Venyykö Seppälä yllätykseen normaalimatkalla?


Miesten normaalimatkalla voidaan nähdä suuriakin yllätyksiä. Suomalaisittain toivotaan, että yllättäjän nimi olisi Tero Seppälä.
Veijo Vaakanainen: 07.02.2022 11:58Ampumahiihto
Venyykö Seppälä yllätykseen normaalimatkalla?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten normaalimatka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Tiistaina Pekingin olympialaisissa ratkotaan mitalit miesten normaalimatkan kilpailussa. Rajussa kisamuodossa epätarkkuudesta sakotetaan ankarasti, joten tulosten ennakoiminen on erittäin vaikeaa, varsinkin Kiinan oikukkaissa sääoloissa.

Tiistaille sääennusteet eivät onneksi lupaa vastaavanlaisia puhureita, joita nähtiin sekaviestissä. Tuulta kisapaikalla kuitenkin on, joten puuskat voivat tehdä ajoittain kilpailusta arpapeliä.

Seppälällä realistinen mitalimahdollisuus


Tero Seppälä
on noussut kauden aikana aivan uudelle tasolle ja hän starttaakin ensimmäistä kertaa arvokisoihin sellaisista lähtökohdista, että mitalista puhuminen ei ole pelkkää haihattelua. Yllätys se toki edelleen olisi, mutta ei mikään sensaatio.

Normaalimatkoilla Seppälä ei vielä toistaiseksi ole saanut jättionnistumisia, mutta ammuntaprosenttien valossa hänellä pitäisi olla kisassa hyvät mahdollisuudet. Erityisesti makuulta loistavasti tauluja pudottanut suomalainen on kuulunut kauden parhaimpiin ampujiin,

Mikäli Seppälä onnistuisi ampumapaikalla kykyjensä ylärajoilla ja häntä hieman taitavammat hiihtäjät epäonnistuisivat, on mitali aivan suomalaisen käsien ulottuvilla. Kuitenkin jo sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon olisi erinomainen avaus olympiakisoille.


Lægreid ennakkosuosikki?


Kilpailun suurimpien ennakkosuosikkien arvioiminen on tälläkin kertaa erittäin vaikeaa. Olympialaisten hermopaine vielä lisää ennakoimisen haasteellisuutta, sillä viiden renkaan kisoissa nähdään usein yllättäviä menestyjiä.

Ykkössuosikki ammuntavoittoiseen kilpailuun lienee kuitenkin Norjan Sturla Holm Lægreid, joka saavuttanut maineen normaalimatkojen erikoismiehenä. Tosin edellisellä normaalimatkalla hän suoriutui omalla tasolleen “vaisusti”, sillä hän sijoittui viidenneksi.

Lægreidin maanmiehet Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö ovat hyviä veikkauksia jokaisen kilpailun kärkipäähän. Sekaviestin olympiavoittoa juhlinut kaksikko on kuitenkin usein pilannut normaalimatkan kisansa ampumapaikalla.

Kovat venäläishaastajat


Venäläisiä kannattaa seurata kilpailussa erittäin tarkasti. Anton Babikov juhli edellisessä normaalimatkan kilpailussa yllätysvoittoa ja erinomainen ampuja Said Karimulla Khalili saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan ollen kolmas.

Maan kestomenestyjä Aleksandr Loginov on myös hyvä veikkaus jokaisen kilpailun kärkitaistoon. Venäläinen on yleensä arvokisoissa parhaimmillaan, joten hänen olympiavoittonsakaan ei olisi yllätys. Koronatauon jälkeen hyvin sekaviestissä esiintynyt Eduard Latipov voi myös nousta mukaan kärkitaistoon.


Keski-Euroopan toivot


Ranskalaiskaksikko Quentin Fillon Maillet - Emilien Jacquelin on myös huomioitava jokaisessa kilpailussa. Ranskalaisten hiihtovauhti riittää kilpailussa mihin vaan, mutta normaalimatkalla vaaditaan vahvaa suorittamista myös ampumapaikalla.

Saksan Benedikt Doll on ollut nousuvireessä vuoden 2022 puolella ja hän voitti viimeisen henkilökohtaisen kilpailun ennen olympialaisia. Saksalainen on ennenkin onnistunut arvokisoissa, joten häneltäkin voidaan odottaa nousua mitalitaistoon.

Suomalaisista kilpailuun lähtevät Seppälän lisäksi myös Olli Hiidensalo, Tuomas Harjula ja Heikki Laitinen. Heistä erityisesti kannattaa seurata elämänsä vireessä ollutta Hiidensaloa, joka on usein onnistunut juuri arvokisoissa. Huippuonnistumisella Hiidensalo voisi olla tuloslistalla jopa kymmenen parhaan joukossa.

Katso kohteet ja kertoimet

HUOM: Miesten normaalimatkan supertriplan jakosummaan lisätään peräti 10 000 € bonusrahaa.
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten normaalimatka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi