Lägreid normaalimatkan kuningas - Seppälän hieno kisa kariutui viimeiseen ammuntaan


Pokljukan MM-kisat kääntyivät jälkimmäiselle puolikkaalleen, kun miehet ratkaisivat keskiviikkona normaalimatkan mitalien kohtalon.
Etusuora: 17.02.2021 17:12Ampumahiihto
Lägreid normaalimatkan kuningas - Seppälän hieno kisa kariutui viimeiseen ammuntaan
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten normaalimatkan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Ampumahiihdon MM Pokljuka 17.2.2021


Miesten normaalimatka 20 km

#UrheilijaTulos
1.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴49.27,6 (0)
2.Arnd Peiffer 🇩🇪+16,9 (0)
3.Johannes Dale 🇳🇴+40,9 (1)
4.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.12,9 (2)
5.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+1.13,5 (2)
6.Said Karimulla Khalili+1.45,3 (0)
7.Simon Eder 🇦🇹+1.59,7 (1)
8.Benedikt Doll 🇩🇪+2.06,9 (2)
9.Artem Pryma 🇺🇦+2.31,2 (1)
10.Roman Rees 🇩🇪+2.31,6 (1)
37.Tero Seppälä 🇫🇮+4.56,4 (4)
65.Tuomas Harjula 🇫🇮+6.34,6 (4)
94.Olli Hiidensalo 🇫🇮+11.48,1 (8)
Ennakko ja vihje


HUOM! Miesten normaalimatkan supertriplan jakosummaan lisätään peräti 10 000 € bonusrahaa.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat Slovenian Pokljukassa keskiviikkona miesten normaalimatkan kisalla. Tähän mennessä miesten henkilökohtaiset kisat ovat sujuneet hieman yllätyksellisissä merkeissä, sillä pikakisan paras oli Ruotsin Martin Ponsiluoma ennen ranskalaiskaksikkoa Simon Desthieux-Emilien Jacquelin.

Jacquelin kirkasti pronssinsa takaa-ajossa kullaksi ilmiömäisellä nolla-ammunnalla ja vauhdikkaalla hiihdolla. Ruotsin menestyskulkua jatkoi takaa-ajossa Sebastian Samuelsson nousemalla kahdeksannelta sijalta hopealle. Norjalaismiesten ensimmäisen henkilökohtaisen mitalin nappasi Johannes Thingnes Bö, joka joutui jälleen kerran nöyrtymään loppukirissä ja päätyi pronssille.

Maailmancupin kokonaistilanteen näkökulmasta katsoen norjalaiset ovat siis olleet pulassa Pokljukan MM-lumilla, mutta kääntyykö kelkka ammuntatarkkuudesta palkitsevalla normaalimatkalla?

Nouseeko Lægreid alkukauden tasolleen?


Kuluvan kauden norjalaissensaatio Sturla Holm Lægreid johtaa maailmancupin normaalimatkojen cupia selvällä erolla ennen Venäjän Aleksander Loginovia ja Ranskan Quentin Fillon Maillet´ta. Lægreid voitti kauden avausviikonlopun normaalimatkan Kontiolahdella ja oli ennen MM-kisoja Anterselvassa kakkonen Loginovin jälkeen.

Viime kaudella Lægreid pudotti taulut keskimäärin 98% tarkkuudella (makuu 100 %, pysty 96 %). Tällä kaudella osumia on tullut 93 % tarkuudella (makuu 97 %, pysty 89 %). Ainoastaan Itävallan Simon Eder on pystynyt kuluvalla kaudella tarkempaan ammuntaan (95 %).

Varmasti ampuva Lægreid viihtyy normaalimatkalla ja hänet täytyy nostaa kisan ykkössuosikiksi asti. Lægreidin hiihtovauhti on tosin ollut MM-kisoissa hieman alkukautta vaisumpaa, mutta kuten Hanna Öberg tiistain kultakisassaan osoitti, tasonnosto kesken MM-kisojen on hyvinkin mahdollista.

Normaalimatkan cup-tilanne

#UrheilijaTulos
1.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴114
2.Alexander Loginov91
3.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷91
4.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴85
5.Lukas Hofer 🇮🇹64
6.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴60
7.Tarjei Bø 🇳🇴55
8.Arnd Peiffer 🇩🇪54
9.Simon Eder 🇦🇹53
10.Antonin Guigonnat 🇫🇷51


Fillon Maillet on nostanut tasoaan kauden edetessä ja on yksi normaalimatkan suosikeista. Normaalimatkojen cupissa kolmantena majaileva ranskalainen on napannut Pokljukan henkilökohtaisista kisoista sijat kuusi ja neljä.

Hiihtovauhti on miehellä ollut MM-kisoissa kohdillaan, sillä hän oli ladulla pikakisan neljänneksi ja takaa-ajon kolmanneksi nopein. Viime vuoden MM-kisojen normaalimatkalla Fillon Maillet oli hirmuhiihdolla seitsemäs. Kauden maailmancupissa normaalimatkalta on irronnut sijat neljä ja kolme. Mikäli ammunta onnistuu keskiviikkona, jatkaa Fillon Maillet ranskalaisten mitalitilin kartuttamista.

Ranskalaisilla on tuttuun tapaan asettaa kisaan useita potentiaalisia voittajasuosikkeja. Mikäli takaa-ajon voittaja Jacquelin onnistuu edes lähelle yhtä hyvin kuin takaa-ajossa, on mies aivan varmasti kärkikahinoissa. Fabien Claude nousi takaa-ajossa 41. sijalta aina sijalle 11. Ranskalaisen ammunta on kuitenkin erittäin epävarmaa, joten hänen pitäisi ylisuorittaa ammunnassa, mikäli aivan kärkisijat kiinnostavat. Myös pikakisan kakkonen Simon Desthieux on erittäin potentiaalinen päivän menestyjä.

Arnd Peiffer ei ole toistaiseksi kisoissa loistanut, mutta hyvänä ampujana ja matkan maailmanmestarina (2019) miestä ei ole syytä unohtaa kärkikahinoista. Sama koskee Alexander Loginovia, joka on usein onnistunut parhaaseensa juuri arvokisoissa.

Suomalaisista kisassa nähdään Tuomas Harjula (63), Olli Hiidensalo (8) ja Tero Seppälä (95). Kolmikosta parhaiten kauden aikana normaalimatkalla on sijoittunut Seppälä, joka oli Anterselvassa tammikuussa kisan 19:s.

Veikkausvihjeet


HUOM! Miesten normaalimatkan supertriplan jakosummaan lisätään peräti 10 000 € bonusrahaa.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaLægreid, Fillon Maillet
ToinenLaegraid, Fillon Maillet, J. Bö
KolmasLaegraid, Fillon Maillet, Eder, J. Bö, Jacquelin, Loginov, Peiffer
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy17.2. klo 15:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten normaalimatkan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi