Sturla Holm Lægreid, joka tavoittelee jo kauden viidettä voittoaan. Kauden ensimmäisen normaalimatkan voittanut norjalainen on tiputtanut tauluja tällä kaudella 94 prosentin varmuudella, minkä perusteella nollat normaalimatkalla ovat Lægreidille täyttä realismia.

Alkukauden ammuntansa kanssa tuskaillut Johannes Bö sai Oberhofissa paikoitellen taas kiinni ammunnasta ja juhli voittoa molemmissa pikakisoissa. Neljän ammunnan kisoissa Bön ammunta kuitenkin jälleen hajosi, mikä ennustaa vaikeuksia normaalimatkalle. Anterselvassa norjalaistähden apuna ei myöskään ole raastavaa latuprofiilia, joka helpottaisi ammunnan tappiosekuntien kirimistä ladulla.

Normaalimatkalla kannattaa seurata tarkkaan ranskalaisia, joiden suorituksissa on ollut epätasaisuutta. Emilien Jacquelin, Fabien Claude, Simon Desthieux sekä Quentin Fillon Maillet pystyvät kaikki neljään peräkkäiseen nolla-ammuntaan, mikä vie normaalimatkalla heidät lähes varmuudella palkintokorokkeelle.

Saksan Arnd Peiffer on myös varteenotettava nimi kärkitaistoon. Kokenut saksalainen on pudotellut laikkoja tällä kaudella 90 prosentin tarkkuudella ja Anterselva on ollut hänelle usein menestyksekäs kilpailupaikka. Myös hänen maanmiehensä Erik Lesser on juuri normaalimatkoilla mies, jonka suorituksia pitää seurata tarkkaan.

On mielenkiintoista seurata myös, kuinka edellisessä kilpailussa Oberhofissa palkintokorokkeelle nousseet Felix Leitner ja Benjamin Weger pärjäävät perjantain kilpailussa. Kumpikaan ei kuulu ampumahiihdon maailmancupin nopeimpiin hiihtäjiin, mutta normaalimatkalla heillä on kaikki mahdollisuudet nousta jälleen parrasvaloihin. Se tosin vaatii virheetöntä ammuntasuoritusta.

Tero Seppälälle normaalimatkan kilpailut ovat olleet usein haastavia. Suomen ykkösampumahiihtäjälle neljän ehjän ammunnan saaminen samaan kilpailuun tuntuu usein olevan ylivoimainen tehtävä ja normaalimatkalla se on kohtalokasta. Pistesija olisi jo hyväksyttävä suoritus. Nollilla mahdollisuus olisi jopa jättipottiin, mutta Seppälän ammuntavarmuudella se mahdollisuus on seittiäkin ohuempi.

Suomen kolmas edustaja kilpailussa on joko Olli Hiidensalo tai Jaakko Ranta. Heille molemmille edessä on haastava, mutta samalla myös suurten mahdollisuuksien kilpailu.

Veikkausvihjeet


HUOM! Supertriplan jakosummaan lisätään 5000 € bonusrahaa!

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaLaegreid
ToinenJ. Bö, E. Jacquelin, F. Claude, A. Peiffer
KolmasJ. Bö, E. Jacquelin, F. Claude, A. Peiffer, T. Bö
Rivimäärä9 riviä
Rivin hinta1,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy22.1. klo 14:13
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten normaalimatkan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi