Fourcade normaalimatkan maailmanmestaruuteen – Seppälä yhdeksällä sakolla kaukana kärjestä


Keskiviikkona Anterselvan MM-kisoissa kilpailtiin miesten normaalimatkan kilpailu, jonka voitti Martin Fourcade.
Etusuora: 19.02.2020 08:40Ampumahiihto
Fourcade normaalimatkan maailmanmestaruuteen – Seppälä yhdeksällä sakolla kaukana kärjestäVeikkaus
Martin Fourcade. Kuva: Andrew Fedorov / CC BY
Miesten normaalimatka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Miehet normaalimatka 20 km

#UrheilijaTulos
1.Martin Fourcade 🇫🇷49.43,1
2.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+57,0
3.Dominik Landertinger 🇦🇹+1.22,1
4.Jakov Fak 🇸🇮+1.30,2
5.Benjamin Weger 🇨🇭+2.25,5
6.Tarjei Bø 🇳🇴+2.33,6
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+2.34,6
8.Leif Nordgren 🇺🇸+3.04,3

66. Olli Hiidensalo (5) +8.09,4
87. Tero Seppälä (9) +11.04,7
95. Jaakko Ranta (7) +13.20,8Kisan ennakko


Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat keskiviikkona miesten normaalimatkalla. Martin Fourcade on kärkihiihtäjistä paras ampuja ja hänellä on tältä kilpailumatkalta suorastaan uskomaton rekordi: yhteensä 14 voittoa, 3 kakkostilaa ja 3 kolmostilaa. Vuosien 2013-2016 välillä Fourcade voitti kaikissa arvokisoissa 20 kilometrillä kultamitalin: kolme MM-kultaa ja olympiakullan. Hochfilzenissa 2017 mies merkautti vielä pronssimitalin jonon jatkoksi.

Tämän kauden maailmancupissa Fourcade voitti Östersundissa ja oli Pokljukassa toinen. Kaiken kaikkiaan edellisvuosien maailmancupissa Fourcade on ollut normaalimatkalla kahdeksassa edelliskilpailussa palkintopallilla!

Oikeastaan koko uran ajalta, Fourcaden ainoat tahrat ovat viime kevään MM-kisat Östersundissa (39.) ja PyeongChangin olympialaiset (viides) 2018.

Ranskalaisilta valtava panos kilpailuun


Fourcaden lisäksi ranskalaisilla on iskeä muutenkin aivan mahdoton nippu kilpailuun, vaikka takaa-ajossa loistavaa ammuntaa esittänyt ja sensaatiomaisesti MM-kultaan edennyt Emilien Jacquelin ei ole edes mukana Ranskan joukkueessa.

Viime vuoden MM-kutonen, Simon Desthieux oli tällä kaudella Östersundin normaalimatkalla kolmas. Kilpailussa, jossa Ranska otti neloisvoiton.

Quentin Fillon Maillet oli samassa kilpailussa kolmesta sakosta huolimatta palkintokorokkeella ja Pokljukassa samalla matkalla kahdella sakolla seitsemäs.

Hurjan ranskalaisarmadan täydentää Fabien Claude, joka on tämän matkan erikoismies. Claude oli Östersundissa seitsemäs ja Pokljukassa kolmas.

Saksa ja Venäjä lyömään kiilaa Ranska-Norja -maaotteluun?


Myös Norjalla on kova joukkue kilpailuun: Johannes Bö, Tarjei Bö, Vetle Sjåstad Christiansen ja Johannes Dale olivat kaikki kolme viikkoa sitten Pokljukan maailmancupissa kymmenen parhaan joukossa. Viime vuoden MM-kisoissa kaikki paitsi Dale hiihtivät itsensä top kymppiin.

Miesten kisassa yllätykset ovat tällä matkalla yleisiä. Norja-Ranska -maaotteluun tiukimmin yrittävät lyödä kiilaa saksalaiset ja venäläiset, joista koko joukkueellinen pystyy pöljänä päivänä pöläyttämään vaikka voittoon saakka.

Kovimmat venäläisodotukset kohdistuvat jo kaksi MM-mitalia voittaneeseen Alexander Loginoviin, mutta myös kokenut Evgeni Garanichev omaa venymispotentiaalia.

Saksan suurin toivo on hallitseva maailmanmestari Arnd Peiffer.

Seppälä Suomen toivo


Koska matka on kerta kaikkiaan yllätyksellinen, se avaa tietysti aina mahdollisuudet myös suomalaisille. Mikäli ammunta sujuu täydellisesti, tällä matkalla voidaan teoreettisesti haaveilla jopa mitalista, vaikka realistiset sijoitukset nappionnistumisellakin toki ovat jossain 15-20 parhaan joukossa.

Parhaat lähtökohdat kilpailuun on Tero Seppälällä (lähtönumero 50), jonka hiihtovauhti on viime vuosina petraantunut selkeästi. Takaa-ajossa Seppälä jäi kärjestä hiihtovauhdilla mitattuna reilun minuutin, mikä on jo sellainen ero kärkeen, että nolla-ammunnalla Seppälä tulisi olemaan valtavan korkealla tulosliuskalla.

Olli Hiidensalon (nro 85) takaa-ajo meni täysin penkin alle – seitsemän sakkoa pudotti suomalaisen kolmanneksi viimeiseksi – ja eroa kärkeen tuli hiihtovauhdissa lähes kaksi minuuttia. Normaalimatkalla tauluja pudottamalla sijoitukset 20-30 parhaan joukossa ovat Hiidensalon tavoitettavissa.

Kolmantena suomalaisena kilpailuun starttaa Jaakko Ranta lähtönumerolla 101.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Fourcade on tämän kilpailumuodon selkeästi tasaisin suorittaja ja ehdottomasti todennäköisin voittaja. Ranskalaiset maistuvat riveille muutenkin. Todennäköisimmät merkit Fourcaden kaveriksi ovat muu -merkit, mitkä osuvat miesten normaalikilpailussa todella helposti. Arvokisoissa usein yllättänyt Jakov Fak nostetaan ideamerkiksi.

Peli-idea - Supertripla 1

1.Fourcade
2.Fillon Maillet, Claude, Desthieux, Fak, muu 2. sija
3.Fillon Maillet, Claude, Desthieux, Fak, muu 3. sija
Rivimäärä21 riviä
Rivin hinta4,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy19.2.2020 klo 15:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten normaalimatka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi